E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: Εξεταστική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο α` εξάμηνο του 2015

Με αφορμή τις αποκαλύψεις Ολάντ

Δημοσίευση 16/10/2016 | 22:39

Μητσοτάκης: Εξεταστική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο α` εξάμηνο του 2015

Την ανάγκη να διερευνηθούν οι πτυχές των κυβερνητικών χειρισμών του α' εξαμήνου του 2015, μέσω της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» και στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Cosmos-FM».

Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αυτό το οποίο έχουμε πει εμείς είναι να γίνει μια Εξεταστική επιτροπή, η οποία να διερευνήσει τι ακριβώς έγινε τους πρώτους έξι μήνες του 2015.

Γνωρίζουμε ήδη ότι το κόστος για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία ήταν και παραμένει πάρα πολύ μεγάλο από αυτούς τους καταστροφικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης που οδήγησαν στο τραγικό δημοψήφισμα, στο κλείσιμο των τραπεζών και τελικά στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω την ακρίβεια αυτών των ισχυρισμών, αλλά γνωρίζω ότι πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Και η Νέα Δημοκρατία ως η επόμενη Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να μάθουμε εάν πραγματικά υπήρχε ‘'Σχέδιο Β'', εάν υπήρχε παράλληλο πρόγραμμα επιστροφής στην δραχμή και τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για το τι έγινε τους πρώτους έξι μήνες».

Για το θέμα της ψήφου των ομογενών, ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις που έχει με την ελληνική ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση για την παροχή ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν εκτός Ελλάδας τονίζοντας: «Θέλω να επαναλάβω την προσωπική μου δέσμευση για την παροχή ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν εκτός Ελλάδας. Είναι ένα αίτημα πολλών δεκαετιών και ένα αίτημα το οποίο θα ικανοποιηθεί από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη καταθέσει επεξεργασμένη πρόταση νόμου στο Κοινοβούλιο. Η πρόταση αυτή δεν έχει καν ακόμη συζητηθεί με ευθύνη του Προεδρείου της Βουλής και δεν εκτιμώ - και λυπάμαι που το λέω αυτό - ότι θα υπάρχει θετική ανταπόκριση από την Κυβέρνηση ώστε να ισχύσει αυτή η παρέμβαση από τις επόμενες εκλογές».

Και υπογράμμισε: «Επειδή όμως είμαι βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα υλοποιήσει αυτό το πάγιο αίτημα των ομογενών πιστεύω ότι από τις μεθεπόμενες εκλογές οι Έλληνες ομογενείς εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να μπουν στη διαδικασία να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Και να μπολιάσουν με αυτόν τον τρόπο με τον δυναμισμό τους, με την ενέργειά τους, με την αγάπη τους για την Ελλάδα την εγχώρια πολιτική σκηνή. Θεωρώ ότι θα είναι μια κρίσιμη εξέλιξη για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ ομογένειας και μητέρας πατρίδας και έχω αναλάβει προσωπικά την δέσμευση να υλοποιήσω αυτή την πρωτοβουλία».

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Μητσοτάκη έγιναν στο περιθώριο της εκδήλωσης απονομής του βραβείου «Πατριάρχης Αθηναγόρας» από τους άρχοντες του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα στον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ απειλεί να ανατινάξει πελώριο κοίτασμα φυσικού αερίου του Ιράν

Κόσμος 19.03.2026
Επιβεβαίωσε μέσω Truth Social ότι η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ έπληξε το κοίτασμα αερίου στη Νότια Παρς

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες, σκόνη και κρύο

Καιρός 19.03.2026
Χιόνια σε ορεινά

Πατήσια: Συνελήφθη γνωστός τράπερ μετά από καταδίωξη

Ελλάδα 19.03.2026
Eχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές

Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι IDF επιτέθηκαν σε στόχους του ιρανικού ναυτικού στη Κασπία Θάλασσα

Κόσμος Χτες
Το Ιράν μπορεί να εισάγει εμπορεύματα μέσω βόρειων λιμανιών όπως το Μπαντάρ Ανζάλι

Αίγινα: Το μαρτύριο της σταγόνας περνούν οι κάτοικοι‑ Ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό στο νησί

Κόσμος Χτες
Οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένα νερά

Οι βενζινοπώλες απειλούν με λουκέτο στα πρατήρια εξαιτίας του πλαφόν

Ελλάδα Χτες
Η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την προετοιμασία κινητοποιήσεων

Ταξίδεψε μέχρι την Αλάσκα για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, αφού πρώτα δολοφόνησε τον πεθερό του

Κόσμος Χτες
Ο 61χρονος Matthew Thomas Becker εντοπίστηκε νεκρός 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του πεθερού του

Τρόμος στη Νέα Υόρκη για τον μασκοφόρο με μαχαίρι ‑ Επιτέθηκε σε γυναίκα στη μέση του δρόμου

Κόσμος Χτες
Στη δημοσιότητα πλάνα από την απρόκλητη επίθεση - Σε εξέλιξη έρευνες για τον ύποπτο με τη μάσκα σκι

Αγωνία για αγοράκι τριών ετών ‑ Κατάπιε ξυραφάκι

Ελλάδα Χτες
Η ακτινογραφία έδειξε ότι όντως υπήρχε ένα ξυραφάκι στο σώμα του παιδιού - Υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Οι δολοφόνοι του Αλί Λαριτζανί θα «πληρώσουν» σύντομα

Κόσμος Χτες
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως μετά τον διορισμό του στο αξίωμα, την περασμένη εβδομάδα

Ομολόγησε τη δολοφονία influencer o πρώην σύντροφός της

Κόσμος Χτες
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να θάφτηκε ζωντανή μέσα σε βαλίτσα

Πρώην πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ: Το 2018‑2019 τα αιγοπρόβατα στην Κρήτη ήταν περισσότερα από τις μύγες

Ελλάδα Χτες
Ο Ευάγγελος Σημανδράκος κατέθεσε στο δικαστήριο πως σε ολόκληρη τη Θεσσαλία δήλωναν 1,5 εκατομμύριο και στο Ρέθυμνο μόνο, δήλωναν 7,5 εκατομμύρια αιγοπρόβατα