E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Δημοσίευση 30/10/2016 | 10:22

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Έντονες βροχές και καταιγίδες προβλέπει μέχρι την Τρίτη το πρωί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μέχρι το βράδυ σήμερα θα επηρεαστεί η Πελοπόννησος και οι νοτιότερες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Τη Δευτέρα από τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεαστούν η Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα οι νότιες Κυκλάδες και αργά το βράδυ οι νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (κυρίως Κάσος, Κάρπαθος).

Η ΕΜΥ εκτιμά ότι μέχρι το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή θα σταματήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στη Δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Στη Δυτική Μακεδονία μεταβλητοί ασθενείς. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην Κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 5 και πρόσκαιρα ως 6 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο με τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και ως το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί ως 6 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το πρωί αυξημένες και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και στην Ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες ως το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά ως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα δυτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 ως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές ως το απόγευμα, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

NBA: Μεγάλο πλήγμα στους Λέικερς με Ντόντσιτς – Εκτός επ’ αόριστον ο Σλοβένος «σταρ»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
Μεγάλη απώλεια για τους Λέικερς, καθώς ο Λούκα Ντόντσιτς τραυματίστηκε στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο και η συμμετοχή του στα playoffs παραμένει αμφίβολη.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Είμαι υγιής, το να μου λένε να μην παίξω είναι προσβολή»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
«Είμαι υγιής. Δεν μου αρέσει όταν με αναγκάζουν να κάνω πράγματα αντίθετα με τη φύση μου. Είμαι παίκτης. Πληρώνομαι για να παίζω», λέει χαρακτηριστικά

Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο δίπλα από ανήλικους

Ελλάδα 04.04.2026
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο της Χρυσούπολης Περιστερίου

Ιράν: Επικήρυξε με 60.000 ευρώ τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

Κόσμος 04.04.2026
Το Ιράν δίνει 60.000 ευρώ σε όποιον συλλάβει ζωντανό τον πιλότο και τον παραδώσει στις ιρανικές δυνάμεις

Το διαδίκτυο μας «καταπίνει»: Περνάμε 44 χρόνια μπροστά από τις οθόνες και πέντε χρόνια μόνο σε feeds, notifications και scrolling

Tech + Science 04.04.2026
Περνάμε πέντε φορές περισσότερο χρόνο στα social media απ` ό,τι σε πραγματικές κοινωνικές επαφές - Τι δείχνει μελέτη της Bank of America

«Παγώνουν» για ένα χρόνο τα επιτόκια στις ρυθμίσεις της ΑΑΔΕ

Οικονομία 04.04.2026
Τροπολογία-ανάσα για οφειλέτες - Σταθερές δόσεις έως το 2027 για χρέη στην εφορία

Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ξανά το ιστορικό Αλκατράζ σε υπερσύγχρονη φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Χτες
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»