E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα

Δημοσίευση 18/10/2016 | 14:35

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα

Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 14 και 15 Νοεμβρίου, λίγο πριν επισκεφθεί τη Γερμανία για να συμμετάσχει σε συνέδριο.

Τις πληροφορίες για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα δεν επιβεβαιώνει «προς το παρόν» το Μέγαρο Μαξίμου αλλά στο υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει κινητικότητα για τις σχετικές διαδικασίες, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση της επίσκεψης -χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη από ποιον θα γίνει (από την ελληνική πλευρά ή από τον Λευκό Οίκο).

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει σε μια θεαματική παρέμβαση του κ. Ομπάμα για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Αν οι πληροφορίες επαληθευτούν, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να αναμένει από τον αμερικανό πρόεδρο να τείνει χείρα βοηθείας προς την Αθήνα για το θέμα του χρέους, καθώς θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Στη χρονική αυτή συγκυρία στην οποία τοποθετείται η έλευση του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ορόσημο για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

Η επίσκεψη Ομπάμα, σε μία περίοδο που ο Αμερικανός Πρόεδρος μιλάει ευθέως εναντίον της πολιτικής ασφυκτικής λιτότητας που ακολουθεί η Ε.Ε., αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Eνδεικτικά είναι όσα δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica.

«Πιστεύω ότι τα μέτρα λιτότητας έχουν συμβάλει στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη», δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος στην αποκλειστική του συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα και προσθέτει πως «ορισμένες χώρες είδαμε ότι βρέθηκαν επί σειρά ετών σε οικονομικό τέλμα, το οποίο αύξησε τις οικονομικές δυσκολίες και τους φόβους που διαπιστώνουμε (να αναφύονται) σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ιδίως στους νέους, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεθούν άνεργοι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Θα χτυπήσουμε σκληρά την Κύπρο

Κόσμος 02.03.2026
«Θα χτυπήσουμε την Κύπρο με τόση σφοδρότητα που οι Αμερικανοί θα φύγουν από το νησί»

Πιτ Χέγκσεθ: «Δεν ξεκινήσαμε αυτόν το πόλεμο, αλλά ο Τραμπ θα τον τελειώσει!»

Κόσμος 02.03.2026
Τι ανέφερε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν, το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας και το πυρηνικό πρόγραμμα.

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Ποιοι καλούνται και τι πρέπει να γνωρίζουν

Ελλάδα 02.03.2026
Οι ηλικίες και αναλυτικές οδηγίες για τους πολίτες

Ιρανικά ΜΜΕ: Νεκρή και η σύζυγος του Αλί Χαμενεΐ

Κόσμος 02.03.2026
Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Ιράν, η σύζυγος του Αλί Χαμενεΐ, υπέκυψε και αυτή στα τραύματά της.

Ιατροδικαστική για 31χρονη στον Κολωνό: Δεν ήταν έγκυος ‑ Για κακούργημα διώκεται ο σύντροφός της

Ελλάδα 02.03.2026
Ο ιατροδικαστής προσπαθεί αν ο θάνατος προκλήθηκε αποκλειστικά από τα χτυπήματα

Μπλακ άουτ στις πτήσεις: Μπαράζ μαζικών ακυρώσεων και εκτροπών

Ελλάδα 02.03.2026
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής οι αεροπορικές

Πέθανε ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Σπύρος Κατσίμης

Ελλάδα 02.03.2026
Το συγκινητικό αντίο της κόρης του, Μαριλένας

Από λάθος του Κουβέιτ η πτώση των αμερικανικών μαχητικών

Κόσμος 02.03.2026
Και τα έξι μέλη των πληρωμάτων πρόλαβαν να εκτιναχθούν με ασφάλεια από τα αεροσκάφη

Ιράν προς αποκλεισμό από το Μουντιάλ 2026: Το Ιράκ φαβορί για την αντικατάσταση

Αθλητικά Νέα 02.03.2026
Ο πόλεμος αλλάζει τα δεδομένα – Σενάρια για ανακατανομή θέσεων και πιθανό «παράθυρο» επαναφοράς μέσω wild card

Δύο φρεγάτες και F16 στέλνει η Ελλάδα στην Κύπρο

Ελλάδα 02.03.2026
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν λίγο πριν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κύπρου

«Αδειασαν οι ουρανοί»: Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων, κλειστά αεροδρόμια και παγκόσμιο χάος στις αερομεταφορές

Κόσμος 02.03.2026
Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων – Ποιες εταιρείες επηρεάζονται