E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εως και 30% ψαλίδισμα στις νέες κύριες συντάξεις των 655 ευρώ

Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι θα συνταξιοδοτηθούν με 35ετία από όλα τα Ταμεία

Δημοσίευση 18/10/2016 | 09:57

Εως και 30% ψαλίδισμα στις νέες κύριες συντάξεις των 655 ευρώ

Μέση σύνταξη 655 ευρώ επιφυλάσσει για τους νέους συνταξιούχους ο νόμος Κατρούγκαλος με μειώσεις που θα αγγίζουν έως και το 30%. Η μείωση αυτή, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους τα «ΝΕΑ», προκύπτει από τη νέα μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης στο 40,7% στα 40 χρόνια ασφάλισης έναντι του 60% που προβλεπόταν στους νόμους Λοβέρδου και του 70% του νόμου Ρέππα.

Για τη σύνταξη θα υπολογίζονται οι συντάξιμες αποδοχές όλου του εργασιακού βίου αντί των πέντε καλύτερων από την τελευταία 10ετία που ίσχυε στο ΙΚΑ, του τελευταίου μισθού που ίσχυε στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες και του μισθού του Οκτωβρίου 2011 που ίσχυε για τους δημοσίους υπαλλήλους. Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι θα συνταξιοδοτηθούν με 35ετία από όλα τα Ταμεία.

Η νέα σύνταξη βάσει του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου θα είναι το άθροισμα της εθνικής (384 ευρώ από 20ετία και πάνω και 345 ευρώ στη 15ετία) και της ανταποδοτικής που υπολογίζεται με τις αποδοχές από το 2002 και τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης.

Σύμφωνα με την Eurostat, στην στην Ελλάδα, το 2015 βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,7% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ, το αντίστοιχο ποσοστό επανήλθε το 2015 στα επίπεδα του 2008, δηλαδή στο 23,7% (118,8 εκατ. άνθρωποι). Σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα βρίσκονται μόνο η Βουλγαρία (41,3%) και η Ρουμανία (37,3).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Το κράτος δεν λειτουργεί» ‑ Νέο εξώδικο στον Αρειο Πάγο από συγγενή θύματος στα Τέμπη

Ελλάδα 19.09.2025
Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης, γιος της Μαρίας Εγούτ, που έχασε τη ζωή της σε ηλικία 55 ετών, κατέθεσε σήμερα εξώδικο στον Αρειο Πάγο.

Τέμπη: Σε απεργία πείνας καλούν και άλλοι συγγενείς θυμάτων, μπροστά από τον Αρειο Πάγο.

Ελλάδα 19.09.2025
«Η Δικαιοσύνη στέκεται περισσότερο δίπλα στους θύτες παρά στα θύματα» δηλώνουν οι οικογένειες

Τέμπη: 5η μέρα στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι – Ηχηρή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά

Ελλάδα 19.09.2025
«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους. Είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα»

Το πρόγραμμα της Stoiximan GBL: Η πρεμιέρα και το πρώτο ντέρμπι αιωνίων

Αθλητικά Νέα 19.09.2025
Την Κυριακή 12/10 θα γίνει στο ΣΕΦ το πρώτο ντέρμπι αιωνίων για τη Stoiximan GBL, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Πειραιάς: «Τρέχα με σκοτώσανε» ‑ Αγριος ξυλοδαρμός 81χρονης μέσα σε σχολή οδηγών

Ελλάδα 19.09.2025
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής

Μπρετ Τζέιμς: Νεκρός ο βραβευμένος με Grammy τραγουδοποιός σε αεροπορικό δυστύχημα

Κόσμος 19.09.2025
Μαζί του επέβαιναν άλλα δύο άτομα, που επίσης έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή, αλλά η ταυτότητά τους δεν έγινε γνωστή

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Εσθονίας

Κόσμος 19.09.2025
Κλιμάκωση στη Βαλτική, σε συναγερμό το ΝΑΤΟ - Λίγες ημέρες νωρίτερα ρωσικά drone είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Πολωνίας

Κομισιόν:Τέλος στις εισαγωγές ρωσικού LNG για τα κράτη μέλη

Κόσμος 19.09.2025
Νέες κυρώσεις με το βλέμμα στον Τραμπ

Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ προβλέπει το τρομακτικό του τέλος

Κόσμος 19.09.2025
Πώς θα τελείωνε ο Γ Παγκόσμιος Πόλεμος; Ο Βρετανός στρατηγός ε.α. και πρώην αναπληρωτής διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, σερ Ρίτσαρντ Σίρεφ προβλέπει με κάθε λεπτομέρεια το τρομακτικό σενάριο στη Daily Mail

Εκκενώνεται το εμπορικό κέντρο River West μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Ελλάδα 19.09.2025
Έχει σπεύσει κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών