E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μπαλαρίνα που τρεφόταν με 140 θερμίδες την ημέρα και νίκησε την ανορεξία

Πώς ανέπτυξε αλλά και πώς ξεπέρασε την ανορεξία

Δημοσίευση 15/10/2016 | 16:16

Η μπαλαρίνα που τρεφόταν με 140 θερμίδες την ημέρα και νίκησε την ανορεξία

Μια χορεύτρια μπαλέτου της οποίας το βάρος έπεσε κάθετα φτάνοντας μέχρι τα 25 κιλά αποκαλύπτει πώς ανέπτυξε αλλά και πώς ξεπέρασε την ανορεξία, πράγμα που ξεκίνησε από τότε που δεχόταν παρατηρήσεις για τα πόδια της στη σχολή χορού.

Η 18χρονη Margherita Barbieri από την Αγγλία είχε λάβει κριτικές για το σώμα της από τους καθηγητές της οι οποίοι της έλεγαν ότι «η διάπλασή της ήταν απαράδεκτη για μπαλέτο». Η ψυχολογία της τότε κατέρρευσε και τα όνειρά της γκρεμίστηκαν. Η έφηβη η οποία τώρα έχει αναρρώσει ανέπτυξε την διατροφική διαταραχή όταν έβαλε τον εαυτό της σε μια αυστηρή δίαιτα για να χάσει βάρος. Συχνά δεν έτρωγε για δύο ημέρες και ζούσε με ένα μπολ κουάκερ που είχε μόνο 140 θερμίδες. Όταν το βάρος της έφτασε τα 25 κιλά σε 12 μήνες η νεαρή κοπέλα αγωνίστηκε με την ασθένεια για 5 χρόνια πριν πάρει σοβαρά την απόφαση να αναρρώσει.

Δημιούργησε μια λίστα με περισσότερα από 200 τρόφιμα που φοβόταν να φάει συμπεριλαμβανομένου του βουτύρου και της σοκολάτας. Σταδιακά η Margherita άρχισε να δοκιμάζει ένα τρόφιμο τη φορά και έφτιαξε και πάλι το διαιτολόγιο της. Πλέον ζυγίζει 50 κιλά και θέλει να βοηθήσει και άλλα θύματα των διατροφικών διαταραχών να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους. «Έχασα πολλά κιλά και έφτασα τα 25 όταν οι δάσκαλοί μου στη σχολή χορού μού είπαν ότι το σώμα μου ήταν απαράδεκτο για μπαλέτο. Άρχισα να ασκούμαι υπερβολικά και να μην τρώω τίποτα μην έχοντας συνειδητοποιήσει την κατάστασή μου μόνο και μόνο για να πετύχω το στόχο μου. Με έκαναν να μισώ το σώμα μου, το σώμα που κάποτε αγάπησα, το σώμα για το οποίο κάποτε ήμουν περήφανη. Αντ’ αυτού στράφηκα εναντίον της εμφάνισής μου» παραδέχεται η νεαρή.

Μετά από σκληρή προσπάθεια κατάφερε να αρχίσει και πάλι να τρώει φυσιολογικά και να αγαπάει το κορμί της. Πλέον έχει βάλει ως σκοπό να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν διατροφικές διαταραχές και να τους κάνει να αγαπήσουν το σώμα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πανέξυπνη λύση της Ιαπωνίας για τις πυρκαγιές που θα έπρεπε να έχει κάθε ελληνικό δάσος

Περιβάλλον 31.07.2025
Ενώ η Ελλάδα μετρά κάθε καλοκαίρι τις πληγές της από τις φλόγες, ένα μικρό χωριό στην Ιαπωνία δείχνει τον δρόμο με ένα σύστημα πυρόσβεσης που μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας

Το νέο φονικό ναρκωτικό που σαρώνει την Ευρώπη και όχι μόνο

Stories 31.07.2025
Ένας αόρατος εχθρός με φονικές συνέπειες

Η κίνηση‑σοκ των ΗΠΑ που θα αλλάξει για πάντα την ασφάλεια της Ευρώπης

Stories 31.07.2025
Κραδασμοί στο NATO: Φεύγουν οι ΗΠΑ από τη Γερμανία; Ο φόβος που παραλύει το Βερολίνο

Το τσουνάμι‑«τέρας» που γράφτηκε στην ιστορία με ορατά σημάδια... από το διάστημα

Περιβάλλον Χτες
Το τσουνάμι που «κατάπιε» το δάσος και φαινόταν από το διάστημα

Μόνο για τολμηρούς: Το μονοπάτι που «φλερτάρει» με τον γκρεμό – Το πιο επικίνδυνο της Ελλάδας

Stories Χτες
Ένα πέρασμα που χωρά μόλις έναν άνθρωπο και αγκαλιάζει το φαράγγι του Βίκου με θέα 500 μέτρων στο κενό – η πιο ανατριχιαστική διαδρομή στην Ελλάδα σε περιμένει… αν τολμάς!

Γιατί οι ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρα στη Γάζα είναι επικίνδυνες

Stories Χτες
Τι προβλήματα προκαλούν οι αεροπορικές ρίψεις

Ο καύσωνας «ψήνει» την παγκόσμια αγορά: Η αόρατη σύνδεση που ανεβάζει τον λογαριασμό

Stories Χτες
Ο παρατεταμένος καύσωνας που πλήττει αυτές τις μέρες την Ελλάδα δεν είναι απλώς μια ακόμα «ζεστή περίοδος»

Explainer: Lafufu vs Labubu ‑ O εμπορικός πόλεμος που σοκάρει την Κίνα

Stories Χτες
Πώς ξεχωρίζεις το ψεύτικο από το αληθινό Labubu

Αυτή είναι η πιο βρώμικη παραλία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη WWF

Περιβάλλον Χτες
Ποιες ελληνικές παραλίες είναι οι πιο ρυπασμένες – Χιλιάδες απορρίμματα κάθε χρόνο

Από τραπεζικός ... «μπακαλόγατος»: Ο ήρωας του ελληνικού σινεμά που έγινε γνωστός στα… 68 του!

Πρόσωπα Προχτές
Ο τραπεζικός που έγινε «μπαρμπα-Παντελής»: Ο Κώστας Δούκας και η χρυσή εποχή του ελληνικού γέλιου