E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο θρύλος του βρυκόλακα της Μυκόνου που στοίχειωνε το νησί

Ο χωρικός που δολοφονήθηκε και μετατράπηκε σε βρυκόλακα!

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 15/9/2016 | 00:44

Ο θρύλος του βρυκόλακα της Μυκόνου που στοίχειωνε το νησί
@wikipedia.org

Οι θρύλοι ευημερούν σε κάθε γωνιά της γης, ειδικότερα όσο ανατροφοδοτούνται από τις τοπικές κοινωνίες. Γι’ αυτό και έχουν ονομαστεί, αστικοί θρύλοι. Κάθε μέρος λοιπόν, έχει τον δικό του θρύλο, που τις περισσότερες φορές είναι τρομακτικός, λες και οι κάτοικοι το κάνουν για να συνετίσουν τους εαυτούς τους.

Η ιστοσελίδα listverse.com, δημιούργησε μια λίστα, με τους δέκα πιο περίεργους αστικούς θρύλους στην Ευρώπη, την παλιά εποχή. Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει ένας θρύλος που προκαλεί τρόμο, αφού μιλάει για έναν βρυκόλακα που κυκλοφορούσε στην Μύκονο το 1700!

Η περίοδος του Διαφωτισμού άρχισε να βάζει τέλος σε ιστορίες μαγισσών, τεράτων και διάφορων άλλων δεισιδαιμονιών που ήκμασαν την περίοδο του Μεσαίωνα. Η επιρροή της εκκλησίας αλλά και υπερβολική φαντασία, έκαναν τους ανθρώπους να φοβούνται και να πιστεύουν στην διαρκή παρουσία του υπερφυσικού στην καθημερινότητά τους. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν τις περισσότερες ιστορίες πραγματικές. Μερικές από αυτές μάλιστα κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι και σήμερα.

Ένας Γάλλος βοτανολόγος, ο Joseph Pitton de Tournefort, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Μύκονο, κοντά στο 1700, άκουσε μια ιστορία για έναν χωρικό ο οποίος ήταν νεκρός αλλά ζωντάνευε την νύχτα!

Μετά την δολοφονία του από έναν άγνωστο, ο άνδρας πιστεύεται πως μετατράπηκε σε βρυκόλακα, έγινε αθάνατος και είχε την όψη των βαμπίρ της ανατολικής Ευρώπης. Στην αρχή ήταν λένε άκακος, αγκάλιαζε μόνο ανθρώπους από πίσω και αναποδογύριζε έπιπλα και πράγματα μέσα στα σπίτια. Όμως οι ντόπιοι, ενοχλήθηκαν και φοβήθηκαν, άνοιξαν τον τάφο του και του ξερίζωσαν την καρδιά!

Αυτό όμως δεν σταμάτησε τον βρυκόλακα, ο οποίος άρχισε να χτυπά τον κόσμο, να καταστρέφει τις οροφές των σπιτιών τους και να κλέβει τα ποτά τους.

Μερικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και άλλοι επισκέπτονταν τον τάφο του για να του επιτεθούν με ξίφος στη διάρκεια της ημέρας.

Τελικά, οι αρχές διέταξαν την απομάκρυνση του βρυκόλακα στο γειτονικό νησί του Αγίου Γεωργίου, όπου το σώμα του αποτεφρώθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το σκοτεινό σκάνδαλο των 17,3 εκατ. ευρώ στο Έβερεστ

Stories 03.04.2026
Μια απάτη που αρνείται να πεθάνει

Το μυστικό του Google Maps που δεν υπάρχει στον χάρτη

Νέα Εποχή 03.04.2026
Η «παγίδα» του Agloe και η γέννηση ενός μύθου

Πώς γεννήθηκε το δώρο Πάσχα

Ιστορικά 03.04.2026
«Θέλομεν ολίγα γρόσια διά ν’ απεράσωμεν ταύτας τας εορτασίμους ημέρας»

Εxplainer: Πάσχα με σασπένς ‑ Το Αγιο Φως σε αποστολή… επικίνδυνη

Stories 03.04.2026
Το θρίλερ της μεταφοράς και τα σενάρια

Στα 64 της έκανε το αδύνατο και σήμερα είναι πιο δυνατή από ποτέ

Πρόσωπα Χτες
Η ιστορία που αλλάζει όσα πιστεύεις για την ηλικία

Ηταν τρανς η βασίλισσα Ελισάβετ Α’;

Πρόσωπα Χτες
To ITV ετοιμάζει σειρά-βόμβα για τη βασίλισσα

Η χώρα που ψάχνει εργαζομένους και πληρώνει μέχρι 6.500 ευρώ

Stories Χτες
Πού υπάρχουν οι περισσότερες ευκαιρίες

Διαζύγια με AI: H νέα τάση που αλλάζει τους κανόνες

Stories Χτες
Το διαζύγιο δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση, και για τη Gen Z φαίνεται πως γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο

Iωάννα Τούνη: Αυτό που μας έμεινε από τη δίκη για το revenge ρorn ήταν αυτή η εικόνα

Stories Προχτές
Η Ιωάννα Τούνη δεν ήταν μόνη – και αυτό φάνηκε