E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Περικοπές τάξεως 18% και στη ΕΡΤ!

Μειώσεις και σε παραγωγές αλλά και στα golden boys!

Δημοσίευση 25/4/2009 | 02:25

Περικοπές τάξεως 18% και στη ΕΡΤ!

Με περικοπές δαπανών της τάξεως του 18% «απαντά» η ΕΡΤ στη διεθνή οικονομική ύφεση και στη συγκράτηση των διαφημιστικών κονδυλίων, που καταγράφεται στο χώρο της τηλεόρασης, όπως ανακοίνωσε, χθες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του φορέα, Χρήστος Παναγόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ετήσιου προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, από την 01.01.2009, η διοίκηση της εταιρείας προέβη στην περικοπή δαπανών κατά 8%, ενώ από 01.05.2009 θα προβεί σε περαιτέρω μειώσεις κατά 10%.

Οι δαπάνες της ΕΡΤ
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, πρόκειται για περικοπές που δεν αφορούν τις αποδοχές του έμψυχου δυναμικού της εταιρείας, οι οποίες παρέμειναν σταθερές, αλλά άλλες δαπάνες. Παρά ταύτα και δεδομένης της οικονομικής κατάστασης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, εύλογα ανακύπτει το ερώτημα, γιατί οι περικοπές αυτές δεν έγιναν νωρίτερα, πριν από την ύφεση.

Σε αυτά, καθώς και αλλά ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία, το κόστος, αλλά και το καθεστώς των αμοιβών τηλεπαρουσιαστών και στελεχών της ΕΡΤ, για το οποίο γίνεται πολύς λόγος τελευταία -σχετική ερώτηση έγινε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η οποία ωστόσο δεν απαντήθηκε- αναμένεται να απαντήσει ο πρόεδρος της εταιρείας, κατά την παρουσίαση του ισολογισμού που θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου σε δεκαπέντε περίπου ημέρες.

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Στο πλαίσιο των κινήσεων εξορθολογισμού λόγω ύφεσης που πραγματοποιεί η ΕΡΤ την περίοδο αυτή, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί φέτος το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ένας θεσμός που ο πρόεδρος του φορέα έχει υποστηρίξει με ιδιαίτερη θέρμη όλα αυτά τα χρόνια.

Οπως ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ μειώθηκε για το 2009, ωστόσο δεν είναι ζήτημα χρημάτων το ενδεχόμενο μη πραγματοποίησης του Φεστιβάλ, αφού τα χρήματα υπάρχουν.

Ενας εκ των φορέων, που συνδιοργανώνουν την εκδήλωση και συγκεκριμένα το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (μαζί με την ΕΡΤ και την ΕΡΤ3), δεν έχει απαντήσει ακόμα και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, το θέμα είναι περισσότερο ψυχολογικό και αποσκοπεί στο να μην προκαλείται το δημόσιο αίσθημα σε μια δύσκολη περίοδο.

Κοινωνικός Απολογισμός ΕΡΤ
Στην ιδιαίτερα μεγάλη σημασία των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ειδικότερα σε δύσκολες οικονομικά περιόδους, αναφέρθηκαν τόσο ο πρόεδρος της ΕΡΤ όσο και οι κύριοι Γιώργος Υφαντής γενικός διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, ο Περικλής Βασιλόπουλος, υπεύθυνος ΕΚΕ και ο Νικόλαος Αναλυτής, πρόεδρος του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου.

Πάντως και σε ό,τι αφορά το συνολικό ποσό που δαπάνησε η ΕΡΤ για τα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αναφέρθηκε ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια, αφού προέρχεται από διάφορες πηγές.

Το πρόγραμμα αυτό καθαυτό περιλαμβάνει δύο άξονες και συγκεκριμένα τις ενέργειες που αφορούν εσωτερικά προγράμματα και ενέργειες (σεμιναρίων, εορτών επιβράβευσης κ.λπ.) που αποσκοπούν στην ευρύτερη καλή λειτουργία της εταιρείας και τις ενέργειες κοινωνικής δράσης που αφορούν μια ευρεία γκάμα θεμάτων (ασφαλή οδήγηση, περιβάλλον, οπτικοακουστική αγωγή κ.ά.) και αφορούν στον πολίτη.

Οπως αναφέρθηκε, μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η ΕΡΤ επιστρέφει το μέρισμά της στην κοινωνία, ενώ παράλληλα παρέχει τους διαύλους της για την προώθηση αντίστοιχων προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης άλλων εταιρειών.

Πηγή: Η Ναυτεμπορική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιάγκας: «28 χρόνια μπάστακας είμαι, θα αποφασίσω εγώ πότε θα φύγω – Βγάλτε τη χολή σας ελεύθερα»

Tabloid 31.12.2025
Η απάντηση του παρουσιαστή στα σενάρια αντικατάστασης

«Τρελή από ζήλια» η Σάτον Φόστερ λόγω της έντονης χημείας του Χιου Τζάκμαν με την Κέιτ Χάντσον στη νέα τους ταινία

Tabloid 31.12.2025
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένταση στη σχέση του ζευγαριού μετά το «Song Sung Blue»

Η Jennifer Aniston ποζάρει με μπικίνι δίπλα στην πισίνα

Social 31.12.2025
Kαι ο σύντροφός της δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του

Αχάμπαρος ο Τσελίκας: Είπε τα κάλαντα στον «αέρα» με την τσίμπλα στο μάτι!

Media 31.12.2025
Ο γνωστός ρεπόρτερ ξεκίνησε το πρωινό του ρεπορτάζ λέγοντας στον «αέρα» τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Η Χάιντι Κλουμ συνεχίζει τις τόπλες εμφανίσεις σε παραλία της Καραϊβικής

Tabloid 31.12.2025
Το πρώην μοντέλο κάνει διακοπές με τον σύζυγό της, Τομ Κάουλιτζ

Ελεονώρα Μελέτη: Η φωτογραφία με την φουσκωμένη κοιλιά που δημιούργησε ερωτηματικά

Tabloid 31.12.2025
Έφερε τα πάνω κάτω λίγες ώρες πριν αλλάξει η χρονιά!

Η Ζέτα Δούκα έκανε το τελευταίο μπάνιο στη θάλασσα για το 2025 και έστειλε ευχές για το νέο έτος

Social 31.12.2025
Μπάνιο στην υπέροχη χειμερινή θάλασσα, σχολίασε η ηθοποιός σε ανάρτησή της στο Instagram

Γιάννης Κατινάκης: «Είμαι πάρα πολύ άρρωστος, οι πόνοι στο στομάχι είναι αφόρητοι»

Tabloid Χτες
Δύσκολες στιγμές για τον ραδιοφωνικό παραγωγό

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Δείτε βίντεο από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος

Tabloid Χτες
«Το πιο όμορφο μυστικό ειπώθηκε πρώτη φορά δυνατά»

Stranger Things: Στον αέρα το teaser trailer για το τελευταίο επεισόδιο

Tabloid Χτες
Η τελευταία μάχη στο Χόκινς προαναγγέλλεται μέσα από το τελικό trailer της σειράς