E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Έλληνας που έκανε τις αποδράσεις να μοιάζουν παιχνίδι

Τι κάνει σήμερα ο Βαγγέλης Ρωχάμης

Δημοσίευση 14/10/2016 | 10:34

Ο Έλληνας που έκανε τις αποδράσεις να μοιάζουν παιχνίδι

Έδρασε στη δεκαετία του 1970, δεν έγινε γνωστός από την εγκληματική του δραστηρίοτητα, αλλά από τις αποδράσεις του, από τα σωφρονιστικά καταστήματα που κρατούνταν.

Περισσότερες απο δέκα φορές, έφερε το αστυνομικό σώμα, σε αμηχανία. Κάθε φορά τα μέτρα ασφαλείας, αυξανόταν, κάθε φορά έκανε πιο εντυπωσιακή απόδραση. Παρότι τον κυνηγούσε όλη η Αστυνομία, εκείνος δεν κρυβόταν, θρυλική στιγμή, το 1990 ενώ είχε μόλις αποδράσει, πήγε να διασκεδάσει στα μπουζούκια. 

Το παρατσούκλι του, ο Πεταλούδας, έζησε 30 χρόνια, με την Αστυνομία να τον κυνηγάει. Σήμερα έχει αφήσει πίσω του, αυτή τη ζωή, και διατηρεί μια ταβέρνα στην Εύβοια. Την ονόμασε Κιβωτό, και είναι το προσωπικό του καταφύγιο. Δεν κρύβεται και δεν τρέχει πια.

Ο ίδιος περιγράφει τη ζωή του, ένα ατελείωτο κυνηγητό. Παρόλο τα πολλά λεφτά που απέκτησε από τις ληστείες, σήμερα δεν έχει τίποτα από αυτά. Νοίκιαζε 3 σπίτια, αγοράζε αμάξια, πλήρωνε ανθρώπους για να τον φυγαδεύουν. Έτσι ξοδεύονται τα λεφτά, λέει ο ίδιος, όταν είσαι κακοποιός. Δεν τα θεωρησε ποτέ δικά του λεφτά, καθώς δεν τα δούλεψε. Απέδρασε από όλες τις φυλακές, εκτός των Πατρών, όπου κλείστηκε στην απομόνωση. Είχε αντικλείδια σχεδόν από ολα τα κελιά, τα έκανε ο ίδιος, με πλαστελίνη που περνούσε στις φυλακές. Ένα από τα πολλά περιστατικά, που μπορεί να αφηγείται, είναι όταν μεταμφιέστηκε σε ηλικιωμένη γυναίκα, μπήκε στα δικαστήρια για να φυγαδεύσει τον φίλο του Νάσιουτζικ. Κανείς δεν τον κατάλαβε, ούτε ο ίδιος ο Νάσιουτζικ. 

Σήμερα ο Βαγγέλης Ρωχάμης έχει αποφυλακιστεί, και δεν έχει απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η άγνωστη ελληνική ιστορία του σουτιέν – Όλα ξεκίνησαν πριν από 4.500 χρόνια

E-Daily 3.Left 27.07.2026
Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τη Victoria`s Secret: Η άγνωστη ιστορία του σουτιέν που άλλαξε τη γυναικεία μόδα

Οι πιο οικονομικές και οι πιο ακριβές πόλεις της Ελλάδας – Τα στοιχεία που εκπλήσσουν

E-Daily 3.Left 27.07.2026
Ενοίκια, λογαριασμοί και μισθοί: Η μεγάλη μάχη των ελληνικών πόλεων

Η γέφυρα του Παλαιοπύργου «κρέμεται» αλλά χρησιμοποιείται ακόμη καθημερινά

E-Daily 3.Left 27.07.2026
Παρότι έχει τεθεί εκτός κυκλοφορίας, αυτοκίνητα, αγροτικά οχήματα και τρακτέρ εξακολουθούν να τη διασχίζουν

Οι πλούσιοι ζητούν να πληρώσουν περισσότερα: Γιατί διστάζει η βρετανική κυβέρνηση;

E-Daily 1.Hero 27.07.2026
Συνολικά 120 εύποροι Βρετανοί υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή «Proud to Pay»

Γιατί οι ψυχολόγοι λένε ότι η γενιά που γεννήθηκε μεταξύ 1960 και 1980 έχει ένα σπάνιο ψυχολογικό πλεονέκτημα

E-Daily 3.Left Χτες
Μεγάλωσαν χωρίς διαδίκτυο και smartphones, αναπτύσσοντας δεξιότητες ανθεκτικότητας, υπομονής και αυτονομίας που γίνονται ολοένα πιο σπάνιες στις νεότερες γενιές.

Biscoff: Πώς ένα μπισκότο αεροπορικής εταιρείας κατέκτησε τον κόσμο μέσω TikTok

E-Daily 3.Left Χτες
Η βελγική Lotus Bakeries μετρά αύξηση πωλήσεων 17% ετησίως την τελευταία δεκαετία, με τη μετοχή της να εκτοξεύεται κατά 590% - και το viral TikTok cheesecake να παίζει τον δικό του ρόλο.

Πώς σε λένε; Τι αποκαλύπτει το όνομά σου για τον χαρακτήρα σου

E-Daily 3.Left Χτες
Από τα πιο συνηθισμένα ονόματα στην Ελλάδα μέχρι τις ερμηνείες που αποδίδονται σε καθένα, η λαϊκή αντίληψη συνδέει το όνομα με την προσωπικότητα.

Ιδιοκτήτρια seχ club αποκαλύπτει τον κανόνα που εφαρμόζεται σε κάθε δωμάτιο

E-Daily 3.Left Χτες
Το αυστηρό μέτρο ασφαλείας σε ευρωπαϊκό seχ club

Η γυναίκα που συνελήφθη από την αστυνομία επειδή ήταν όμορφη

E-Daily 3.Left Χτες
Κατάφερε να σταματήσει τον χρόνο

Πήγε στο διάστημα με αμαξίδιο – και άλλαξε όσα θεωρούσαμε δεδομένα

E-Daily 3.Left Χτες
Από το ατύχημα στη γραμμή Κάρμαν: Η Michaela Benthaus σπάει το τελευταίο σύνορο