E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΔΝΤ: Μη βιώσιμα ελληνικό χρέος και ασφαλιστικό

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστούν αυτά τα δύο «αγκάθια»

Δημοσίευση 27/10/2016 | 18:25

ΔΝΤ: Μη βιώσιμα ελληνικό χρέος και ασφαλιστικό

Σε... μονόλογο ο οποίος «ανεβαίνει» για μία ακόμη σεζόν τείνει να μετατραπεί η τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση του Τζέρι Ράις, εκπροσώπου Τύπου του ΔΝΤ, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Ράις υποστήριξε ότι τόσο το ελληνικό χρέος όσο και το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμα και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου αυτά τα δύο «αγκάθια» να αντιμετωπιστούν.

Επανέλαβε ότι το Ταμείο επιθυμεί να υπάρξει βελτίωση του προγράμματος, προκειμένου να βοηθηθεί ουσιαστικά η ελληνική οικονομία και η χώρα να εξέλθει από την ύφεση, αλλά προσέθεσε -όπως άλλωστε έχει τονίσει και ο κ. Τόμσεν- ότι το ΔΝΤ είναι διατεθειμένο να λάβει μέρος σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και θα στοχεύει σε αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις.

Σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο μέτωπο των εργασιακών, ο κ. Ράις επανέλαβε πως δεν μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο γιατί οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα το ΔΝΤ να αποφασίσει πριν το τέλος του έτους αν θα συμμετέχει και οικονομικά σε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016 και η δεύτερη αξιολόγηση.

Σε ερώτηση για δημοσίευμα των New York Times σχετικά με συγκρούσεις στο εσωτερικό του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Ράις απάντησε ότι το προσωπικό του ΔΝΤ συμμορφώθηκε πλήρως με τα αιτήματα του ανεξάρτητου φορέα αξιολόγησης το Ταμείο (ΙΕΟ) για την παροχή δεδομένων. Όπως και σε κάθε γραφειοκρατικό θεσμό, υπήρξαν κάποια μπρος πίσω, αλλά στο τέλος της ημέρας παραδόθηκαν όλα τα έγγραφα, πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο στην Κύπρο: Red Sprites εμφανίστηκαν στον ουρανό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 27.11.2025
Τα Red Sprites παρουσιάζουν κυρίως ερυθρό χρώμα, παρατηρούνται κατά κύριο λόγο πάνω από ισχυρές καταιγίδες σε υψόμετρο περίπου 40-50 χιλιομέτρων έως και περίπου τα 90 χιλιόμετρα και συνδέονται έμμεσα με κεραυνούς θετικού φορτίου

Τσίπρας: Εγώ θα μιλήσω στις 3 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 27.11.2025
Ο πρώην πρωθυπουργός σε νέο βίντεο παραθέτει δηλώσεις από Μητσοτάκη, Κωνσταντοπούλου, Κουτσούμπα, Κασσελάκη, Βαρουφάκη και Μαρινάκη σχετικά με το βιβλίο του

Ρόδος: Η συγκινητική μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα

Ελλάδα 27.11.2025
«Πότε δεν θα το πίστευα, όμως κι αυτό το είδα, ένα κοπέλι έσβησε από μια χειροβομβίδα», γράφει μεταξύ άλλων στη σπαρακτική ανάρτησή του ο πατέρας του 19χρονου Ραφαήλ

Λίστα με τα κλειστά σχολεία την Πέμπτη 27/11 λόγω της κακοκαιρίας Adel

Ελλάδα 27.11.2025
Το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού κάνει λόγο για ιδιαίτερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Μαζικά μηνύματα από την ΑΑΔΕ σε 100.000 δικαιούχους

Οικονομία 27.11.2025
Ηανακοίνωση της ΑΑΔΕ και τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

Πυρά εις βάρος Εθνοφρουρών στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ υπόσχεται βαριά τιμωρία, στο στόχαστρο οι Αφγανοί

Κόσμος 27.11.2025
Αντικρουόμενες αναφορές για την κατάσταση της υγείας των δύο Εθνοφρουρών

Στεγαστική κρίση: Σχεδόν 300.000 κλειστά ακίνητα στην Αττική ‑ Γιατί τα ενοίκια έπιασαν «ταβάνι»

Ελλάδα 27.11.2025
Γιατί παραμένουν κλειστά τα ακίνητα και γιατί δε θα αυξηθούν περαιτέρω τα ενοίκια, σύμφωνα με τον Λευτέρη Ποταμιάνο, πρόεδρο Μεσιτών Αττικής