E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκτός ελέγχου η πτήση της Malaysia Airlines πριν εξαφανιστεί

Σύμφωνα με έκθεση Αυστραλών εμπειρογνωμόνων

Δημοσίευση 2/11/2016 | 18:17

Εκτός ελέγχου η πτήση της Malaysia Airlines πριν εξαφανιστεί

Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines ήταν πιθανότατα εκτός ελέγχου όταν χάθηκε μυστηριωδώς στη θάλασσα, το 2014, καθώς τα εξωτερικά πτερύγια του αεροπλάνου δεν είχαν πάρει τη θέση που προβλέπεται όταν επιχειρείται προσθαλάσσωση, σύμφωνα με μια έκθεση των αυστραλιανών αρχών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η διαπίστωση αυτή διαψεύδει τις θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κυβερνήτης του αεροσκάφους διατηρούσε τον έλεγχό του όταν συνέβη το δυστύχημα.

Το Boeing της μαλαισιανής εταιρείας, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι, εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. Κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό και μέχρι σήμερα η εξαφάνισή του παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

Η έκθεση της αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (ATSB) αποκαλύπτει ότι οι τελευταίες δορυφορικές επικοινωνίες που είχε το Boeing «δείχνουν ότι το αεροπλάνο κατέβαινε με μεγάλη ταχύτητα» όταν χάθηκε. «Η έκθεση περιλαμβάνει σημαντικές νέες πληροφορίες για το τι πιστεύουμε ότι συνέβη στην πτήση MH370» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας Ντάρεν Τσέστερ με την έναρξη μιας τριήμερης συνάντησης εμπειρογνωμόνων στην Καμπέρα προκειμένου να σχεδιαστούν τα επόμενα στάδια των ερευνών.

Η ανάλυση που έγινε στο δεξί εξωτερικό πτερύγιο –το οποίο είχε βρεθεί στα ανοιχτά της Τανζανίας– έδειξε ότι ήταν «κατά πάσα πιθανότητα σε θέση δίπλωσης» κάτι που σημαίνει ότι δεν είχε ξεκινήσει διαδικασία προσθαλάσσωσης στον ωκεανό.

Η ζώνη των ερευνών, έκτασης 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, καθορίστηκε με βάση την υπόθεση ότι κατά τη συντριβή του το αεροσκάφος είχε μείνει πλέον από καύσιμα και είχε μείνει ακυβέρνητο. Παρά τις εντατικές υποθαλάσσιες έρευνες ωστόσο, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, δεν βρέθηκε τίποτα. Οι αναλύσεις που έγιναν σε ορισμένα συντρίμμια που ξεβράστηκαν στα αφρικανικά παράλια δείχνουν ότι οι έρευνες έγιναν στη σωστή περιοχή, σύμφωνα με την ATSB.

Μέχρι σήμερα ωστόσο παραμένει άγνωστο γιατί το Boeing βρέθηκε στο νότιο ημισφαίριο, αλλάζοντας εντελώς κατεύθυνση. Έχουν διατυπωθεί διάφορες εικασίες, όπως για παράδειγμα ότι υπέστη μηχανική βλάβη, ότι υπήρχε σε εξέλιξη αεροπειρατεία ή ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, οι οποίες συμπληρώνονται από σωρεία θεωριών συνωμοσίας. Τίποτα όμως δεν επιβεβαιώνει κάποιο από τα σενάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος 10.07.2026
«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ