E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κανένα ελαφρυντικό για τον παιδεραστή Ν. Σειραγάκη

Επικυρώθηκε η πρωτόδικη απόφαση, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε 401 έτη φυλάκισης

Δημοσίευση 10/11/2016 | 18:42

Κανένα ελαφρυντικό για τον παιδεραστή Ν. Σειραγάκη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά απέρριψε ομόφωνα την χορήγηση ελαφρυντικού πρότερου έντιμου βίου στον καταδικασθέντα Νίκο Σειραγάκη, επικυρώνοντας έτσι την πρωτόδικη απόφαση, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε 401 έτη φυλάκισης.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι και σύμφωνα με το δικαστήριο, η ποινή για τον καταδικασθέντα παιδεραστή, πρώην εκπαιδευτικό και προπονητή μπάσκετ, δεν μετεβλήθη. Κατά την διάρκεια των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των θυμάτων, ζητήθηκε από όλους να μην αναγνωριστεί από το δικαστήριο κανένα ελαφρυντικό στον άνθρωπο που σημάδεψε τις ζωές 36 ανήλικων παιδιών.

Εντύπωση όμως προκάλεσε η στάση του καταδικασθέντα, για μια ακόμη φορά, καθώς ακόμη και σήμερα, εμφανίστηκε προκλητικός και αμετανόητος, δηλώνοντας ότι δεν έκανε κάτι που δεν ήθελαν τα παιδιά, λέγοντας μάλιστα ότι η επαφή αθλητών και προπονητών δεν είναι κάτι αφύσικο.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών, ενώ είχε κριθεί αθώος για τις κατηγορίες που αφορούσαν 17 ανηλίκους, αλλά και για την κατοχή του υλικού παιδικής πορνογραφίας. Τον Μάιο του 2013, έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, επέβαλε στον πρώην προπονητή ποινή κάθειρξης 401 ετών, που κατά συγχώνευση γίνονται 220 και από αυτά, θα εκτίσει τα 25.

Έξι Ρεθυμνιώτες δικηγόροι εκπροσώπησαν τις οικογένειες των παιδιών, οι Βαγγέλης Μουνδριανάκης, Νίκος Κοτζαμπασάκης, Γιώργος Δρυγιαννάκης, Αντώνης Βουλγαράκης, Παντελής Φουρφουλάκης και Μανώλης Πετρακάκης, ενώ ο κατηγορούμενος είχε συνήγορο τον Δημήτρη Κάππο.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνης, Ευάγγελος Μουνδριανάκης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης, τονίζοντας: «Ο δικηγορικός σύλλογος Ρεθύμνου έπραξε το καθήκον του απέναντι στις παραδόσεις του δικηγορικού σώματος και στην κοινωνία του Ρεθύμνου».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, κ. Κάππος, από την πλευρά του δήλωσε ότι σέβεται απόλυτα την απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, «το δικαστήριο ρυμουλκήθηκε κάτω από μια εκδικητικότητα που υπήρχε στην κοινωνία του Ρεθύμνου και βέβαια η κοινή γνώμη πολλές φορές ρυμουλκεί τις αιτιάσεις της δικαιοσύνης». Κατά τον κ. Κάππο, το δικαστήριο θα έπρεπε να λάβει υπόψη και να δεχθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. «Ο πελάτης μου είναι ψύχραιμος. Θα αντιμετωπίσει αυτά τα οποία ενδεχομένως έχει κάνει και βέβαια εμείς οι δικηγόροι πάντοτε θα είμαστε στο πλευρό αυτών που πιστεύουμε ότι έχουνε διαπράξει αδικήματα, αλλά έπρεπε να τύχουν μιας ευνοϊκότερης μεταχείρισης», κατέληξε με νόημα ο συνήγορος του καταδικασθέντα, που θα επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισραήλ: Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες νεκρά στην Μπετ Σεμές μετά από ιρανική επίθεση

Κόσμος 02.03.2026
Τα τρία παιδιά ζούσαν με την οικογένειά τους στην Μπετ Σεμές, ενώ ο παππούς τους που είναι Έλληνας από τη Θεσσαλονίκη διαμένει στην Ιερουσαλήμ

Μπαχρέιν: Χτύπημα από ιρανικό drone σε ξενοδοχείο θύμισε την 11η Σεπτεμβρίου

Κόσμος 02.03.2026
Στο ξενοδοχείο διέμεναν αξιωματούχοι των ΗΠΑ - Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν από την επίθεση

Συναγερμός στην Κρήτη: Προσήχθη Γεωργιανός ως ύποπτος για κατασκοπεία κοντά στη βάση της Σούδας

Ελλάδα 02.03.2026
Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι κινήσεις του στον κόλπο της Σούδας

Κύπρος: Προσγειώθηκαν δύο ζεύγη F‑16 ‑ Αναμένεται ο ΚΙΜΩΝ και δεύτερη φρεγάτα με τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ

Κόσμος 02.03.2026
Ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την Τρίτη στην Κύπρο μαζί με τον ΑΓΕΕΘΑ, δείχνοντας την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας

Το Iron Beam εν δράσει ‑ Δείτε πώς αναχαιτίζει ρουκέτες και πυραύλους της Χεζμπολάχ ‑ Βίντεο

Κόσμος 02.03.2026
Το Ισραήλ ενεργοποίησε για πρώτη φορά στο πεδίο της μάχης το Iron Beam

Ιταλία: Έβαλαν το κεφάλι της Μελόνι σε χαρτόνι και της το... έκοψαν στην γκιλοτίνα σε καρναβάλι

Κόσμος 02.03.2026
«Αποκεφάλισαν» τη Μελόνι στο Καρναβάλι της πόλης Ρέτζιο Εμίλια - Την ίδια... τύχη είχε και ο Νετανιάχου

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον 47χρονο που απέδρασε από το «Ιπποκράτειο»

Ελλάδα 02.03.2026
Η ποινή αποφασίστηκε να εκτιθεί στο σύνολό της, πλην όμως η εκτέλεσή της ανεστάλη ενόψει της έφεσης

Κύπρος: Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε τα drones κατά της βρετανικής βάσης του Ακρωτηρίου

Κόσμος 02.03.2026
Ο λόγος που δεν εντοπίστηκαν για να αναχαιτιστούν είναι λόγω του μικρού μεγέθους και του χαμηλού ύψους που πετούσαν

Πίνακας του Ρέμπραντ ανακαλύφθηκε... ξανά έπειτα από 65 χρόνια

Κόσμος 02.03.2026
Πρόκειται για το έργο «Vision of Zacharias in the Temple» του 1633

«Καμπανάκι» Κολυδά για νέα κακοκαιρία ‑ Πότε αναμένεται κύμα βροχοπτώσεων

Καιρός 02.03.2026
Η πορεία του καιρού το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου

Οι δηλώσεις του Τραμπ για το Ιράν

Κόσμος 02.03.2026
Νωρίτερα τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε αποκλείσει την αποστολή και χερσαίων στρατευμάτων εάν αυτό κρινόταν αναγκαίο

Τοποθέτηση Πούτιν για τις επιθέσεις στο Ιράν

Κόσμος 02.03.2026
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε επικοινωνία με τέσσερις ηγέτες των χωρών του Περσικού Κόλπου