E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φοβούνται να φορέσουν μπούργκα οι μουσουλμάνες μετά τη νίκη του Τραμπ

Σκέφτονται να αλλάξουν τρόπο ενδυμασίας

Δημοσίευση 12/11/2016 | 11:40

Φοβούνται να φορέσουν μπούργκα οι μουσουλμάνες μετά τη νίκη του Τραμπ

Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ λόγω της ρητορικής πάνω στην οποία οικοδόμησε την προεκλογική εκστρατεία, ανησυχίες για την ασφάλειά τους εκφράζουν πολλές γυναίκες, μαύροι, μουσουλμάνοι, λατίνοι, μέλη της κοινότητας LGBTQ, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα του seventeen.com.

Κορίτσια μουσουλμανικών οικογενειών προειδοποιήθηκαν από τους γονείς τους να μην φορέσουν τα παραδοσιακά χιτζάμπ λόγω φόβου ότι μπορεί να δεχθούν βίαιες επιθέσεις. Κάποιοι μαθητές φοβήθηκαν να πάνε χθες στο σχολείο, αναφέρεται στο δημοσίευμα.Και στα sosial media δημοσιεύονται προειδοποιήσεις προς τις μουσουλμάνες γυναίκες, να μην φορούν χιτζάμπ, νικάμπ, ή μπούρκα δημόσια.

Νεαρές μουσουλμάνες μίλησαν στο seventeen.com εκφράζοντας ανησυχίες και μία παραδέχθηκε ότι είναι πιθανόν να αλλάξει τον τρόπο ενδυμασίας και τα ταξιδιωτικά της σχέδια.

«Ίσως αρχίσω να φοράω σκούφους, αλλά πάντα θα έχω το κεφάλι μου καλυμμένο» ανέφερε η Μπλερ Ιμάνι, 23χρονη από τη Νέα Υόρκη η μητέρας της οποίας την προειδοποίησε να μην φοράει το θρησκευτικό κάλυμμα της κεφαλή στο τωρινό κλίμα. «Εφόσον ζω στο Μπρούκλιν, έναν τόπο τεράστιας ποικιλομορφίας, νομίζω θα είμαι καλά. Αλλά επίσης θέλω να είμαι σαφής: φοβάμαι» , ανέφερε.

Η σκέψη να βγει εκτός της ανεκτικής κοινότητας της, κάνει την Μπλερ ιδιαίτερα νευρική όπως υποστήριξε: «Αποφάσισα να μην ταξιδέψω την Ημέρα των Ευχαριστιών, [διότι] είμαι πραγματικά φοβισμένη από το αν στα αεροδρόμια θα αντιμετωπίζουν τις μουσουλμάνες χειρότερα από ό, τι πριν, ή αν θα υπάρχει η ίδια μισαλλοδοξία. Είναι ένα πολύ αγχωτική περίοδος» υπογράμμισε.

Η 24χρονη Σιρίν Ζαγίντ από την Ινδιανάπολη, ισχυρίζεται ότι ο τρόπος συμπεριφοράς προς τις μουσουλμάνες γυναίκες έχει ήδη πάρει τρομακτική τροπή. Φορούσε το χιτζάμπ όταν προσήλθε στις κάλπες στις εκλογές και ρωτήθηκε για την υπηκοότητά της πριν λάβει το ψηφοδέλτιο.

«Το γεγονός ότι οι μουσουλμάνες γυναίκες σκέφτονται πραγματικά να μην φορούν τα χιτζάμπ για την ασφάλειά τους είναι απόλυτα ανησυχητικό» είπε η Σιρίν. «Προσωπικά, η πίστη μου είναι ισχυρότερη από τους φόβους. Αρνούμαι να θυσιάσω ένα κομμάτι του εαυτού μου και την επιλογή μου να φοράω χιτζάμπ» τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Καιρός 04.12.2025
Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα 04.12.2025
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα 04.12.2025
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision 04.12.2025
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Ελλάδα 04.12.2025
Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Μαγειρίας στη Βουλή: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari

Ελλάδα 04.12.2025
Η μητέρα του, είπε, τού παραχώρησε το μερίδιό της από απαλλοτρίωση έκτασης - Εχω κερδίσει συνολικά από τζόκερ σε έξι χρόνια 25.000 ευρώ, είπε

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι»

Κόσμος 04.12.2025
«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι» - Ακαδημαϊκός περιγράφει τις 903 ημέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ

Συγκλονιστικές εικόνες, η ΕΜΑΚ διέσωσε οικογένεια από πλημμυρισμένο δρόμο στη Λακωνία

Ελλάδα 04.12.2025
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμών σε Λακωνία και Δήμο Ανατολικής Μάνης