E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σταθερά μπροστά η Χίλαρι Κλίντον

Στο 6% η διαφορά με Τραμπ

Δημοσίευση 3/10/2016 | 19:09

Σταθερά μπροστά η Χίλαρι Κλίντον

Πέντε εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον προηγείται με έξι μονάδες διαφορά του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Την περασμένη εβδομάδα, πριν από την πρώτη τηλεμαχία μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, η δημοσκόπηση του Politico/Morning Consult έδινε προβάδισμα στον Τραμπ, με μία μονάδα διαφορά (39% έναντι 38% της Κλίντον). Μία εβδομάδα αργότερα, η Κλίντον φαίνεται ότι ανέκαμψε και ανέκτησε το προβάδισμά της, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 42% στην πρόθεση ψήφου έναντι 36% του Τραμπ.

Η άνοδος της Κλίντον ενδέχεται να οφείλεται στην πολύ κακή εβδομάδα που είχε ο Τραμπ μετά την τηλεμαχία. Ιδίως η επίθεση που εξαπέλυσε ο εκκεντρικός μεγιστάνας εναντίον μιας πρώην Μις Υφήλιος, της Αλίσια Ματσάδο –την οποία αποκάλεσε «Μις Πίγκι» και «Μις Οικιακή Βοηθό» επειδή πάχυνε μετά τη νίκη της στα καλλιστεία– φαίνεται ότι έστρεψε εναντίον του τις ψηφοφόρους που είχαν ήδη επιφυλάξεις για την καταλληλότητά του.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι δύο άλλοι υποψήφιοι, ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον και η οικολόγος Τζιλ Στάιν λαμβάνουν ποσοστά 9% και 2% αντίστοιχα. Πάντως ένας στους δέκα (ποσοστό 10%) είπε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει την ημέρα των προεδρικών εκλογών, στις 8 Νοεμβρίου.

Μετά την επίθεση του Τραμπ εναντίον της Ματσάδο, το 55% των γυναικών ψηφοφόρων έχουν λιγότερο θετική γνώμη για τον μεγιστάνα.

Η τηλεμαχία φαίνεται ότι βοήθησε την Κλίντον να κερδίσει και τη συμπάθεια των νέων. Μέχρι την περασμένη Δευτέρα, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προηγείτο με 8 μονάδες διαφορά στην ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών. Αμέσως μετά, η διαφορά εκτοξεύτηκε στις 32 μονάδες (51% για την Κλίντον έναντι 19% για τον Τραμπ).

Στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους (εκείνους που δεν είναι δηλωμένοι υποστηρικτές του ενός του άλλου κόμματος) ο Τραμπ πριν από την τηλεμαχία προηγείτο με διαφορά 12 μονάδων (35% έναντι 23% της Κλίντον). Το προβάδισμα αυτό έχει πλέον μειωθεί στις 5 μονάδες.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.991 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και το περιθώριο λάθους ανέρχεται σε 2%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Είμαι αλαζόνας, όχι βιαστής ‑ Tι είπε στην απολογία του

Ελλάδα 20.06.2025
Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου για να απολογηθεί, καθώς κατηγορείται για δύο απόπειρες βιασμού.

Βλάντε Ντίβατς: Σοβαρό τροχαίο με τη μηχανή του

Κόσμος 20.06.2025
Τα νέα για την κατάσταση της υγείας του 57χρονου θρύλου του παγκόσμιου μπάσκετ

Ελλάδα και Λιβύη σε τροχιά έντασης

Ελλάδα 20.06.2025
Τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, η επίσκεψη Γεραπετρίτη και στο βάθος η επιρροή της Τουρκίας

Αγρίνιο: Γονείς γνωστού αγρότη influencer μπλεγμένοι στο σκάνδαλο με τον ΕΦΚΑ

Ελλάδα 20.06.2025
Τι είπε για την υπόθεση ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής

Μενίδι: Σαν... τρελό φορτηγό ‑ Βίντεο με το βυτιοφόρο να καρφώνεται σε μάντρα αυτοκινήτων

Ελλάδα 20.06.2025
Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο σημείο του τροχαίου, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη

Θησείο: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που πορτοφολάδες κλέβουν τουρίστες

Ελλάδα 20.06.2025
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε Airbnb στο Θησείο δείχνει πορτοφολάδες να κλέβουν τουρίστες με δήθεν βοήθεια στις αποσκευές

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ποιες νέες επιχειρήσεις υπάγονται στο μέτρο

Ελλάδα 20.06.2025
Υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακή κάρτας εργασίας και για επιχειρήσεις με μικρό προσωπικό

Ενδοοικογενειακή βία στον Βόλο: Κλώτσησε την έγκυο σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους

Ελλάδα 20.06.2025
Ο 31χρονος σύζυγος καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 18 μηνών

Ισπανία: Αστυνομικός στραγγάλισε κλέφτη που του άρπαξε το κινητό

Κόσμος 20.06.2025
«Θα τον πνίξεις τον άνθρωπο», του φώναζαν

Καύσιμα: Έσπασε το «φράγμα» των 2 ευρώ η βενζίνη στα νησιά

Οικονομία 20.06.2025
Πήρε την ανηφόρα η τιμή του πετρελαίου

Μόνο το 65% των σημερινών ιρανικών πυραύλων αναχαιτίστηκε από το Iron Dome

Κόσμος Χτες
Αυτό είναι μειωμένο από σχεδόν 90% την προηγούμενη ημέρα

Συνελήφθη 66χρονη για τη δολοφονία σκηνοθέτριας στο Λονδίνο

Κόσμος Χτες
Το Rolex «κλειδί» που οι Αρχές συνδέουν με την υπόθεση