E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φοβούνται να φορέσουν μπούργκα οι μουσουλμάνες μετά τη νίκη του Τραμπ

Σκέφτονται να αλλάξουν τρόπο ενδυμασίας

Δημοσίευση 12/11/2016 | 11:40

Φοβούνται να φορέσουν μπούργκα οι μουσουλμάνες μετά τη νίκη του Τραμπ

Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ λόγω της ρητορικής πάνω στην οποία οικοδόμησε την προεκλογική εκστρατεία, ανησυχίες για την ασφάλειά τους εκφράζουν πολλές γυναίκες, μαύροι, μουσουλμάνοι, λατίνοι, μέλη της κοινότητας LGBTQ, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα του seventeen.com.

Κορίτσια μουσουλμανικών οικογενειών προειδοποιήθηκαν από τους γονείς τους να μην φορέσουν τα παραδοσιακά χιτζάμπ λόγω φόβου ότι μπορεί να δεχθούν βίαιες επιθέσεις. Κάποιοι μαθητές φοβήθηκαν να πάνε χθες στο σχολείο, αναφέρεται στο δημοσίευμα.Και στα sosial media δημοσιεύονται προειδοποιήσεις προς τις μουσουλμάνες γυναίκες, να μην φορούν χιτζάμπ, νικάμπ, ή μπούρκα δημόσια.

Νεαρές μουσουλμάνες μίλησαν στο seventeen.com εκφράζοντας ανησυχίες και μία παραδέχθηκε ότι είναι πιθανόν να αλλάξει τον τρόπο ενδυμασίας και τα ταξιδιωτικά της σχέδια.

«Ίσως αρχίσω να φοράω σκούφους, αλλά πάντα θα έχω το κεφάλι μου καλυμμένο» ανέφερε η Μπλερ Ιμάνι, 23χρονη από τη Νέα Υόρκη η μητέρας της οποίας την προειδοποίησε να μην φοράει το θρησκευτικό κάλυμμα της κεφαλή στο τωρινό κλίμα. «Εφόσον ζω στο Μπρούκλιν, έναν τόπο τεράστιας ποικιλομορφίας, νομίζω θα είμαι καλά. Αλλά επίσης θέλω να είμαι σαφής: φοβάμαι» , ανέφερε.

Η σκέψη να βγει εκτός της ανεκτικής κοινότητας της, κάνει την Μπλερ ιδιαίτερα νευρική όπως υποστήριξε: «Αποφάσισα να μην ταξιδέψω την Ημέρα των Ευχαριστιών, [διότι] είμαι πραγματικά φοβισμένη από το αν στα αεροδρόμια θα αντιμετωπίζουν τις μουσουλμάνες χειρότερα από ό, τι πριν, ή αν θα υπάρχει η ίδια μισαλλοδοξία. Είναι ένα πολύ αγχωτική περίοδος» υπογράμμισε.

Η 24χρονη Σιρίν Ζαγίντ από την Ινδιανάπολη, ισχυρίζεται ότι ο τρόπος συμπεριφοράς προς τις μουσουλμάνες γυναίκες έχει ήδη πάρει τρομακτική τροπή. Φορούσε το χιτζάμπ όταν προσήλθε στις κάλπες στις εκλογές και ρωτήθηκε για την υπηκοότητά της πριν λάβει το ψηφοδέλτιο.

«Το γεγονός ότι οι μουσουλμάνες γυναίκες σκέφτονται πραγματικά να μην φορούν τα χιτζάμπ για την ασφάλειά τους είναι απόλυτα ανησυχητικό» είπε η Σιρίν. «Προσωπικά, η πίστη μου είναι ισχυρότερη από τους φόβους. Αρνούμαι να θυσιάσω ένα κομμάτι του εαυτού μου και την επιλογή μου να φοράω χιτζάμπ» τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Έτρωγα όπως τρώει ένας σκύλος, σου βάζουν αλυσίδες στα πόδια»

Κόσμος 02.12.2025
Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε στα χέρια της Χαμάς

Δημογλίδου για το τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος δεν εξήγησε γιατί έχασε τον έλεγχο του οχήματος

Ελλάδα 02.12.2025
Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών - Αύριο στον ανακριτή ο 29χρονος

Αγρότες «σφραγίζουν» την Αθηνών–Θεσσαλονίκης: Νέα τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας

Ελλάδα 02.12.2025
Η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στη Νίκαια παραμένει κλειστή λόγω του αγροτικού μπλόκου, το οποίο ενισχύεται συνεχώς.

Σε ελεύθερη πτώση οι Μπακς παρά την επιστροφή του Αντετοκούνμπο: Ηττα 129‑126 από τους τελευταίους της Ανατολής, Γουίζαρντς

Αθλητικά Νέα 02.12.2025
Πλεον η ομάδα του Greek Freak είχε το ρεκόρ της να πέφτει στο 9-13 και να παραμείνει εκτός πρώτης 10άδας στην Ανατολή

Ρόδος: Ανατροπή στη δολοφονία του 75χρονου ‑ «Αθωώνει» τον γιο ο συνεργός

Ελλάδα 02.12.2025
Η δίκη του γιου του 75χρονου σε δεύτερο βαθμό αναβλήθηκε αορίστως μετά τη δήλωση του συνεργού ότι τέλεσε τον φόνο μόνος του

Καταδίωξη ανήλικου δικυκλιστή που έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα της Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 02.12.2025
Πρόκειται για 16χρονο Ρομά που έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο όλη η χώρα – Γιατί τραβούν χειρόφρενο

Ελλάδα 02.12.2025
Τι ζητούν οι επαγγελματίες οδηγοί

Σχολεία: Γιατί δεν θα γίνει μάθημα στις 3 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 02.12.2025
Το Υπουργείο Παιδείας καθορίζει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου ως μια διαφορετική σχολική ημέρα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει η προθεσμία ‑ Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

Οικονομία 02.12.2025
Πότε εκπνέει η διορία για το επίδομα θέρμανσης

«Σαρώνουν» τα αλβανικά ΑΦΜ ‑ Πρωτιά στον κλάδο των αλλοδαπών επιχειρηματιών στην Ελλάδα

Ελλάδα 02.12.2025
Τον δικό τους αγώνα για να αναδειχθούν στην ελληνική επικράτεια έχουν δώσει περισσότεροι από 4.500 Αλβανοί

Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Τουρκικές μηχανότρατες παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Ελλάδα 02.12.2025
Καταγγελίες για συνοδεία από τουρκική ακτοφυλακή