E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρώην στρατηγός της αστυνομίας μπλεγμένος στην «μαφία των Ρομά»

Αστυνομικοί που φέρονται αναμεμειγμένοι δεν έχουν ακόμη συλληφθεί

Δημοσίευση 8/11/2016 | 10:32

Πρώην στρατηγός της αστυνομίας μπλεγμένος στην «μαφία των Ρομά»

Μια μεγάλη βεντάλια ερευνών ανοίγει για τις δικαστικές αρχές και την αστυνομία μετά την σύλληψη των μελών του κυκλώματος που ξάφριζε σπίτια, καθώς αστυνομικοί που φέρονται αναμεμειγμένοι δεν έχουν ακόμη συλληφθεί, ενώ ανοιχτό παραμένει το σκέλος των ερευνών για τα ενεχυροδανειστήρια και τους κοσμηματοπώλες που κατηγορούνται ότι συνεργάζονταν με την εγκληματική οργάνωση.

Όπως γράφει το «Έθνος», από τα στοιχεία της δικογραφίας πάντως, φαίνεται ότι ο ρόλος των αστυνομικών ήταν πολύτιμος για τους κατηγορουμένους, αφού χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε πληροφόρηση. Και βέβαια με το αζημίωτο... όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των δραστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», στοιχεία για πιθανή εμπλοκή ενός πρώην στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην επονομαζόμενη «μαφία των Ρομά» εμπεριέχονται σε έγγραφα της δικογραφίας, που κοινοποιήθηκαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Σε αυτά υπάρχουν καταγεγραμμένοι διάλογοι, στους οποίους τα μέλη της σπείρας επικαλούνται επαφές και συνεννοήσεις τους με αστυνομικούς, προκειμένου να διευθετούν ποινικές-δικαστικές εκκρεμότητές τους.

Ανάμεσα στους αστυνομικούς που φέρονται να επικαλούνται είναι και πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε προηγούμενη έρευνα των «Αδιάφθορων» για διασυνδέσεις αστυνομικών με κυκλώματα δουλεμπόρων.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε αστυνομική πηγή με γνώση της πορείας των ερευνών διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν απευθείας συνομιλίες των μελών της σπείρας με τον πρώην ανώτατο αξιωματικό, αλλά με άτομο που εκτελούσε χρέη οδηγού του. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αξιωματικός είχε πέσει θύμα διάρρηξης από τα μέλη της σπείρας, που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του χρήματα, τιμαλφή και το υπηρεσιακό του πιστόλι.

Από τα ίδια έγγραφα προκύπτει ανάμειξη στην υπόθεση τριών επιπλέον αστυνομικών και ενός δικηγόρου. Τα επιβαρυντικά στοιχεία θα αξιολογηθούν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα 16.01.2026
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα 16.01.2026
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος 16.01.2026
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος 16.01.2026
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα 16.01.2026
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science 16.01.2026
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα 16.01.2026
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα 16.01.2026
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011