E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έναρξη επιχείρησης από μια εφαρμογή στο κινητό και νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

Όλα όσα προανήγγειλε η Θ. Τζάκρη στο «Boost your Business» του Facebook

Δημοσίευση 2/11/2016 | 17:23

Έναρξη επιχείρησης από μια εφαρμογή στο κινητό και νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

Με την ενεργοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων (ΟΠΣ-ΑΔΕ) που προωθεί η κυβέρνηση, ο κάθε επιχειρηματίας θα μπορεί μέσω μιας απλής εφαρμογής του τηλεφώνου του να ξεκινάει τη λειτουργία της επιχείρησής του. Αυτό ανέφερε στην ομιλία της στην εκδήλωση του Facebook με τίτλο «Boost your Business», η υφυπουργός, αρμόδια για Θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, υπογραμμίζοντας ότι κεντρική προτεραιότητα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης -η οποία αντανακλάται και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό για την αξιοποίηση του «ΕΣΠΑ 2014-2020»- είναι η πλήρης αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της παραδοσιακής βιομηχανίας και την υιοθέτηση καινοτομιών.

Η κ. Τζάκρη υποστήριξε στην παρέμβασή της πως η χρήση ψηφιακών τεχνολογιών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ενίσχυση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των επιχειρήσεων και υπογράμμισε πως «στο πλαίσιο μιας αναδυόμενης νέας ή ψηφιακής οικονομίας, η ταχύτατη διείσδυση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για καινοτομία, μεγέθυνση και απασχόληση».

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνέχισε η ίδια, κινούνται όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί και είναι πλέον διαθέσιμα, όπως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και το ΕΣΠΑ, με ιδιαίτερη αναφορά στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» (ΕΠ.ΑΝ.Ε.Κ.) το οποίο θα διαθέσει περί στα έξι νέα προγράμματα συνολικής δαπάνης 404 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά τα προγράμματα αυτά αφορούν:

Τη «Σύγχρονη Μεταποίηση» ύψους 100 εκατ. ευρώ που αφορά υφιστάμενες και νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα υλοποιήσουν επενδυτικά σχέδια σε τρεις δυνητικούς τομείς: «Μεταποιητική διαφοροποίηση-παραγωγικός μετασχηματισμός», «Ενεργειακή αποτελεσματικότητα» και «Ψηφιακή Βιομηχανία», όπου συγκεκριμένα θα χρηματοδοτείται η ανάπτυξη και στήριξη ψηφιοποιημένων και ευέλικτων γραμμών παραγωγής, καθώς και σχεδιασμού και διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση επιχειρηματικών σχεδίων στην περιβαλλοντική βιομηχανία» ύψους 30 εκατ. ευρώ με το οποίο θα χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, η εισαγωγή νέων τεχνολογιών, πρωτοτυπιών και καινοτομιών (τεχνολογικών και μη τεχνολογικών) στην παραγωγική διαδικασία και η ανάπτυξη και εφαρμογή πληροφοριακών συστημάτων (S/W & H/W), εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου κ.τ.λ.
Το πρόγραμμα για την «ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Τοπικής Εμβέλειας για τη Μεταποίηση και Εφοδιαστική Αλυσίδα», ύψους 40 εκατ. ευρώ. Μέσω του προγράμματος αυτού θα χρηματοδοτούνται μεταξύ άλλων δαπάνες εξοπλισμού ηλεκτρονικής παρακολούθησης των πάρκων, και δαπάνες ελέγχου διαχείρισης των υποδομών και χρήσης σύγχρονων τεχνολογικών υποδομών επικοινωνιών και πληροφορικής.
Το πρόγραμμα με τίτλο «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας», προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 32 εκατ. ευρώ), το οποίο απευθύνεται σε υφιστάμενες Μικρομεσαίες κυρίως Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους εννέα τομείς προτεραιότητας της οικονομίας: Αγροδιατροφή-Βιομηχανία Τροφίμων, Τουρισμός, Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες, Υλικά-Κατασκευές, Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ενέργεια, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Υγεία με έμφαση σε επιχειρήσεις της μεταποιητικής δραστηριότητας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση σχεδίων ανάπτυξης συνεργατικών σχηματισμών με τη μορφή κάθετων, ή και οριζόντιων διασυνδέσεων μεταξύ επιχειρήσεων προκειμένου να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας και κοινοί στόχοι (π.χ. διείσδυση σε νέες αγορές). Εκτός ότι ο τομέας ΤΠΕ είναι επιλέξιμος τομέας που θα χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα, και στους υπόλοιπους τομείς ενισχύεται εμμέσως καθώς θα προβλέπεται η χρηματοδότηση ανάπτυξη υποδομών πληροφορικής κοινού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τις επιταγές της Ψηφιακής Βιομηχανίας και του νέου παραγωγικού προτύπου.
Το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Διεθνοποίηση ΜμΕ», προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 50 εκατ. ευρώ), το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας νέων και υφιστάμενων κυρίως μεταποιητικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ως βασικής επιλογής για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Μέσω του προγράμματος θα επιτευχθεί αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές.

Το πρόγραμμα «Αξιοποίηση Επιχειρηματικής Εμπειρίας - Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», προϋπολογισμού 54 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 35 εκατ. ευρώ), το οποίο αφορά την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών. Το πρόγραμμα αυτό θα παρέχει ένα πλαίσιο νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε άνεργους που στο παρελθόν είχαν αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα ή διαθέτουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία για να το πράξουν προκειμένου να συμβάλει στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Επιπλέον, για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και προκειμένου να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί το ελληνικό Start-up οικοσύστημα ώστε να αυξηθούν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα προκύψουν για τις επιχειρήσεις, την απασχόληση και την οικονομία, σχεδιάζεται ήδη ένα νέο πρόγραμμα στο ΕΠΑΝΕΚ, με τίτλο «Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», το οποίο θα διαρθρώνεται γύρω από δυο άξονες: Τη στήριξη ολοκληρωμένων επενδυτικών καινοτομικών σχεδίων και τη χρηματοδότηση μεμονωμένων εργαλείων (πατέντες, εξειδικευμένες μελέτες, πιστοποιήσεις κ.λ.π.).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Το κράτος δεν λειτουργεί» ‑ Νέο εξώδικο στον Αρειο Πάγο από συγγενή θύματος στα Τέμπη

Ελλάδα 19.09.2025
Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης, γιος της Μαρίας Εγούτ, που έχασε τη ζωή της σε ηλικία 55 ετών, κατέθεσε σήμερα εξώδικο στον Αρειο Πάγο.

Τέμπη: Σε απεργία πείνας καλούν και άλλοι συγγενείς θυμάτων, μπροστά από τον Αρειο Πάγο.

Ελλάδα 19.09.2025
«Η Δικαιοσύνη στέκεται περισσότερο δίπλα στους θύτες παρά στα θύματα» δηλώνουν οι οικογένειες

Τέμπη: 5η μέρα στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι – Ηχηρή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά

Ελλάδα 19.09.2025
«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους. Είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα»

Το πρόγραμμα της Stoiximan GBL: Η πρεμιέρα και το πρώτο ντέρμπι αιωνίων

Αθλητικά Νέα 19.09.2025
Την Κυριακή 12/10 θα γίνει στο ΣΕΦ το πρώτο ντέρμπι αιωνίων για τη Stoiximan GBL, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Πειραιάς: «Τρέχα με σκοτώσανε» ‑ Αγριος ξυλοδαρμός 81χρονης μέσα σε σχολή οδηγών

Ελλάδα 19.09.2025
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής

Μπρετ Τζέιμς: Νεκρός ο βραβευμένος με Grammy τραγουδοποιός σε αεροπορικό δυστύχημα

Κόσμος 19.09.2025
Μαζί του επέβαιναν άλλα δύο άτομα, που επίσης έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή, αλλά η ταυτότητά τους δεν έγινε γνωστή

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Εσθονίας

Κόσμος 19.09.2025
Κλιμάκωση στη Βαλτική, σε συναγερμό το ΝΑΤΟ - Λίγες ημέρες νωρίτερα ρωσικά drone είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Πολωνίας

Κομισιόν:Τέλος στις εισαγωγές ρωσικού LNG για τα κράτη μέλη

Κόσμος 19.09.2025
Νέες κυρώσεις με το βλέμμα στον Τραμπ

Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ προβλέπει το τρομακτικό του τέλος

Κόσμος 19.09.2025
Πώς θα τελείωνε ο Γ Παγκόσμιος Πόλεμος; Ο Βρετανός στρατηγός ε.α. και πρώην αναπληρωτής διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, σερ Ρίτσαρντ Σίρεφ προβλέπει με κάθε λεπτομέρεια το τρομακτικό σενάριο στη Daily Mail

Εκκενώνεται το εμπορικό κέντρο River West μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Ελλάδα 19.09.2025
Έχει σπεύσει κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών