E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρέφος 50 ημερών στην Αθήνα πέθανε από κοκκύτη

Ολέθριες οι επιπτώσεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Δημοσίευση 18/10/2016 | 19:06

Βρέφος 50 ημερών στην Αθήνα πέθανε από κοκκύτη

Ένα βρέφος 50 μόλις ημερών πέθανε από κοκκύτη στο Παιδιατρικό Κέντρο στην Αθήνα, όπως αναφέρει ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας. Ο παιδίατρος, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, καταγγέλλει πως το παιδάκι είναι επί της ουσίας θύμα της αντιεμβολιαστικής υστερίας και της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

"Μόλις ενημερώθηκα από συνάδελφο ότι πέθανε στο Παιδιατρικό Κέντρο στην Αθήνα, βρέφος από κοκκύτη. Ξεκινάει και στην Ελλάδα λόγω της αντιεμβολιαστικής ανοησίας ο χορός των άδικων θανάτων παιδιών. Περαστικά μας".

Ο γιατρός επανήλθε και με δεύτερη σχετικά ανάρτηση του για το γεγονός:

"Εχθές πέθανε στην Αθήνα ένα βρέφος 50 ημερών από κοκκύτη. Το βρέφος δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί. Ωστόσο είναι σαφώς θύμα της αντιεμβολιαστικής υστερίας μιας και όπως αναλυτικά εξηγείται παρακάτω αν είχε εμβολιαστεί σωστά ο περίγυρος του, το βρέφος αυτό δεν θα είχε νοσήσει. Όπως βλέπετε όταν ο πληθυσμός δεν είναι επαρκώς εμβολιασμένος οι πρώτοι που πέφτουν είναι οι αθώοι. Οι ψυχές των βρεφών και των παιδιών, που δεν μπορούν να μιλήσουν. Μιλήστε εσείς για αυτά και φωνάξτε. Ούτε ένας θάνατος ακόμα από έλλειψη ή ανεπάρκεια εμβολιασμού. Ούτε ένας".

Ο γιατρός σημειώνει πως το άτυχο παιδάκι "κόλλησε κοκκύτη και κατέληξε ακριβώς επειδή ο περίγυρος του ήταν ανεπαρκώς εμβολιασμένος".
"Το πρώτο εμβόλιο κατά του κοκκύτη, χορηγείται σε ηλικία 2 μηνών και προφανώς, το βρέφος δε πρόλαβε να εμβολιαστεί για να αποκτήσει τη κατάλληλη ανοσία. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Ελλάδα, έχει σίγουρα επηρεάσει τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης, τη συνολική δηλαδή ανοσολογική κατάσταση του πληθυσμού. Γνωρίζουμε πως περίπου το 25% των Ελλήνων, δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια, χωρίς κάποιο προφανή λόγο, πέραν ίσως των ανυπόστατων φημών που κυκλοφορούν συγκεκριμένοι αντιεμβολιαστικοί κύκλοι. Η ουσία του τραγικού θανάτου του βρέφους, συμπυκνώνεται στο γεγονός πως αφενός δε πρόλαβε να εμβολιαστεί λόγω νεαρής ηλικίας (κάτι που αποδεικνύει την επικινδυνότητα του κοκκύτη) και αφετέρου, πως πιθανότητα λόγω χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, είχαμε την επανεμφάνιση της νόσου που βρήκε "γόνιμο" έδαφος σε ένα απροστάτευτο παιδί και εκδηλώθηκε με ολέθριες συνέπειες", αναφέρουν τα ellinikahoaxes.gr.

Ο φαρμακοποιός κ. Κλημεντίδης σημειώνει: «Το άτυχο βρέφος που έχασε χθες τη ζωή του από κοκκύτη και οι γονείς του είναι τα πραγματικά αθώα θύματα της αντιεμβολιαστικής τρέλας. Το μωρό ήταν μικρότερο από 2 μηνών και άρα δεν είχε κάνει ακόμα το εμβόλιο κατά του κοκκύτη. Η μητέρα του δεν είχε εμβολιαστεί για κοκκύτη στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης όπως ορίζουν οι οδηγίες, ώστε να καλύψει το νεογνό με τα δικά της αντισώματα για τους δύο πρώτους μήνες της ζωής του -δυστυχώς πολλοί μαιευτήρες/γυναικολόγοι δεν ενημερώνουν σωστά. Και η τελευταία γραμμή άμυνας, η ανοσία της κοινότητας, φαίνεται ότι έχει παραβιαστεί.
The perfect storm. Κατά τα άλλα, εισαγγελείς και ιατρικοί σύλλογοι αφήνουν τους τσαρλατάνους να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους».
Το άτυχο βρέφος ήταν μικρό για εμβολιασμό, κι ακόμα κι αν είχε προλάβει να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, δεν θα είχε προστατευθεί.

Δυστυχώς, ένας στους τέσσερις Έλληνες πάντως, θεωρούν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό "EbioMedicine", με επικεφαλής ερευνητές της Σχολής Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής και του Imperial College του Λονδίνου. Το ποσοστό αυτό (25%) είναι υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο παγκοσμίως (12%) των ανθρώπων που είναι επιφυλακτικοί με τα εμβόλια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτες στιγμές σε πτήση: Γέννησε 30 λεπτά πριν την προσγείωση – «Η μαμά ήταν ροκ σταρ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μαρτυρίες επιβατών κάνουν λόγο για μια «σουρεαλιστική» εμπειρία

«Χείμαρρος» η Ειρήνη Μουρτζούκου: Είχα σχέση με τη μαμά του Παναγιωτάκη, ήθελε να τον πουλήσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ζητούσε να εργαστώ ακόμα και να εκπορνευτώ για να της πηγαίνω χρήματα»

38χρονη επιβάτης έπεσε από ύψος 15 μέτρων σε αεροδρόμιο και πέθανε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η γυναίκα έπεσε από ύψος περίπου 15 μέτρων

Ηράκλειο: Έπινε τσάμπα σε ξενοδοχείο και στο τέλος τους κατηγόρησε για κλοπή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μία υπόθεση που απασχόλησε τους αστυνομικούς του Ηρακλείου για γέλια και για κλάματα

Κυψέλη: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα σε σπίτι ‑ Χειροπέδες σε 3 άτομα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 20 ετών

Κέρκυρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μητέρα και γιο ‑ Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος και διασφαλίζουν την ομαλή κυκλοφορία στην περιοχή

Αίγυπτος: Τουρίστας πέθανε από δάγκωμα φιδιού ‑ Μπήκε μέσα στο παντελόνι του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο άνδρας παρουσίασε έντονα συμπτώματα δηλητηρίασης και του έγινε ανάνηψη

Γυναίκα γέννησε δίδυμα με διαφορετικούς πατέρες ‑ Η σπάνια περίπτωση που κατέγραψαν επιστήμονες

E-Daily 2.TopNews Χτες
H γυναίκα ήθελε να επιβεβαιώσει την πατρότητα των δίδυμων παιδιών της, ωστόσο ανακάλυψε πως τα παιδιά είχαν δύο διαφορετικούς πατέρες

Κρήτη: Μυστήριο με τα μηνύματα του αγνώστου «Γιώργου» στον πρώην σύντροφο της Ελευθερίας Γιακουμάκη

Ελλάδα Χτες
Στο επίκεντρο της έρευνας έχουν μπει μηνύματα που φέρεται να εστάλησαν στον 40χρονο από άγνωστο άνδρα με το όνομα «Γιώργος»

Καιρός Πρωτομαγιάς: «Θα κοιμηθούμε με άνοιξη, θα ξυπνήσουμε με χειμώνα» ‑ Η πρόγνωση Καλλιάνου

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο «θα παραμείνει ο άστατος καιρός και το Σαββατοκύριακο»

Φρίκη στη Χίο: Οικιακή βοηθός χτυπούσε στο κεφάλι και τράβαγε από τα μαλλιά 98χρονο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 98χρονος κύριος Παναγιώτης έφυγε πριν μερικές μέρες από τη ζωή, αλλά οι τελευταίες του ημέρες ήταν μαρτυρικές στα χέρια της 70χρονης οικιακής βοηθού με καταγωγή από τη Ρουμανία