E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Samsung Galaxy Note 7 πήρε φωτιά σε αεροπλάνο

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η αμερικανική εταιρεία

Δημοσίευση 6/10/2016 | 19:16

Samsung Galaxy Note 7 πήρε φωτιά σε αεροπλάνο

Κινητό τηλέφωνο Samsung Galaxy Note 7 ανεφλέγη χθες στο εσωτερικό αεροπλάνου αμερικανικής εταιρείας. Το κινητό είχε αντικατασταθεί όταν η εταιρεία είχε κάνει ανάκληση του συγκεκριμένου μοντέλου επειδή είχε παρουσιαστεί πρόβλημα στην μπαταρία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, η αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines επιβεβαίωσε ότι ένα από τα αεροπλάνα της, με δρομολόγιο από το Κεντάκι προς το Μέριλαντ, εκκενώθηκε πριν από την απογείωση.

Σε ανακοίνωσή της η Samsung αναφέρει ότι διερευνά την υπόθεση.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και την Southwest προκειμένου να πάρουμε στα χέρια μας τη συσκευή και να επιβεβαιώσουμε την αιτία», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Μόλις εξετάσουμε τη συσκευή θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες».

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε στο BBC ότι ένας πελάτης ανέφερε ότι καπνός έβγαινε από μια ηλεκτρονική συσκευή.

«Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια μέσω της κύριας πόρτας» .

Ο κάτοχος της συσκευής Μπράιαν Γκριν, δήλωσε στην ιστοσελίδα The Verge ότι είχε αγοράσει τη συσκευή στις 21 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πάνω στη συσκευασία του κινητού τηλεφώνου υπήρχε ένα μαύρο τετράγωνο εικονίδιο, ένα σύμβολο που η Samsung προσθέτει με σκοπό να διαχωρίζει τις παλιές, μη ασφαλείς συσκευές, από τα μοντέλα αντικατάστασης.

Ωστόσο, στα τέλη του περασμένου μήνα, η Samsung είχε διαβεβαιώσει τους πελάτες της -και τους αξιωματούχους ασφαλείας- ότι οι διορθωμένες συσκευές ήταν ασφαλείς και ότι διερευνούσε νέες αναφορές σχετικά με την υπερθέρμανση της μπαταρίας.

Ο Γκριν δήλωσε ότι η συσκευή του ήταν κλειστή και δεν την φόρτιζε όταν άρχισε να υπερθερμαίνεται στην τσέπη του. Αφού ο ίδιος πέταξε την συσκευή το πάτωμα του αεροπλάνου από αυτή άρχισε να αναδύεται ένας πυκνός πρασινωπός καπνός.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) είχε εκδώσει στις αρχές του Οκτωβρίου προειδοποίηση προς τους επιβάτες να απενεργοποιούν τη συσκευή όταν πρόκειται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Είχε συστήσει επίσης οι επιβάτες να μην τοποθετούν τη συσκευή στις αποσκευές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος Χτες
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος Χτες
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος Χτες
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα Χτες
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα Χτες
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα Χτες
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος Χτες
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα Χτες
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα Χτες
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος Χτες
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού