E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποινική δίωξη για απιστία και απάτη κατά του πρώην υπεύθυνου οικονομικών του ΠΑΣΟΚ

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Δημοσίευση 29/9/2016 | 14:46

Ποινική δίωξη για απιστία και απάτη κατά του πρώην υπεύθυνου οικονομικών του ΠΑΣΟΚ

Ποινική δίωξη για απιστία και απάτη ασκήθηκε σε βάρος του πρώην υπεύθυνου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου απαγγέλθηκε με το πέρας της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε για τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε ως ύποπτος για τη διάπραξη αδικημάτων.  

Η κλήτευση του πρώην υπεύθυνου οικονομικών αφορούσε χρέος περίπου 140 εκατ. ευρώ που σύμφωνα με τους ελέγχους των ορκωτών λογιστών, φαίνεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012, το οποίο στη συνέχεια διογκώθηκε.  

Η κατηγορία της απιστίας σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ που φαίνεται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του Κινήματος την περίοδο 2007-2009.  

Το αδίκημα της απάτης που καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Σπυρόπουλος αφορά δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το ΠΑΣΟΚ από την Τράπεζα Αττικής το 2010, παρέχοντας ως εγγύηση μελλοντική κρατική επιχορήγηση.  

Στον μέχρι πρότινος υπεύθυνο οικονομικών του Κινήματος καταλογίζεται ότι υποσχέθηκε πως η επίμαχη επιχορήγηση δεν έχει τεθεί ως εγγύηση για άλλη δανειοδότηση, ενώ στην πραγματικότητα είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες για δανειοδοτήσεις που συνολικά ήταν μεγαλύτερες του ποσού που επρόκειτο να λάβει το κόμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πράκτορες της Μοσάντ τηλεφωνούν σε αξιωματούχους του καθεστώτος: «Είσαι ο επόμενος, πρόσεχε»

Κόσμος 19.03.2026
Το επίπεδο διείσδυσης είναι τόσο μεγάλο που πλέον επικοινωνούν τηλεφωνικά με στρατιωτικούς ηγέτες και τους προειδοποιούν ότι βρίσκονται ήδη σε «μαύρη λίστα»

Βόλος: Απατεώνας Ρομά παρίστανε τον γιατρό ‑ Πιάστηκε με 10.000 ευρώ στα χέρια

Ελλάδα 19.03.2026
Tηλεφώνησε σε γυναίκα και της είπε ότι είναι γιατρός, η κόρης της έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο

Καλαμαριά: Απολογείται σήμερα ο 19χρονος φίλος του Κλεομένη

Ελλάδα 19.03.2026
Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος προσήλθε αυτοβούλως στα δικαστήρια για να καταθέσει για το αιματηρό συμβάν

Ανοδο στη χρήση κοκαΐνης δείχνουν τα λύματα στην Αττική ‑ Για πρώτη φορά καταγράφεται κεταμίνη

Ελλάδα 19.03.2026
Τις τάσεις στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών για το 2025 αποκαλύπτει η ανάλυση των λυμάτων

Βενζινάδικα: Πού έχουν ξεκινήσει απεργίες διαρκείας ‑ Τα δεδομένα για τους πρατηριούχους της Αττικής

Ελλάδα 19.03.2026
Σήμερα, επίκειται η συνάντηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος με τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το κυκλοφοριακό «έμφραγμα»: Στόχος η μείωση μετακινήσεων κατά 25%

Ελλάδα 19.03.2026
Την βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει το νέο σχέδιο της αστυνομίας. Τι προβλέπει και πότε τίθεται σε εφαρμογή.

Πέθανε η διάσημη γάτα της Ακρόπολης, Λουκία, σε ηλικία 17 ετών

Ελλάδα 19.03.2026
Η γνωστή και αγαπητή σε όσους βρίσκονταν πέριξ του Αρχαίου Θεάτρου του Διονύσου, γάτα Λουκία, πέθανε σε ηλικία 17 ετών.

Πατήσια: Συνελήφθη γνωστός τράπερ μετά από καταδίωξη

Ελλάδα 19.03.2026
Eχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές

Ο Τραμπ απειλεί να ανατινάξει πελώριο κοίτασμα φυσικού αερίου του Ιράν

Κόσμος 19.03.2026
Επιβεβαίωσε μέσω Truth Social ότι η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ έπληξε το κοίτασμα αερίου στη Νότια Παρς