E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φοβούνται να φορέσουν μπούργκα οι μουσουλμάνες μετά τη νίκη του Τραμπ

Σκέφτονται να αλλάξουν τρόπο ενδυμασίας

Δημοσίευση 12/11/2016 | 11:40

Φοβούνται να φορέσουν μπούργκα οι μουσουλμάνες μετά τη νίκη του Τραμπ

Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ λόγω της ρητορικής πάνω στην οποία οικοδόμησε την προεκλογική εκστρατεία, ανησυχίες για την ασφάλειά τους εκφράζουν πολλές γυναίκες, μαύροι, μουσουλμάνοι, λατίνοι, μέλη της κοινότητας LGBTQ, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα του seventeen.com.

Κορίτσια μουσουλμανικών οικογενειών προειδοποιήθηκαν από τους γονείς τους να μην φορέσουν τα παραδοσιακά χιτζάμπ λόγω φόβου ότι μπορεί να δεχθούν βίαιες επιθέσεις. Κάποιοι μαθητές φοβήθηκαν να πάνε χθες στο σχολείο, αναφέρεται στο δημοσίευμα.Και στα sosial media δημοσιεύονται προειδοποιήσεις προς τις μουσουλμάνες γυναίκες, να μην φορούν χιτζάμπ, νικάμπ, ή μπούρκα δημόσια.

Νεαρές μουσουλμάνες μίλησαν στο seventeen.com εκφράζοντας ανησυχίες και μία παραδέχθηκε ότι είναι πιθανόν να αλλάξει τον τρόπο ενδυμασίας και τα ταξιδιωτικά της σχέδια.

«Ίσως αρχίσω να φοράω σκούφους, αλλά πάντα θα έχω το κεφάλι μου καλυμμένο» ανέφερε η Μπλερ Ιμάνι, 23χρονη από τη Νέα Υόρκη η μητέρας της οποίας την προειδοποίησε να μην φοράει το θρησκευτικό κάλυμμα της κεφαλή στο τωρινό κλίμα. «Εφόσον ζω στο Μπρούκλιν, έναν τόπο τεράστιας ποικιλομορφίας, νομίζω θα είμαι καλά. Αλλά επίσης θέλω να είμαι σαφής: φοβάμαι» , ανέφερε.

Η σκέψη να βγει εκτός της ανεκτικής κοινότητας της, κάνει την Μπλερ ιδιαίτερα νευρική όπως υποστήριξε: «Αποφάσισα να μην ταξιδέψω την Ημέρα των Ευχαριστιών, [διότι] είμαι πραγματικά φοβισμένη από το αν στα αεροδρόμια θα αντιμετωπίζουν τις μουσουλμάνες χειρότερα από ό, τι πριν, ή αν θα υπάρχει η ίδια μισαλλοδοξία. Είναι ένα πολύ αγχωτική περίοδος» υπογράμμισε.

Η 24χρονη Σιρίν Ζαγίντ από την Ινδιανάπολη, ισχυρίζεται ότι ο τρόπος συμπεριφοράς προς τις μουσουλμάνες γυναίκες έχει ήδη πάρει τρομακτική τροπή. Φορούσε το χιτζάμπ όταν προσήλθε στις κάλπες στις εκλογές και ρωτήθηκε για την υπηκοότητά της πριν λάβει το ψηφοδέλτιο.

«Το γεγονός ότι οι μουσουλμάνες γυναίκες σκέφτονται πραγματικά να μην φορούν τα χιτζάμπ για την ασφάλειά τους είναι απόλυτα ανησυχητικό» είπε η Σιρίν. «Προσωπικά, η πίστη μου είναι ισχυρότερη από τους φόβους. Αρνούμαι να θυσιάσω ένα κομμάτι του εαυτού μου και την επιλογή μου να φοράω χιτζάμπ» τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Facebook «πρόδωσε» αρχαιοκάπηλο στα Κύθηρα: Πουλούσε θησαυρούς online

Ελλάδα Χτες
Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και όστρακα μινωικής εποχής

Το τελεσίγραφο της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Χάρι και η τελευταία επιθυμία πριν ξεψυχήσει

Κόσμος Χτες
Ο Χάρι ήθελε να συζητήσει με τη Βασίλισσα μια «ενδιάμεση» λύση

Βρετανία: Η σοκαριστική ανακάλυψη 250 σκύλων που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν υπέφεραν άλλο την κατάσταση

Ραζβάν Λουτσέσκου: Δίπλα στο φέρετρο του πατέρα του για πάνω από 24 ώρες

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν έχει φύγει ούτε για μια στιγμή και σφίγγει το χέρι σε όλους όσους έχουν περάσει από εκεί και υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 10.000

Ο Diddy στο Εφετείο: Πώς προσπαθεί να μειώσει την ποινή του

Κόσμος Χτες
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο ράπερ αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 15 Απριλίου 2028

Με χαμηλές ταχύτητες η πασχαλινή έξοδος: Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς

Ελλάδα Χτες
49.414 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 37.687 προς Λαμία

Κορυφαίος γιατρός καταρρέει, όταν κρίνεται ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσπάθησε να σπρώξει τη σύζυγό του από γκρεμό

Κόσμος Χτες
Ο Κόνιγκ είχε καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας της συζύγου του, προκειμένου να αποφύγει το διαζύγιο

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: «Όχι» της Αστυνομίας σε ΠΑΟΚ κι ΟΦΗ για κατάργηση των «νεκρών» ζωνών

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Αστυνομία απέρριψε το αίτημα ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για τις «νεκρές» ζώνες κι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό με περιορισμένη παρουσία κόσμου.

«Μεγάλης κλίμακας συσκότιση»‑ Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε ηλεκτρομαγνητικά όπλα και βόμβες άνθρακα

Κόσμος Χτες
Πολύ ανησυχητικό το δημοσίευμα του Bloomberg για τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

Υπουργός Αμυνας Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ εκλιπαρεί για κατάπαυση πυρός

Κόσμος Χτες
200 νεκροί κατά τις χθεσινές επιθέσεις

Fuel Pass: «Έσπασε» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αιτήσεων ‑ Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Ελλάδα Χτες
Από Μεγάλη Παρασκευή η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις χωρίς τη ρύθμιση για το ΑΦΜ

Πρόεδρος Ιράν: Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Λίβανο

Κόσμος Χτες
Μήνυμα του προέδρου του Ιράν - «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το Λίβανο»