E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα

Δημοσίευση 18/10/2016 | 14:35

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα

Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 14 και 15 Νοεμβρίου, λίγο πριν επισκεφθεί τη Γερμανία για να συμμετάσχει σε συνέδριο.

Τις πληροφορίες για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα δεν επιβεβαιώνει «προς το παρόν» το Μέγαρο Μαξίμου αλλά στο υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει κινητικότητα για τις σχετικές διαδικασίες, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση της επίσκεψης -χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη από ποιον θα γίνει (από την ελληνική πλευρά ή από τον Λευκό Οίκο).

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει σε μια θεαματική παρέμβαση του κ. Ομπάμα για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Αν οι πληροφορίες επαληθευτούν, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να αναμένει από τον αμερικανό πρόεδρο να τείνει χείρα βοηθείας προς την Αθήνα για το θέμα του χρέους, καθώς θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Στη χρονική αυτή συγκυρία στην οποία τοποθετείται η έλευση του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ορόσημο για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

Η επίσκεψη Ομπάμα, σε μία περίοδο που ο Αμερικανός Πρόεδρος μιλάει ευθέως εναντίον της πολιτικής ασφυκτικής λιτότητας που ακολουθεί η Ε.Ε., αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Eνδεικτικά είναι όσα δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica.

«Πιστεύω ότι τα μέτρα λιτότητας έχουν συμβάλει στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη», δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος στην αποκλειστική του συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα και προσθέτει πως «ορισμένες χώρες είδαμε ότι βρέθηκαν επί σειρά ετών σε οικονομικό τέλμα, το οποίο αύξησε τις οικονομικές δυσκολίες και τους φόβους που διαπιστώνουμε (να αναφύονται) σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ιδίως στους νέους, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεθούν άνεργοι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος Χτες
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα Χτες
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science Χτες
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα Χτες
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011