E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΔΝΤ: Μη βιώσιμα ελληνικό χρέος και ασφαλιστικό

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστούν αυτά τα δύο «αγκάθια»

Δημοσίευση 27/10/2016 | 18:25

ΔΝΤ: Μη βιώσιμα ελληνικό χρέος και ασφαλιστικό

Σε... μονόλογο ο οποίος «ανεβαίνει» για μία ακόμη σεζόν τείνει να μετατραπεί η τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση του Τζέρι Ράις, εκπροσώπου Τύπου του ΔΝΤ, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Ράις υποστήριξε ότι τόσο το ελληνικό χρέος όσο και το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμα και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου αυτά τα δύο «αγκάθια» να αντιμετωπιστούν.

Επανέλαβε ότι το Ταμείο επιθυμεί να υπάρξει βελτίωση του προγράμματος, προκειμένου να βοηθηθεί ουσιαστικά η ελληνική οικονομία και η χώρα να εξέλθει από την ύφεση, αλλά προσέθεσε -όπως άλλωστε έχει τονίσει και ο κ. Τόμσεν- ότι το ΔΝΤ είναι διατεθειμένο να λάβει μέρος σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και θα στοχεύει σε αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις.

Σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο μέτωπο των εργασιακών, ο κ. Ράις επανέλαβε πως δεν μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο γιατί οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα το ΔΝΤ να αποφασίσει πριν το τέλος του έτους αν θα συμμετέχει και οικονομικά σε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016 και η δεύτερη αξιολόγηση.

Σε ερώτηση για δημοσίευμα των New York Times σχετικά με συγκρούσεις στο εσωτερικό του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Ράις απάντησε ότι το προσωπικό του ΔΝΤ συμμορφώθηκε πλήρως με τα αιτήματα του ανεξάρτητου φορέα αξιολόγησης το Ταμείο (ΙΕΟ) για την παροχή δεδομένων. Όπως και σε κάθε γραφειοκρατικό θεσμό, υπήρξαν κάποια μπρος πίσω, αλλά στο τέλος της ημέρας παραδόθηκαν όλα τα έγγραφα, πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα 13.06.2026
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος

Αίγιο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ιταλός για τη διπλή δολοφονία μητέρας και γιου

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Η προφυλάκισή του βασίστηκε στην έλλειψη στοιχείων για την υπόθεση

Athens Pride 2026: Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Η Αθήνα κινείται σήμερα στους ρυθμούς του Athens Pride 2026 - Μεγάλη συναυλία στις 21:00 με τη συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική για το δυστύχημα με τον 19χρονο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ομόφωνα ένοχοι είχαν κριθεί ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του, ένοχος για απλή συνέργεια ο μηχανικός, για θανατηφόρα έκθεση και έκθεση σε κίνδυνο ο χειριστής - Ελεύθεροι ως το Εφετείο οι τρεις πλην του ιδιοκτήτη