E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Δημοσίευση 30/10/2016 | 10:22

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Έντονες βροχές και καταιγίδες προβλέπει μέχρι την Τρίτη το πρωί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μέχρι το βράδυ σήμερα θα επηρεαστεί η Πελοπόννησος και οι νοτιότερες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Τη Δευτέρα από τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεαστούν η Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα οι νότιες Κυκλάδες και αργά το βράδυ οι νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (κυρίως Κάσος, Κάρπαθος).

Η ΕΜΥ εκτιμά ότι μέχρι το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή θα σταματήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στη Δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Στη Δυτική Μακεδονία μεταβλητοί ασθενείς. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην Κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 5 και πρόσκαιρα ως 6 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο με τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και ως το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί ως 6 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το πρωί αυξημένες και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και στην Ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες ως το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά ως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα δυτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 ως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές ως το απόγευμα, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παρέδες: Τα βίντεο που προκάλεσαν οργή μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Αργεντινός μέσος έπιασε τον Έρικ Γκαρσία από τον λαιμό και χτύπησε τον Γκάβι με αγκώνα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.

ΕΛ.Α.Σ.: Συγκροτήθηκε η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος Τσίπρα – Ποιοι είναι τα 75 μέλη

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ορίστηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Σάλος στην Ιταλία: 43χρονος πέθανε μετά την ακινητοποίησή του από αστυνομικούς στη Μπολόνια

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο άνδρας, μαροκινής καταγωγής, υπέστη καρδιακή ανακοπή αφού αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν στο έδαφος και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού.

Μακάβριο εύρημα στο Ωραιόκαστρο: Σορός εντοπίστηκε κατά την κατάσβεση φωτιάς σε αυτοκίνητο στην Εγνατία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η σορός αγνώστων στοιχείων βρέθηκε εκτός του οχήματος, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που επεκτάθηκε και σε χαμηλή βλάστηση.

«Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ανατιναχτείς ανά πάσα στιγμή;»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ αποκάλυψε σε συνέντευξή του το κλίμα της αντιπαράθεσης με τον απεσταλμένο του Τραμπ, περιγράφοντας εχθρικές ανταλλαγές και αμείλικτες δηλώσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Καιρός σήμερα: Καύσωνας σε όλη τη χώρα – Πού θα «χτυπήσουν» 40 με 41 βαθμοί

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Καρδίτσα: Ιερέας και πρόεδρος κοινότητας κατέληξαν σε γροθιές

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το επεισόδιο ξέσπασε στον προαύλιο χώρο εκκλησίας και οδήγησε τους εμπλεκόμενους σε αστυνομικό τμήμα, μηνύσεις και κλήση ενώπιον εισαγγελέα.

Πτώμα γυναίκας σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι γνωρίζουμε για τη νεκρή

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η ταυτοποίηση της σορού και τα αίτια θανάτου αναμένονται από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα.

Μουντιάλ 2026: Όλα τα βίντεο από τη μεγάλη βραδιά

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Φεράν Τόρες σκόραρε στο 106` της παράτασης και χάρισε στην Ισπανία τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, σε έναν τελικό όπου η «Φούρια Ρόχα» κυριάρχησε απόλυτα.

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αναμένεται να φθηνύνουν από τον Σεπτέμβριο

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Μετά τη λήξη του πλαφόν, τίθεται σε ισχύ συμφωνία πάγωματος τιμών σε 2.000 προϊόντα για Ιούλιο-Αύγουστο, με νέες μειώσεις να προγραμματίζονται από το φθινόπωρο.

Η Αγκυρα αντιδρά στην αναστολή λειτουργίας 11 σχολείων στη Θράκη και επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για καταπιεστικές αποφάσεις και πρακτικές που συνιστούν παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Καταγγελίες για πλαστό έρανο για την επιστροφή των σορών στη Μολδαβία, αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν την 7χρονη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η θεία που θα αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού - Η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του παιδιού σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στη Χαλκιδική