E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Και η πρεσβεία, εκτός από το ΑΠΕ, έγραψε για δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη

Άλλαξαν το περιεχόμενο εγγράφων, αφήνοντας τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου

Δημοσίευση 20/10/2016 | 14:27

Και η πρεσβεία, εκτός από το ΑΠΕ, έγραψε για δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη

Ακόμα περισσότερο περιπλέκεται η υπόθεση με την λανθασμένη μετάδοση των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου περί δημοψηφίσματος στην Δυτική Θράκη.

Η κυβέρνηση, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, όπου στην ουσία έχει επιφορτιστεί με την εποπτεία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, απέδωσε το λάθος στον ανταποκριτή του ΑΠΕ στην Τουρκία, Άρη Αμπατζή, τον οποίο και απέλυσε. Δεν είναι όμως μόνο εκείνος που μετέδωσε λάθος τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με έγγραφα που φέρνει στο φως το «www.liberal.gr» το ΑΠΕ αναμετέδωσε το τηλεγράφημα του γραφείου Τύπου της πρεσβείας μας στην Άγκυρα, το οποίο είχε στείλει αντίστοιχο, πανομοιότυπο πρωτοκολλημένο έγγραφο προς τον κ. Παππά, την κα Γεροβασίλη, τον κ. Κρέτσο αλλά και προς τις υπηρεσίες του ΥΠΕΞ, με τίτλο «Δήλωση Ερντογάν για δημοψήφισμα για το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης».

Το site φέρνει στη δημοσιότητα ακριβώς αυτό το τηλεγράφημα του γραφείου Τύπου της πρεσβείας μας στην Άγκυρα που εστάλη στην Αθήνα στις 17/10, με αριθμό πρωτοκόλλου 1203.

Μόλις όμως ξέσπασε ο σάλος, το τηλεγράφημα αυτό αντικαταστάθηκε από νεότερο από τους ίδιους αποστολείς, προς τους ίδιους παραλήπτες, με ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, που όμως έχει διορθωθεί ως προς τις επίμαχες δηλώσεις του Ερντογάν, όπως ακριβώς έκανε και το ΑΠΕ μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Με την διόρθωση αυτή, δηλαδή την αντικατάσταση του επίμαχου τηλεγραφήματος από άλλο, με όμοιο αριθμό πρωτοκόλλου, οι αρμόδιοι της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να «παρακάμψουν» και την διόρθωση. Όμως η αντικατάσταση υπηρεσιακού εγγράφου που ήδη έχει πρωτοκολληθεί από νεότερο, που χαρακτηρίζεται από τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, δεν είναι μια απλή υπόθεση, όταν μάλιστα πιστοποιείται από υπηρεσιακά email.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την εκεχειρία, θα καταλήξουμε σε σπουδαία συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Τι ώρα η συγκέντρωση

Ποντικοφάρμακο σε βρεφικές τροφές: Εκβιασμό καταγγέλλει η εταιρεία ‑ Τι ισχύει με τα προϊόντα στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαζάκια βρεφικής τροφής μολυσμένα με ποντικοφάρμακο, βρέθηκαν σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία

Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο

Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη

Eurostat: Ενεργειακό σοκ τον Μάρτιο

Οικονομία Χτες
Αύξηση 19,8% για το ντίζελ και 9,4% για τη βενζίνη - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα - Πρωταθλήτριες στις ανατιμήσεις η Γερμανία και η Ρουμανία - Οι τιμές μειώθηκαν στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων