E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιώργος Μαύρος: Χίλια καλωσορίσατε

Δημοσίευση 12/10/2016 | 00:23

Γιώργος Μαύρος: Χίλια καλωσορίσατε
ΑΘΗΝΑ - Πέραν το καφέ αμάν της πόλης
Λεωφόρος Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα, Tηλέφωνο: 210-25.33.896 , Fax 210-25.82.667
http://www.peran.gr
Ημερομηνία: 13/10/2016
ΟΚΤ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Ωρα προσέλευσης: 22:30

Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις δέκα και μισή το βράδυ, ο Γιώργος Μαύρος, o Αντώνης Λεοντίδης και ο Μανούσος Κλαπάκης παρουσιάζουν στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» ένα πρόγραμμα το οποίο, με αφετηρία την παραδοσιακή και αστική μουσική της Κρήτης, θα ταξιδέψει στο Αιγαίο, τη Μικρά Ασία και την ανατολική Μεσόγειο.

Τρεις ταλαντούχοι μουσικοί με εμπειρία σε πολλά μουσικά ιδιώματα και πληθώρα συνεργασιών στο ενεργητικό τους, ενώνονται σε ένα μελωδικό ταξίδι με μουσικές και τραγούδια από το χθες στο σήμερα, μέσα από διασκευές, προσωπικές συνθέσεις και πλούσιους αυτοσχεδιασμούς.

Ο Γιώργος Μαύρος γεννήθηκε το 1978 στο Ηράκλειο της Κρήτης και η επαφή του με τη μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία, αρχικά μέσω ωδειακών σπουδών και, στη συνέχεια, μελετώντας διάφορα παραδοσιακά όργανα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διάσημους μουσικούς και έχει ασχοληθεί με τη μελέτη διαφόρων παραδόσεων του ελλαδικού χώρου, αλλά και με το σύγχρονο εγχώριο τραγούδι, ενώ τελευταία ασχολείται με την παράδοση της ευρύτερης Ανατολής και των Βαλκανίων. Από το 1996 εμφανίζεται ζωντανά σε διάφορες μουσικές σκηνές, εντός και εκτός Ελλάδος, συνεργαζόμενος με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο Ross Daly, o Yurdal Tokcan, o Gőksel Baktagir , οι Χαΐνηδες, η Λιζέτα Καλημέρη, η Μαρία Κώτη, ο Γιώργης Μανωλάκης, ο Μανώλης Πάππος και πολλοί άλλοι. Τα τελευταία χρόνια παραδίδει σεμινάρια στο ούτι και στη βασική θεωρεία των Μακάμ στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος. Είναι, τέλος, πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Το 2014 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο ''Καρπός''.

Ο Αντώνης Λεοντίδης γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα. Κατάγεται από τις Μαργαρίτες Ρεθύμνου όπου άκουσε πρώτη φορά λύρα. Σε ηλικία δέκα ετών ξεκίνησε κρητική λύρα με δάσκαλο τον Παναγιώτη Γκότση και, εν συνεχεία, το Γιώργο Σκορδαλό. Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει την ενασχόλησή του με την κρητική μουσική καθώς και με μουσικές παραδόσεις της Τουρκίας, μαθητεύοντας κοντά στους αξιόλογους μουσικούς Ross Daly, Κέλυ Θωμά, Cihan Turkoglu, Κάρολο Κουκλάκη, Ειρήνη Δερέμπεη, Πάρι Περυσινάκη και Γιώργο Μαυρομανωλάκη. Έχει παρακολουθήσει, επίσης, σεμινάρια στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, με τους Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), Κέλυ Θωμά, Hooshang Farahani και στο Μουσικό Διδασκαλείο Μέρωνα με τον Δημήτρη Σγουρό. Τον τελευταίο χρόνο συνεργάζεται με τον Γιώργο Μαυρομανωλάκη, έχοντας εμφανιστεί μαζί του στο Χουδέτσι Festival και σε μουσικές εκδηλώσεις στις Κυκλάδες.

Ο Μανούσος Κλαπάκης ήρθε σε επαφή με τα κρουστά σε πολύ μικρή ηλικία με πρώτο δάσκαλο τον πατέρα του. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης. Σπούδασε βιολί και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο με τον Γιάννη Ζευγώλη και Συμφωνικά κρουστά με τον Κωνσταντίνο Βορίση και τον Κώστα Θεοδωράκο στο Δημοτικέ Ωδείο Ζωγράφου. Διδάχτηκε το νταούλι από τον Γιώργο Γευγελή. Παίζει σε παραστάσεις μουσικής, χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο. Κάποιες πρόσφατες συνεργασίες του είναι: Ομήρου Ιλιάδα(Φεστιβάλ Αθηνών), Ομάδα Απόγειος (σύγχρονος χορός), Anastatica project (ακούσματα της Ελλάδας και της Μεσογείου) Polis Ensemble( σύγχρονες συνθέσεις του σχήματος), Γιώργος Μαυρομανωλάκης (Έρευνα στον ποικιλόμορφο πλούτο της Κρητικής μουσικής). Διδάσκει κρουστά σε ωδεία καθώς επίσης και σε ομάδες παραδοσιακών χορών, με τις οποίες συνεργάζεται σε παραστάσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Thessaloniki Pride 2025

Φεστιβάλ Χτες
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗαπό 16/06 έως 21/06

Μην χάσεις την ευκαιρία να γίνεις μέρος του Official Pre‑Primer Event

Cityλάιφ 13.06.2025
Πέμπτη 26 Ιουνίου. Ιnternational co-headliners, σε μια βραδιά γεμάτη big reveals, exclusive content & uplifting music.

11ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Θέατρο+Χορός 13.06.2025
ΑΘΗΝΑαπό 27/06 έως 29/0615

Plastiras Lake Festival 2025

Φεστιβάλ 13.06.2025
ΚΑΡΔΙΤΣΑαπό 11/07 έως 13/07

Το ΑΤΙΤΛΟΝ finale της Αντωνίας Οικονόμου στο Σύγχρονο Θέατρο

Θέατρο+Χορός 12.06.2025
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟαπό 12/06 έως 15/0610

Zagori Mountain Running 2025

Cityλάιφ 11.06.2025
Όπως έχει γραφτεί «μία ζωή δε φτάνει για να γνωρίσεις το Ζαγόρι», αλλά στις 18, 19 και 20 Ιουνίου μπορείς να είσαι εκεί!

10ο Edessa Short Film Festival

Φεστιβάλ 11.06.2025
ΕΔΕΣΣΑαπό 05/07 έως 06/07

Η Νατάσσα Μποφίλιου live στο Θέατρο Γης

Μουσική 11.06.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ30/0620