E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Προβληματικός άνθρωπος ο Φίλης

«Πολιτική η διαφωνία» απαντά ο υπουργός

Δημοσίευση 1/11/2016 | 20:54

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Προβληματικός άνθρωπος ο Φίλης

Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη προκάλεσαν αποσπάσματα συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Αλέξη Παπαχελά για την εκπομπή «Ιστορίες» που θα μεταδοθεί απόψε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Στη συνέντευξή του, ο Αρχιεπίσκοπος δεν κρύβει την έντονη καχυποψία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών αφού περιγράφει τον Υπουργό Παιδείας ως «προβληματικό άνθρωπο» συμπληρώνει «Άλλα λέει το πρωί, άλλα το βράδυ, είναι ασυνεπής στις σχέσεις και τα λόγια του». Ο κ. Ιερώνυμος κάνει ακόμη λόγο για μητρική σχέση της Εκκλησίας και του λαού και διερωτάται: «Ποιος θα μας χωρίσει;».

Με αφορμή τα αποσπάσματα που ήδη είδαν το φως της δημοσιότητας ο κ. Φίλης απάντησε: «Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον Αρχιεπίσκοπο στον Αη Στράτη, να λέει ότι "δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει" και ότι "τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος". Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό...».

Ο υπουργός Παιδείας προσθεσε πως δεν σκοπεύει να ακολουθήσει και δηλώνει υποστηρικτής των όσων είπε ο κ. Ιερώνυμος στον Άη Στράτη και κατέληξε «Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός στην Κάρπαθο μεγέθους 5,1 Ρίχτερ

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου και εστιακό βάθος 15,9 χιλιόμετρα

Λαμία: Έχασε τον έλεγχο του ηλεκτρικού πατινιού και κατέληξε στο οδόστρωμα ‑ Στο νοσοκομείο 40χρονος

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στη 01:15 μετά τα μεσάνυχτα στη λεωφόρο Αθηνών στη Λαμία, όταν ένας 40χρονος άνδρας που κινούνταν με ηλεκτρικό πατίνι

Αποχώρησε και ο πτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου από το κόμμα Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Αποχωρήσεις που προκαλούν αναταράξεις στο νεοσύστατο κόμμα ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία

Επεισόδιο σε πτήση προς Χανιά: Δύο γυναίκες συνελήφθησαν – Αστυνομικός τραυματίστηκε

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Κατά τη διαδικασία σύλληψης, φέρονται να αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς και να αντέδρασαν έντονα

Θλίψη για την 36χρονη γιατρό που πέθανε στη γέννα του παιδιού της ‑ «Χάσαμε τη Μαγδούλα μας»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την προγραμματισμένη αεροδιακομιδή στην Αθήνα, κατέληξε πριν απογειωθεί το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ.

Πέθανε ο Τάκης Γκώνιας

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ήταν γνωστός για το ήθος, την προσωπικότητα και το πάθος του για το ποδόσφαιρο, αφήνοντας σημαντικό αποτύπωμα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα.

Καύσωνας «καμίνι» στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών, δεκάδες νεκροί και ο εφιάλτης των μπλακ άουτ

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Ένα θανατηφόρο και πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω του δεκάδες θύματα και θέτοντας σε συναγερμό κρίσιμες υποδομές

Σίδνεϊ: 34χρονη γυναίκα ξύπνησε από τεχνητό κώμα μια εβδομάδα μετά από επίθεση καρχαρία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η νεαρή δασκάλα, μετά από πολλαπλά χειρουργεία και τον ακρωτηριασμό του χεριού της, κατάφερε να επικοινωνήσει για λίγο με την οικογένειά της, δίνοντας ελπίδα για την ανάρρωσή της.

Παραιτήθηκε ο Κοκοτσάκης από το κόμμα Καρυστιανού ‑ «Δεν είναι το κίνημα πολιτών που οραματιστήκαμε»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο δικαστικός πραγματογνώμονας για τα Τέμπη Βασίλης Κοκοτσάκης αποσύρει τη στήριξή του, καταγγέλλοντας έλλειψη δημοκρατίας και συγκέντρωση εξουσίας σε λίγα πρόσωπα.

Μουντιάλ 2026: Πρόκριση για Κολομβία και Πορτογαλία, μπλόκο της Γκάνας στην Αγγλία

Αθλητικά Νέα 24.06.2026
Η Κολομβία λύγισε τη Λ.Δ. Κονγκό με γκολ του Μουνιός και πέρασε στους «32», η Πορτογαλία διέλυσε το Ουζμπεκιστάν με ιστορικό Ρονάλντο, ενώ η Αγγλία έμεινε στο 0-0 με τη μαχητική Γκάνα.

Νόμος Κατσέλη: Τι αλλάζει για 100.000 δανειολήπτες με τη ρύθμιση που ψηφίζεται σήμερα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Βουλή ψηφίζει σήμερα τη νέα νομοθετική ρύθμιση που φέρνει σημαντικές αλλαγές στις δόσεις και τους τόκους για πάνω από 100.000 ενήμερους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη.

«Πείραζαν» μετρητές και έκλεβαν ρεύμα στη μισή Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε πέντε περιφέρειες της χώρας, προκαλώντας ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ.