E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρέφος 50 ημερών στην Αθήνα πέθανε από κοκκύτη

Ολέθριες οι επιπτώσεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Δημοσίευση 18/10/2016 | 19:06

Βρέφος 50 ημερών στην Αθήνα πέθανε από κοκκύτη

Ένα βρέφος 50 μόλις ημερών πέθανε από κοκκύτη στο Παιδιατρικό Κέντρο στην Αθήνα, όπως αναφέρει ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας. Ο παιδίατρος, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, καταγγέλλει πως το παιδάκι είναι επί της ουσίας θύμα της αντιεμβολιαστικής υστερίας και της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

"Μόλις ενημερώθηκα από συνάδελφο ότι πέθανε στο Παιδιατρικό Κέντρο στην Αθήνα, βρέφος από κοκκύτη. Ξεκινάει και στην Ελλάδα λόγω της αντιεμβολιαστικής ανοησίας ο χορός των άδικων θανάτων παιδιών. Περαστικά μας".

Ο γιατρός επανήλθε και με δεύτερη σχετικά ανάρτηση του για το γεγονός:

"Εχθές πέθανε στην Αθήνα ένα βρέφος 50 ημερών από κοκκύτη. Το βρέφος δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί. Ωστόσο είναι σαφώς θύμα της αντιεμβολιαστικής υστερίας μιας και όπως αναλυτικά εξηγείται παρακάτω αν είχε εμβολιαστεί σωστά ο περίγυρος του, το βρέφος αυτό δεν θα είχε νοσήσει. Όπως βλέπετε όταν ο πληθυσμός δεν είναι επαρκώς εμβολιασμένος οι πρώτοι που πέφτουν είναι οι αθώοι. Οι ψυχές των βρεφών και των παιδιών, που δεν μπορούν να μιλήσουν. Μιλήστε εσείς για αυτά και φωνάξτε. Ούτε ένας θάνατος ακόμα από έλλειψη ή ανεπάρκεια εμβολιασμού. Ούτε ένας".

Ο γιατρός σημειώνει πως το άτυχο παιδάκι "κόλλησε κοκκύτη και κατέληξε ακριβώς επειδή ο περίγυρος του ήταν ανεπαρκώς εμβολιασμένος".
"Το πρώτο εμβόλιο κατά του κοκκύτη, χορηγείται σε ηλικία 2 μηνών και προφανώς, το βρέφος δε πρόλαβε να εμβολιαστεί για να αποκτήσει τη κατάλληλη ανοσία. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Ελλάδα, έχει σίγουρα επηρεάσει τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης, τη συνολική δηλαδή ανοσολογική κατάσταση του πληθυσμού. Γνωρίζουμε πως περίπου το 25% των Ελλήνων, δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια, χωρίς κάποιο προφανή λόγο, πέραν ίσως των ανυπόστατων φημών που κυκλοφορούν συγκεκριμένοι αντιεμβολιαστικοί κύκλοι. Η ουσία του τραγικού θανάτου του βρέφους, συμπυκνώνεται στο γεγονός πως αφενός δε πρόλαβε να εμβολιαστεί λόγω νεαρής ηλικίας (κάτι που αποδεικνύει την επικινδυνότητα του κοκκύτη) και αφετέρου, πως πιθανότητα λόγω χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, είχαμε την επανεμφάνιση της νόσου που βρήκε "γόνιμο" έδαφος σε ένα απροστάτευτο παιδί και εκδηλώθηκε με ολέθριες συνέπειες", αναφέρουν τα ellinikahoaxes.gr.

Ο φαρμακοποιός κ. Κλημεντίδης σημειώνει: «Το άτυχο βρέφος που έχασε χθες τη ζωή του από κοκκύτη και οι γονείς του είναι τα πραγματικά αθώα θύματα της αντιεμβολιαστικής τρέλας. Το μωρό ήταν μικρότερο από 2 μηνών και άρα δεν είχε κάνει ακόμα το εμβόλιο κατά του κοκκύτη. Η μητέρα του δεν είχε εμβολιαστεί για κοκκύτη στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης όπως ορίζουν οι οδηγίες, ώστε να καλύψει το νεογνό με τα δικά της αντισώματα για τους δύο πρώτους μήνες της ζωής του -δυστυχώς πολλοί μαιευτήρες/γυναικολόγοι δεν ενημερώνουν σωστά. Και η τελευταία γραμμή άμυνας, η ανοσία της κοινότητας, φαίνεται ότι έχει παραβιαστεί.
The perfect storm. Κατά τα άλλα, εισαγγελείς και ιατρικοί σύλλογοι αφήνουν τους τσαρλατάνους να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους».
Το άτυχο βρέφος ήταν μικρό για εμβολιασμό, κι ακόμα κι αν είχε προλάβει να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, δεν θα είχε προστατευθεί.

Δυστυχώς, ένας στους τέσσερις Έλληνες πάντως, θεωρούν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό "EbioMedicine", με επικεφαλής ερευνητές της Σχολής Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής και του Imperial College του Λονδίνου. Το ποσοστό αυτό (25%) είναι υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο παγκοσμίως (12%) των ανθρώπων που είναι επιφυλακτικοί με τα εμβόλια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται

Χειρουργικό θαύμα για δίδυμα αγόρια που άκουσαν τη φωνή της μητέρας τους για πρώτη φορά

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Σε μια πρωτοποριακή ταυτόχρονη επέμβαση 8 ωρών, δύο κωφά πρόωρα βρέφη απέκτησαν κοχλιακά εμφυτεύματα, αλλάζοντας για πάντα τη ζωή τους

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Η ιατροδικαστική ανατρέπει τα πάντα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Μεταθανάτιες οι μαχαιριές στο σώμα της

Καβάλα: Κατέρρευσαν ναυαγοσωστικοί πύργοι λόγω κακοκαιρίας, τραυματίστηκε 21χρονη ναυαγοσώστρια

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και πτώσεις πύργων σε τέσσερις γνωστές παραλίες της περιοχής

Δράμα στα συντρίμμια της Βενεζουέλας: «Έδωσες τη δική σου ζωή για την κόρη μας», γράφει ποδοσφαιριστής για τη σύζυγό του

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ανάμεσα στα θύματα δύο ποδοσφαιριστές και η μητέρα πρώην Μις Βενεζουέλα

Προς ενοικίαση το 75% των εξοχικών στην Ελλάδα: Ένας στους δύο τουρίστες μένει στα... «σπίτια» μας

Ελλάδα 27.06.2026
Πάνω από 400.000 από τις 626.000 εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται για τουριστική μίσθωση

Σεισμός στη Βενεζουέλα: Οργή για την περιορισμένη βοήθεια

Κόσμος 27.06.2026
Τουλάχιστον 920 νεκροί και περισσότεροι από 50.000 αγνοούμενοι: ο απολογισμός του διπλού σεισμού στη Βενεζουέλα αυξάνεται ώρα με την ώρα και μαζί του

Νέος δασμός στις online αγορές: Πότε πληρώνετε 3, 6 ή 9 ευρώ επιπλέον

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Έρχεται νέος καπέλο-δασμός 3ευρώ ανά είδος για online αγορές εκτός ΕΕ έως 150 ευρώ. Μάθετε πώς θα υπολογίζεται και τι ισχύει για τις επιστροφές.