E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Έλληνας που έκανε τις αποδράσεις να μοιάζουν παιχνίδι

Τι κάνει σήμερα ο Βαγγέλης Ρωχάμης

Δημοσίευση 14/10/2016 | 10:34

Ο Έλληνας που έκανε τις αποδράσεις να μοιάζουν παιχνίδι

Έδρασε στη δεκαετία του 1970, δεν έγινε γνωστός από την εγκληματική του δραστηρίοτητα, αλλά από τις αποδράσεις του, από τα σωφρονιστικά καταστήματα που κρατούνταν.

Περισσότερες απο δέκα φορές, έφερε το αστυνομικό σώμα, σε αμηχανία. Κάθε φορά τα μέτρα ασφαλείας, αυξανόταν, κάθε φορά έκανε πιο εντυπωσιακή απόδραση. Παρότι τον κυνηγούσε όλη η Αστυνομία, εκείνος δεν κρυβόταν, θρυλική στιγμή, το 1990 ενώ είχε μόλις αποδράσει, πήγε να διασκεδάσει στα μπουζούκια. 

Το παρατσούκλι του, ο Πεταλούδας, έζησε 30 χρόνια, με την Αστυνομία να τον κυνηγάει. Σήμερα έχει αφήσει πίσω του, αυτή τη ζωή, και διατηρεί μια ταβέρνα στην Εύβοια. Την ονόμασε Κιβωτό, και είναι το προσωπικό του καταφύγιο. Δεν κρύβεται και δεν τρέχει πια.

Ο ίδιος περιγράφει τη ζωή του, ένα ατελείωτο κυνηγητό. Παρόλο τα πολλά λεφτά που απέκτησε από τις ληστείες, σήμερα δεν έχει τίποτα από αυτά. Νοίκιαζε 3 σπίτια, αγοράζε αμάξια, πλήρωνε ανθρώπους για να τον φυγαδεύουν. Έτσι ξοδεύονται τα λεφτά, λέει ο ίδιος, όταν είσαι κακοποιός. Δεν τα θεωρησε ποτέ δικά του λεφτά, καθώς δεν τα δούλεψε. Απέδρασε από όλες τις φυλακές, εκτός των Πατρών, όπου κλείστηκε στην απομόνωση. Είχε αντικλείδια σχεδόν από ολα τα κελιά, τα έκανε ο ίδιος, με πλαστελίνη που περνούσε στις φυλακές. Ένα από τα πολλά περιστατικά, που μπορεί να αφηγείται, είναι όταν μεταμφιέστηκε σε ηλικιωμένη γυναίκα, μπήκε στα δικαστήρια για να φυγαδεύσει τον φίλο του Νάσιουτζικ. Κανείς δεν τον κατάλαβε, ούτε ο ίδιος ο Νάσιουτζικ. 

Σήμερα ο Βαγγέλης Ρωχάμης έχει αποφυλακιστεί, και δεν έχει απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος ήταν τελικά ο «παίδαρος» στο θρυλικό τραγούδι της Ρίτας Σακελλαρίου;

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Παρότι έχουν περάσει χρόνια από την κυκλοφορία του, πολλοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται ποιος ήταν

Ένα post ήταν αρκετό: Η μετοχή που απογειώθηκε μέσα σε λίγες ώρες

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Από ένα viral post σε ιστορικό ράλι: Η απίθανη ιστορία της Wendy`s

Ο θάνατος του νυχτερινού ουρανού: Πώς 1,7 εκατομμύρια δορυφόροι απειλούν να σβήσουν τα αστέρια για πάντα

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Μια τυφλή ανθρωπότητα απέναντι στις απειλές του σύμπαντος

10 μέρη‑«παράδεισος» όπου ζεις σαν βασιλιάς με τα μισά λεφτά – Δες πού μετακομίζουν όλοι!

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Πόσο κοστίζει πραγματικά μια ζωή στον παράδεισο; Οι χώρες όπου το πορτοφόλι σου… ανασαίνει!

Ποια αυτοκινητοβιομηχανία «έδιωξε» την AI και γιατί επέστρεψε στους ανθρώπους μηχανικούς

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ford παραδέχτηκε λάθος εκτίμηση μετά από τρία χρόνια εξάρτησης από την τεχνητή νοημοσύνη, με σοβαρά προβλήματα ποιότητας να οδηγούν στην επαναπρόσληψη 350 μηχανικών.

Ποιος είναι ο ψαράς που επιβίωσε 8 μέρες μόνος στον Ειρηνικό και πώς τα κατάφερε

E-Daily 3.Left Χτες
Ο 42χρονος Τζούνιορ Απιούτα εντοπίστηκε από αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας έπειτα από οκτώ ημέρες επιβίωσης στα ανοιχτά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Έρχεται νέα οικονομική «φούσκα»: Οι ειδικοί βλέπουν τα ίδια σημάδια που προηγήθηκαν του μεγάλου κραχ

E-Daily 3.Left Χτες
Μήπως ζούμε ξανά τις τελευταίες μέρες πριν από μια μεγάλη οικονομική κρίση;