E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρώην στρατηγός της αστυνομίας μπλεγμένος στην «μαφία των Ρομά»

Αστυνομικοί που φέρονται αναμεμειγμένοι δεν έχουν ακόμη συλληφθεί

Δημοσίευση 8/11/2016 | 10:32

Πρώην στρατηγός της αστυνομίας μπλεγμένος στην «μαφία των Ρομά»

Μια μεγάλη βεντάλια ερευνών ανοίγει για τις δικαστικές αρχές και την αστυνομία μετά την σύλληψη των μελών του κυκλώματος που ξάφριζε σπίτια, καθώς αστυνομικοί που φέρονται αναμεμειγμένοι δεν έχουν ακόμη συλληφθεί, ενώ ανοιχτό παραμένει το σκέλος των ερευνών για τα ενεχυροδανειστήρια και τους κοσμηματοπώλες που κατηγορούνται ότι συνεργάζονταν με την εγκληματική οργάνωση.

Όπως γράφει το «Έθνος», από τα στοιχεία της δικογραφίας πάντως, φαίνεται ότι ο ρόλος των αστυνομικών ήταν πολύτιμος για τους κατηγορουμένους, αφού χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε πληροφόρηση. Και βέβαια με το αζημίωτο... όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των δραστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», στοιχεία για πιθανή εμπλοκή ενός πρώην στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην επονομαζόμενη «μαφία των Ρομά» εμπεριέχονται σε έγγραφα της δικογραφίας, που κοινοποιήθηκαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Σε αυτά υπάρχουν καταγεγραμμένοι διάλογοι, στους οποίους τα μέλη της σπείρας επικαλούνται επαφές και συνεννοήσεις τους με αστυνομικούς, προκειμένου να διευθετούν ποινικές-δικαστικές εκκρεμότητές τους.

Ανάμεσα στους αστυνομικούς που φέρονται να επικαλούνται είναι και πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε προηγούμενη έρευνα των «Αδιάφθορων» για διασυνδέσεις αστυνομικών με κυκλώματα δουλεμπόρων.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε αστυνομική πηγή με γνώση της πορείας των ερευνών διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν απευθείας συνομιλίες των μελών της σπείρας με τον πρώην ανώτατο αξιωματικό, αλλά με άτομο που εκτελούσε χρέη οδηγού του. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αξιωματικός είχε πέσει θύμα διάρρηξης από τα μέλη της σπείρας, που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του χρήματα, τιμαλφή και το υπηρεσιακό του πιστόλι.

Από τα ίδια έγγραφα προκύπτει ανάμειξη στην υπόθεση τριών επιπλέον αστυνομικών και ενός δικηγόρου. Τα επιβαρυντικά στοιχεία θα αξιολογηθούν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξαφάνιση 16χρονης: Ενδέχεται να έχει αλλάξει την εμφάνισή της

Ελλάδα 15.01.2026
Κορυφώνεται η αγωνία για την ανήλικη

Συγκλονιστικό βίντεο από τη σύγκρουση πλοίων και την έκρηξη που ακολούθησε

Κόσμος 15.01.2026
Δεξαμενόπλοιο εμβολίζεται από πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Στο παρά 5′ ο Τραμπ ανέβαλε την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Κόσμος 15.01.2026
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να εγγυηθούν την κατάρρευση του καθεστώτος μετά από μια επίθεση

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς: Φόβοι πώς η «ασθένεια Χ» θα εμφανιστεί μέσα στο 2026

Κόσμος 15.01.2026
Οι επιστήμονες εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες ότι ο κόσμος είναι απροετοίμαστος να αντιμετωπίσει ένα ακόμη ξέσπασμα μολυσματικής νόσου

Η πρώτη φρεγάτα Belharra «Κίμων» στον ελληνικό στόλο – Νέα εποχή ναυτικής ισχύος

Ελλάδα 15.01.2026
Η σημερινή ημέρα, καταγράφεται ως ιστορική για το Πολεμικό Ναυτικό

Ερέτρια: Αγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από εννέα ανήλικους ‑ Με αφορμή μία κοπέλα

Ελλάδα 15.01.2026
Ο μαθητής δέχθηκε άγρια επίθεση και τραυματίστηκε σοβαρά

IRIS: Αλλαγές από σήμερα στις μεταφορές χρημάτων

Οικονομία 15.01.2026
Τι ισχύει για ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες

Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου Αγγελου ‑ `Το παιδί μου έφυγε μαρτυρικά`

Ελλάδα 15.01.2026
`Δε με νοιάζει αν τον χτύπησαν ένας ή πέντε, το παιδί μου δεν ξαναγυρίζει`, λέει ο τραγικός πατέρας.

Νιου Τζέρσεϊ: Μητέρα στραγγάλισε τα παιδιά της, 5 και 7 ετών ‑Τα βρήκε ο πατέρας τους

Κόσμος 15.01.2026
Τα δύο αγόρια, ηλικίας 5 και 7 ετών, εντοπίστηκαν νεκρά από τον πατέρα τους όταν επέστρεψε στο σπίτι.

Τέλος στα χάρτινα τιμολόγια: Υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση για τις επιχειρήσεις

Οικονομία 15.01.2026
Το χρονοδιάγραμμα, τα φορολογικά κίνητρα και οι αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης παραστατικών