E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΔΝΤ: Μη βιώσιμα ελληνικό χρέος και ασφαλιστικό

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστούν αυτά τα δύο «αγκάθια»

Δημοσίευση 27/10/2016 | 18:25

ΔΝΤ: Μη βιώσιμα ελληνικό χρέος και ασφαλιστικό

Σε... μονόλογο ο οποίος «ανεβαίνει» για μία ακόμη σεζόν τείνει να μετατραπεί η τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση του Τζέρι Ράις, εκπροσώπου Τύπου του ΔΝΤ, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Ράις υποστήριξε ότι τόσο το ελληνικό χρέος όσο και το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμα και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου αυτά τα δύο «αγκάθια» να αντιμετωπιστούν.

Επανέλαβε ότι το Ταμείο επιθυμεί να υπάρξει βελτίωση του προγράμματος, προκειμένου να βοηθηθεί ουσιαστικά η ελληνική οικονομία και η χώρα να εξέλθει από την ύφεση, αλλά προσέθεσε -όπως άλλωστε έχει τονίσει και ο κ. Τόμσεν- ότι το ΔΝΤ είναι διατεθειμένο να λάβει μέρος σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και θα στοχεύει σε αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις.

Σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο μέτωπο των εργασιακών, ο κ. Ράις επανέλαβε πως δεν μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο γιατί οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα το ΔΝΤ να αποφασίσει πριν το τέλος του έτους αν θα συμμετέχει και οικονομικά σε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016 και η δεύτερη αξιολόγηση.

Σε ερώτηση για δημοσίευμα των New York Times σχετικά με συγκρούσεις στο εσωτερικό του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Ράις απάντησε ότι το προσωπικό του ΔΝΤ συμμορφώθηκε πλήρως με τα αιτήματα του ανεξάρτητου φορέα αξιολόγησης το Ταμείο (ΙΕΟ) για την παροχή δεδομένων. Όπως και σε κάθε γραφειοκρατικό θεσμό, υπήρξαν κάποια μπρος πίσω, αλλά στο τέλος της ημέρας παραδόθηκαν όλα τα έγγραφα, πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της χώρας - Σε απομόνωση ο γιατρός, έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση επαφών

Ρόδος: Τουρίστας βγήκε ολόγυμνος στο δρόμο, ανέβηκε σε ασθενοφόρο και πήδηξε στην άσφαλτο, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η αστυνομία τον μετέφερε σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου για να λάβει θεραπεία

Ηράκλειο: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 9χρονο παιδί ‑ Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ζώου

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Το ανήλικο μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο

Σεισμός στην Κάρπαθο μεγέθους 5,1 Ρίχτερ

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου και εστιακό βάθος 15,9 χιλιόμετρα

Λαμία: Έχασε τον έλεγχο του ηλεκτρικού πατινιού και κατέληξε στο οδόστρωμα ‑ Στο νοσοκομείο 40χρονος

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στη 01:15 μετά τα μεσάνυχτα στη λεωφόρο Αθηνών στη Λαμία, όταν ένας 40χρονος άνδρας που κινούνταν με ηλεκτρικό πατίνι

Αποχώρησε και ο πτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου από το κόμμα Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Αποχωρήσεις που προκαλούν αναταράξεις στο νεοσύστατο κόμμα ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία

Επεισόδιο σε πτήση προς Χανιά: Δύο γυναίκες συνελήφθησαν – Αστυνομικός τραυματίστηκε

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Κατά τη διαδικασία σύλληψης, φέρονται να αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς και να αντέδρασαν έντονα

Θλίψη για την 36χρονη γιατρό που πέθανε στη γέννα του παιδιού της ‑ «Χάσαμε τη Μαγδούλα μας»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την προγραμματισμένη αεροδιακομιδή στην Αθήνα, κατέληξε πριν απογειωθεί το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ.

Πέθανε ο Τάκης Γκώνιας

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ήταν γνωστός για το ήθος, την προσωπικότητα και το πάθος του για το ποδόσφαιρο, αφήνοντας σημαντικό αποτύπωμα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα.

Καύσωνας «καμίνι» στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών, δεκάδες νεκροί και ο εφιάλτης των μπλακ άουτ

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Ένα θανατηφόρο και πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω του δεκάδες θύματα και θέτοντας σε συναγερμό κρίσιμες υποδομές

Σίδνεϊ: 34χρονη γυναίκα ξύπνησε από τεχνητό κώμα μια εβδομάδα μετά από επίθεση καρχαρία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η νεαρή δασκάλα, μετά από πολλαπλά χειρουργεία και τον ακρωτηριασμό του χεριού της, κατάφερε να επικοινωνήσει για λίγο με την οικογένειά της, δίνοντας ελπίδα για την ανάρρωσή της.

Παραιτήθηκε ο Κοκοτσάκης από το κόμμα Καρυστιανού ‑ «Δεν είναι το κίνημα πολιτών που οραματιστήκαμε»

Πολιτική 24.06.2026
Ο δικαστικός πραγματογνώμονας για τα Τέμπη Βασίλης Κοκοτσάκης αποσύρει τη στήριξή του, καταγγέλλοντας έλλειψη δημοκρατίας και συγκέντρωση εξουσίας σε λίγα πρόσωπα.