E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

To στοματικό σεξ... σκοτώνει!

Περισσότεροι και από το κάπνισμα οι καρκίνοι του φάρυγγα λόγω στοματικού σεξ

Δημοσίευση 9/3/2012 | 00:00

To στοματικό σεξ... σκοτώνει!

Το στοματικό σεξ κρύβει κινδύνους, όπως αποδεικνύουν νέοτερα εργαστηριακά ευρήματα έρευνας του πανεπιστημίου του Ohio.

Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οhiο εξέτασαν δείγματα 271 καρκινικών όγκων που συνέλεξαν μέσα σε 20 χρόνια και ανακάλυψαν πως οι περιπτώσεις καρκίνου που οφείλονταν στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) εκτινάσσονταν στο 72%.

Η Dr. Maura Gillison παρουσίασε τα ευρήματά της στην American Association for the Advancement of Science, σύμφωνα με τα οποία ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι πλέον η κύρια αιτία πρόκλησης στοματοφαρρυγικού καρκίνου (67% σε ποσοστό εμφάνισης όλων των αιτιών) και, συνεπαγόμενα, όσο περισσότερο στοματικό σεξ και όσο περισσότεροι οι σύντροφοι στη ζωή κάποιου, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης.
"Ένα άτομο που είχε έξι ή περισσότερους συντρόφους – με τους οποίους είχε επαφή με στοματικό σεξ – έχει οχτώ φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης σε σύγκριση με κάποιον που δεν είχε κάνει ποτέ" αναφέρει η Dr. Gillison.

Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για καρκίνο του φάρυγγα στους άνδρες λόγω στοματικού σεξ από ότι λόγω του καπνίσματος, εκτιμά τώρα νέα αμερικανική μελέτη.

Οι ερευνητές επίσης αναφέρουν πως τα ποσοστά επιβίωσης από στοματικό καρκίνο για τον οποίο ευθύνεται ο HPV είναι μεγαλύτερα σε σχέση με το στοματικό καρκίνο λόγω καπνίσματος, ενώ μέχρι το 2020 οι καρκινικοί όγκοι που σχετίζονται με τον σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό θα εμφανίζονται συχνότερα και από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, που επίσης οφείλεται στον HPV.

Πάντως, σε έρευνες που προηγήθηκαν για τη σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων, αποδείχθηκε πως και τα αγόρια και τα κορίτσια στις ΗΠΑ θεωρούν το στοματικό σεξ... άκακο και πολύ λιγότερο επικίνδυνο από την ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή.Προς το παρόν η συμβουλή προς τους γονείς είναι να ενημερώσουν όσο μπορούν περισσότερο τα παιδιά τους για το στοματικό σεξ και τις απαραίτητες προφυλάξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με πορεία στο κέντρο της Αθήνας γιορτάζει τα 20 χρόνια του το Athens Pride

Ελλάδα Χτες
Με την ολοκλήρωση της πορείας θα ξεκινήσουν, στις 20:30, οι προγραμματισμένες συναυλίες με παρουσιαστή των Γιώργο Καπουτζίδη - Κλειστή η Βασ. Αμαλίας

Σοκ στις ΗΠΑ: Νεκροί από ένοπλη επίθεση βουλευτής των ΗΠΑ και ο σύζυγός της

Κόσμος Χτες
«Πολιτικά υποκινούμενη δολοφονία», σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας

Η Κίνα παίρνει θέση στην επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Κλιμακώνεται η ένταση

Αμαλιάδα: Τραγωδία με 27χρονη

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά και πέθανε μετά από λίγες ώρες

Ερντογάν: Το Ισραήλ αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής

Κόσμος Χτες
Επικοινωνία Ερντογάν με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Πακιστάν: Θα σταθούμε δίπλα στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Το Πακιστάν καλεί τα μουσουλμανικά κράτη να ενωθούν κατά του Ισραήλ

Μύκονος: Δις ισόβια στον εργολάβο που βίαζε κατ` επανάληψη τις ανήλικες κόρες του

Ελλάδα Χτες
Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για εκδίκηση της συζύγου του

Μπαχτσελί για το Ισραήλ: «Η Τουρκία είναι ο τελικός στόχος»

Κόσμος Χτες
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί τοποθετεί την Τουρκία στο επίκεντρο της σύγκρουσης

Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο «ήρωας του Αράχθου» ‑ Θα του απονεμηθεί τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα

Ελλάδα Χτες
Με εντολή του Αδωνι Γεωργιάδη, τον παρέλαβε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αρτας όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις

Χαλκιδική: Πέθανε η αστυνομικός που είχε παρασυρθεί από φορτηγό

Ελλάδα Χτες
Είχε προσπαθήσει να σταματήσει καυγά στη μέση του δρόμου