E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Άγγλος που ζει στη Ρόδο ομολόγησε πως ασελγούσε σε παιδιά

Ασέλγησε και σε νεκρό κορίτσι όσο εργάζονταν ως νεκροθάφτης

Δημοσίευση 26/10/2016 | 17:28

Άγγλος που ζει στη Ρόδο ομολόγησε πως ασελγούσε σε παιδιά

Eνώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου θα απολογηθεί αύριο ένας 60χρονος Άγγλος, κάτοικος Καλυθιών, με καταγωγή από το Newcastle upon Tyne, κατηγορούμενος για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής ποpνογραφίας, αποπλάνηση ανηλίκων και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 όταν στις Ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε το πρώτο έγγραφο της Interpol της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με το οποίο άγνωστο άτομο με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο ισχυρίζεται ότι στο παρελθόν είχε ασελγήσει σε δύο ανήλικα κορίτσια, εκ των οποίων η μια είναι κόρη του αλλά και ότι βρίσκεται στη Ρόδο και φωτογραφίζει γuμνά παιδιά στην παραλία.

Είχε υποστηρίξει επίσης σε συνομιλίες του μέσω του διαδικτύου ότι είχε εγκαταλείψει την Αγγλία διότι είχε εντοπιστεί να κακοποιεί την επτάχρονη κόρη της πρώην φίλης του.

Είχε αναφέρει ακόμη ότι είχε σeξουαλικές επαφές με την κόρη του για περίοδο 15 μηνών και ότι την εμπόδισε να τον καταγγείλει απειλώντας την ότι θα την έπαιρναν μακριά.

Τα μηνύματα αυτά καταγράφηκαν από τους επιτελείς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, που κατόρθωσαν να εντοπίσουν το ηλεκτρονικό αποτύπωμα του 60χρονου.

Προέκυψε συγκεκριμένα ότι ο κατηγορούμενος διατηρούσε λογαριασμό στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook με το όνομά του και βρισκόταν στη Ρόδο.

Την 10η Ιανουαρίου 2013 αφού εντοπίστηκε η διεύθυνσή του στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς αιφνίδιος έλεγχος και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας ψηφιακός δίσκος.

Την 20η Ιανουαρίου 2013 τα κατασχεθέντα διαβιβάστηκαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί εάν περιέχουν αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Τον Ιούλιο του 2015 η έρευνα ολοκληρώθηκε και συντάχθηκε σχετική έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης. Από την συγκεκριμένη έρευνα προέκυψε ότι υπήρχαν μεταξύ των πειστηρίων που ελέγχθησαν, 64 αρχεία εικόνας με ποpνογραφία ανηλίκων εκ των οποίων τα 57 ήταν μοναδικά και 7 αντίγραφα αυτών. Τα αρχεία αυτά δημιουργήθηκαν στο διάστημα 21 Απριλίου 2011 έως 8 Ιανουαρίου 2013.

Επιπλέον βρέθηκαν 33 αρχεία εικόνας τα οποία απεικονίζουν ημίγuμνα ανήλικα άτομα σε διάφορες στάσεις φωτογράφησης τα οποία δημιουργήθηκαν την ίδια περίοδο.

Βεβαιώθηκε επιπλέον ότι είχε επισκεφθεί τους επίμαχους λογαριασμούς στο κοινωνικό δίκτυο facebook, ενώ βρέθηκαν και δύο λογαριασμοί στο yahoo messenger.

Bρέθηκαν μηνύματα στα οποία ο 60χρονος αναφέρει μεταξύ άλλων την επιθυμία του να συνευρίσκεται ερωτικά με ανήλικα παιδιά, δηλώνει ότι είχε συνευρεθεί ερωτικά με τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 3, 5 και 7 ετών αλλά και με το νεκρό σώμα ενός 9χρονου κοριτσιού στο διάστημα που εργαζόταν ως νεκροθάφτης!!

Σε λογαριασμό του στο Yahoo Messenger έλαβε εξάλλου 7 αρχεία εικόνας 4 εκ των οποίων είναι παιδική ποpνογραφία και 3 με ανήλικα ημίγuμνα παιδιά. Βρέθηκε επίσης και λογαριασμός στο δίκτυο skype και με δύο συνθηματικά ονόματα στο ένα εκ των οποίων υπήρχε πλήθος άμεσων ηλεκτρονικών μηνυμάτων στα οποία ο χρήστης ζητά από γονείς ανήλικων παιδιών να εμφανίσουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της ζωντανής συνομιλίας μέσω βιντεοκλήσης προκειμένου να αυνανιστεί μπροστά τους.

Βρέθηκαν επίσης εγγραφές διαδικτυακών διευθύνσεων που παραπέμπουν σε διαδικτυακές αναζητήσεις με λέξεις κλειδιά για ποpνογραφία ανηλίκων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΑΔΕ: Παράταση σε πληρωμές φόρων που έληγαν στις 30 Απριλίου

Οικονομία Χτες
Παράταση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων, ΦΠΑ, τελών και βεβαιωμένων οφειλών

ΕΟΔΥ: Αυξημένος κίνδυνος Δάγκειου πυρετού σε ταξιδιώτες

Ελλάδα Χτες
Έκτακτες δράσεις για τον Δάγκειο Πυρετό

Καρκινοπαθής μετανάστης από το Λάος κέρδισε τζακ ποτ 1,3 δισ.

Κόσμος Χτες
Βρέθηκε ο μεγάλος νικητής του Powerball στις ΗΠΑ. Το προφίλ του

Επεισόδιο με Αδωνι σε σταθμό του ΕΚΑΒ: «Αν έχετε τα κότσια ελάτε, φωνάζετε σαν τους κάφρους, μια χούφτα είστε»

Ελλάδα Χτες
Ένταση επικράτησε στην τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη μεταξύ διαδηλωτών και του Υπουργού Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Κόσμος Χτες
Πώς θα παρουσιάζεται το Κυπριακό και η Γενοκτονία των Ποντίων

«Βράζει» το Κολούμπια – Οι φοιτητές απαντούν στις αποβολές με κατάληψη σε κτήριο του Πανεπιστημίου

Κόσμος Χτες
Εποχές Βιετνάμ στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Πάνω από 900 συλλήψεις

Τέμπη: Μήνυση ονομαστικά και κατά πολιτικών προσώπων από τους συγγενείς θυμάτων

Ελλάδα Χτες
Η συμπληρωματική μήνυση βασίζεται και στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή από την εισαγγελία Λάρισας

Η Astra Zeneca παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι το εμβόλιο της για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Κόσμος Χτες
Πρόκειται για έγγραφο το οποίο αποκαλύφθηκε σε δίκη μετά από ομαδική αγωγή κατά της εταιρείας

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κάνει χερσαία επίθεση στη Ράφα ακόμα και αν συμφωνηθεί εκεχειρία

Κόσμος Χτες
«Η ιδέα ότι θα σταματήσουμε τον πόλεμο πριν πετύχουμε όλους τους στόχους είναι εκτός συζήτησης», δήλωσε ο Νετανιάχου

Λονδίνο: Νεκρός 13χρονος από την επίθεση με σπαθί στο σταθμό του μετρό

Κόσμος Χτες
Ο 13χρονος ήταν ένας από τους πέντε τραυματίες, που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα