E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κανένα ελαφρυντικό για τον παιδεραστή Ν. Σειραγάκη

Επικυρώθηκε η πρωτόδικη απόφαση, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε 401 έτη φυλάκισης

Δημοσίευση 10/11/2016 | 18:42

Κανένα ελαφρυντικό για τον παιδεραστή Ν. Σειραγάκη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά απέρριψε ομόφωνα την χορήγηση ελαφρυντικού πρότερου έντιμου βίου στον καταδικασθέντα Νίκο Σειραγάκη, επικυρώνοντας έτσι την πρωτόδικη απόφαση, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε 401 έτη φυλάκισης.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι και σύμφωνα με το δικαστήριο, η ποινή για τον καταδικασθέντα παιδεραστή, πρώην εκπαιδευτικό και προπονητή μπάσκετ, δεν μετεβλήθη. Κατά την διάρκεια των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των θυμάτων, ζητήθηκε από όλους να μην αναγνωριστεί από το δικαστήριο κανένα ελαφρυντικό στον άνθρωπο που σημάδεψε τις ζωές 36 ανήλικων παιδιών.

Εντύπωση όμως προκάλεσε η στάση του καταδικασθέντα, για μια ακόμη φορά, καθώς ακόμη και σήμερα, εμφανίστηκε προκλητικός και αμετανόητος, δηλώνοντας ότι δεν έκανε κάτι που δεν ήθελαν τα παιδιά, λέγοντας μάλιστα ότι η επαφή αθλητών και προπονητών δεν είναι κάτι αφύσικο.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών, ενώ είχε κριθεί αθώος για τις κατηγορίες που αφορούσαν 17 ανηλίκους, αλλά και για την κατοχή του υλικού παιδικής πορνογραφίας. Τον Μάιο του 2013, έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, επέβαλε στον πρώην προπονητή ποινή κάθειρξης 401 ετών, που κατά συγχώνευση γίνονται 220 και από αυτά, θα εκτίσει τα 25.

Έξι Ρεθυμνιώτες δικηγόροι εκπροσώπησαν τις οικογένειες των παιδιών, οι Βαγγέλης Μουνδριανάκης, Νίκος Κοτζαμπασάκης, Γιώργος Δρυγιαννάκης, Αντώνης Βουλγαράκης, Παντελής Φουρφουλάκης και Μανώλης Πετρακάκης, ενώ ο κατηγορούμενος είχε συνήγορο τον Δημήτρη Κάππο.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνης, Ευάγγελος Μουνδριανάκης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης, τονίζοντας: «Ο δικηγορικός σύλλογος Ρεθύμνου έπραξε το καθήκον του απέναντι στις παραδόσεις του δικηγορικού σώματος και στην κοινωνία του Ρεθύμνου».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, κ. Κάππος, από την πλευρά του δήλωσε ότι σέβεται απόλυτα την απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, «το δικαστήριο ρυμουλκήθηκε κάτω από μια εκδικητικότητα που υπήρχε στην κοινωνία του Ρεθύμνου και βέβαια η κοινή γνώμη πολλές φορές ρυμουλκεί τις αιτιάσεις της δικαιοσύνης». Κατά τον κ. Κάππο, το δικαστήριο θα έπρεπε να λάβει υπόψη και να δεχθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. «Ο πελάτης μου είναι ψύχραιμος. Θα αντιμετωπίσει αυτά τα οποία ενδεχομένως έχει κάνει και βέβαια εμείς οι δικηγόροι πάντοτε θα είμαστε στο πλευρό αυτών που πιστεύουμε ότι έχουνε διαπράξει αδικήματα, αλλά έπρεπε να τύχουν μιας ευνοϊκότερης μεταχείρισης», κατέληξε με νόημα ο συνήγορος του καταδικασθέντα, που θα επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χειροτερεύει η υγεία της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε ‑ Μάριτ: Χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση πνεύμονα

Κόσμος 14.03.2026
H ανάγκη για μεταμόσχευση πνεύμονα είναι πλέον επιτακτική

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Tech + Science 14.03.2026
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Ο «Νοστράδαμος της Κίνας» προβλέπει πώς θα τελειώσει ο πόλεμος ΗΠΑ–Ιράν

Κόσμος 14.03.2026
Ο Κινέζος-Καναδός καθηγητής και παρουσιαστής του δημοφιλούς καναλιού YouTube Predictive History, ο καθηγητής Xueqin Jiang, έχει γίνει viral για τις τρεις προβλέψεις που έκανε το 2024 – δύο εκ των οποίων έχουν ήδη επαληθευτεί με αξιοσημείωτη ακρίβεια

Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Αμστερνταμ

Κόσμος 14.03.2026
Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

Δημογλίδου για δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι αποκάλυψε ο κατηγορούμενος στην αστυνομία

Ελλάδα 14.03.2026
«Προφανώς υπάρχει κάτι μεταξύ τους που δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην αστυνομία», σημείωσε η κ. Δημογλίδου

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί, εκλιπαρεί για συμφωνία αλλά εγώ δεν τη θέλω

Κόσμος 14.03.2026
«Τα μέσα ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων απεχθάνονται να μεταδώσουν πόσο καλά τα έχει πάει ο αμερικανικός στρατός εναντίον του Ιράν, που είναι εντελώς ηττημένο και θέλει συμφωνία, αλλά όχι συμφωνία που θα αποδεχόμουν»

Axios: Το Ισραήλ σχεδιάζει μαζική χερσαία εισβολή στο Λίβανο ‑ Η κατάσταση θα θυμίσει Γάζα

Κόσμος 14.03.2026
Την ίδια ώρα, ο IDF στέλνει ενισχύσεις και κινητοποιεί επιπλέον εφεδρείες, προειδοποιώντας για σκηνικά που θα θυμίζουν τη Γάζα όσον αφορά την ισοπέδωση κτιρίων που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες όπλων.

Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ στο Ιράν»

Κόσμος 14.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε βίντεο από τους βομβαρδισμούς

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail