E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρώην στρατηγός της αστυνομίας μπλεγμένος στην «μαφία των Ρομά»

Αστυνομικοί που φέρονται αναμεμειγμένοι δεν έχουν ακόμη συλληφθεί

Δημοσίευση 8/11/2016 | 10:32

Πρώην στρατηγός της αστυνομίας μπλεγμένος στην «μαφία των Ρομά»

Μια μεγάλη βεντάλια ερευνών ανοίγει για τις δικαστικές αρχές και την αστυνομία μετά την σύλληψη των μελών του κυκλώματος που ξάφριζε σπίτια, καθώς αστυνομικοί που φέρονται αναμεμειγμένοι δεν έχουν ακόμη συλληφθεί, ενώ ανοιχτό παραμένει το σκέλος των ερευνών για τα ενεχυροδανειστήρια και τους κοσμηματοπώλες που κατηγορούνται ότι συνεργάζονταν με την εγκληματική οργάνωση.

Όπως γράφει το «Έθνος», από τα στοιχεία της δικογραφίας πάντως, φαίνεται ότι ο ρόλος των αστυνομικών ήταν πολύτιμος για τους κατηγορουμένους, αφού χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε πληροφόρηση. Και βέβαια με το αζημίωτο... όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των δραστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», στοιχεία για πιθανή εμπλοκή ενός πρώην στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην επονομαζόμενη «μαφία των Ρομά» εμπεριέχονται σε έγγραφα της δικογραφίας, που κοινοποιήθηκαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Σε αυτά υπάρχουν καταγεγραμμένοι διάλογοι, στους οποίους τα μέλη της σπείρας επικαλούνται επαφές και συνεννοήσεις τους με αστυνομικούς, προκειμένου να διευθετούν ποινικές-δικαστικές εκκρεμότητές τους.

Ανάμεσα στους αστυνομικούς που φέρονται να επικαλούνται είναι και πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε προηγούμενη έρευνα των «Αδιάφθορων» για διασυνδέσεις αστυνομικών με κυκλώματα δουλεμπόρων.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε αστυνομική πηγή με γνώση της πορείας των ερευνών διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν απευθείας συνομιλίες των μελών της σπείρας με τον πρώην ανώτατο αξιωματικό, αλλά με άτομο που εκτελούσε χρέη οδηγού του. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αξιωματικός είχε πέσει θύμα διάρρηξης από τα μέλη της σπείρας, που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του χρήματα, τιμαλφή και το υπηρεσιακό του πιστόλι.

Από τα ίδια έγγραφα προκύπτει ανάμειξη στην υπόθεση τριών επιπλέον αστυνομικών και ενός δικηγόρου. Τα επιβαρυντικά στοιχεία θα αξιολογηθούν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΕ: Νέο κύμα ακρίβειας περιμένουν οι πολίτες

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Απαισιοδοξία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ, τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η αποχώρηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εντείνει τις πιέσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και αναδιαμορφώνει τις γεωπολιτικές ισορροπίες

Γερμανία: Η φάλαινα Τίμι φορτώθηκε σε μαούνα σε μια ύστατη προσπάθεια για τη διάσωσή της

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Η διάσωσή της έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου

Έγκλημα στη Μεσσηνία: 42χρονος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό σε στάβλο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η σορός εντοπίστηκε στην συνοικία Μπουρνιά της Καλαμάτας

Στο φως η σοκαριστική επιστολή που άφησε ο 89χρονος πιστολέρο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Τι αναφέρει στην επιστολή του στα ΜΜΕ ο 89χρονος που εισέβαλε με όπλο στον ΕΦΚΑ και στο Πρωτοδικείο και τραυμάτισε 5 άτομα

Διευθύντρια σχολείου σκοτώθηκε πέφτοντας από ταράτσα πολυκατοικίας στον Κολωνό

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό

Απόδειξη θανάτου: Ξέθαψε την αδερφή του και πήγε με τον σκελετό της στην τράπεζα για ανάληψη

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ο άνδρας ως αναλφάβητος, δεν μπορούσε να κατανοήσει τη διαδικασία που απαιτείται όταν πεθάνει ο δικαιούχος ενός τραπεζικού λογαριασμού και έπραξε κατά γράμμα αυτό που του ζήτησαν

Σεισμός τώρα: 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σκιάθου

Ελλάδα 28.04.2026
Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική

ΕΦΚΑ: Η στιγμή που ο 89χρονος με την καραμπίνα βγαίνει από το υποκατάστημα ενώ έχει πυροβολήσει

Ελλάδα 28.04.2026
Ο ηλικιωμένος παραμένει ασύλληπτος ενώ πραγματοποίησε και δεύτερη επίθεση λίγο αργότερα στο Εφετείο Αθηνών

Προφυλακίστηκε ο 20χρονος για τη δολοφονία του 27χρονου – «Δεν ήθελε να τον σκοτώσει, επιχείρησε να αυτοκτονήσει»

Ελλάδα 28.04.2026
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια σήμερα στο Ναυτοδικείο Πειραιά