E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός για κυκλώνα σε Νότια Πελοπόννησο, Κρήτη, Δωδεκάνησα

Οδηγίες για να προφυλαχτείτε

Δημοσίευση 31/10/2016 | 08:16

Συναγερμός για κυκλώνα σε Νότια Πελοπόννησο, Κρήτη, Δωδεκάνησα

Βροχές, καταιγιδες και θυελλώδεις ανέμους προβλέπουν οι μετεωρολόγοι - Η κακοκαιρία αναμένεται να υποχωρήσει από το πρωί της Τρίτης

Συναγερμό ειδικά για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σημαίνουν οι μετεωρολόγοι καθώς αυτές οι δύο περιοχές αναμένεται να πληγούν από έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες και μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου οι έντονες βροχές και καταιγίδες στις δύο αυτές περιοχές υπάρχει ενδεχόμενο να συνοδεύονται και από πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τροπικό κυκλώνα (medicane) που εκτιμάται ότι θα περάσει νότια της Κρήτης κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

«Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν περιοχές της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης. Σχετική ανακοίνωση - προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες θαλάσσιων σκαφών εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου αναφέροντας ότι για τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι κατά τόπους έντονα» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΕΑΑ.

Βάσει του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι κάτοικοι των περιοχών που αναμένεται να χτυπηθούν από το κύμα κακοκαιρίας που προκλήθηκε από το χαμηλό βαρομετρικό το οποίο εκδηλώθηκε στην κεντρική Μεσόγειο και κινήθηκε ανατολικότερα, θα πρέπει:

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά όπως και τα κοντινά φρεάτια
- Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.