E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Boris Live

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Δημοσίευση 1/9/2016 | 00:14

Boris Live
ΑΘΗΝΑ - Fuzz Live Music Club
Πειραιώς 209, Ταύρος, Tηλέφωνο: 210 3450817
http://www.fuzzclub.gr/
Ημερομηνία: 21/12/2016
ΔΕΚ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Ωρα προσέλευσης: 20:00

Η προπώληση για τη συναυλία ξεκινάει στα 22 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 28 ευρώ.

Οι Ιάπωνες Boris, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του experimental / κιθαριστικού ήχου παγκοσμίως, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club!

Η τριάδα των Atsuo (drums, φωνητικά) / Wata (κιθάρα, φωνητικά) / Takeshi (μπάσο, κιθάρα, φωνητικά) γιορτάζει τη συμπλήρωση 10 ετών από την κυκλοφορία του εμβληματικού album της μπάντας, “Pink” (2006), με την expanded επανακυκλοφορία του και με μία ευρωπαϊκή περιοδεία που θα τους φέρει, επιτέλους, και στα μέρη μας.

Δύσκολα κατατάξιμοι, αινιγματικοί και – για πολλούς – θρυλικοί πλέον, οι Boris είναι ένα σχήμα που έχει ξεπεράσει μουσικά είδη και ετικέτες, παρότι η μουσική τους έχει κατά καιρούς χαρακτηριστεί, μεταξύ άλλων, noise rock, avant-garde metal, drone, sludge, ambient, experimental, psychedelic rock, shoegaze, dream pop, στη διάρκεια των περίπου 25 χρόνων που έχουν διανύσει από το ξεκίνημά τους, το 1992 στο Τόκυο.

Έχουν εμπνευστεί το όνομά τους από το ομότιτλο τραγούδι των Melvins (από το “Bullhead” του 1991), τους οποίους τοποθετούν στη λίστα των βασικών επιρροών τους, μαζί με ονόματα όπως οι: Sleep, Earth, Nick Cave, Nick Drake, Venom. Παράλληλα, έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και σχήματα όπως οι: Merzbow, Sunn O))), Stephen O’ Malley, Michio Kurihara, Keiji Haino, Ian Astbury, Jim Jarmusch.

Το σίγουρο είναι πως είναι δύσκολο να γράψεις το οτιδήποτε για μία μπάντα σαν τους Boris. Άλλωστε, ήταν κάτι που επεδίωξαν από την πρώτη στιγμή και παραμένουν πιστοί σε αυτό, έχοντας ήδη 23 (!!!) studio albums στο ενεργητικό τους – όπου, πριν από την κυκλοφορία του καθενός, ποτέ δεν ήξερες τι θα ακούσεις!

Η μουσική τους αψηφά την κατηγοριοποίηση, προκαλώντας τα πιο ιδιαίτερα και έντονα συναισθήματα στον ακροατή. Τα τραγούδια τους γίνονται ενίοτε απίστευτα ογκώδη και μονολιθικά. Λογικό είναι να βρίσκουν την υπέρτατη έκφρασή τους στις live εμφανίσεις τους, που – εδώ και χρόνια – αποτελούν το σημείο στο οποίο επικεντρώνεται η δραστηριότητα του συγκροτήματος.

Από τις πρώτες μπάντες που συνέδεσαν την αισθητική τους με τους ενισχυτές Orange, οι Boris στήνουν πάντοτε τον εξοπλισμό τους με ένα τρόπο που να μπορεί να εξυπηρετήσει την ποικιλομορφία της μουσικής τους. Σημειώνουμε πως στη συναυλία της Αθήνας δεν πρόκειται να κάνουν καμία... έκπτωση σε αυτόν τον τομέα, δημιουργώντας ένα μοναδικό περιβάλλον που υπόσχεται να μας ταξιδέψει πέρα κι από τα όρια του πιο heavy ήχου!

Τα λόγια του Atsuo είναι χαρακτηριστικά: “Το ότι περιοδεύουμε τόσο πολύ και κυκλοφορούμε πολλά albums, πιστεύω πως είναι αντιπροσωπευτικό του σε τι αποσκοπούμε. Η άμεση επικοινωνία είναι κάτι που τείνει να χαθεί στους καιρούς μας. Είναι κρίμα – ακόμα και οι συνεντεύξεις γίνονται τηλεφωνικά. Θεωρώ πως είναι σημαντικό να βλέπουμε τους ανθρώπους κατά πρόσωπο – γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό για εμάς το να κάνουμε περιοδείες. Είναι μία βασική ανθρώπινη ανάγκη την οποία έχουμε ξεχάσει τώρα τελευταία.”

Όπως προαναφέραμε, η συγκεκριμένη περιοδεία είναι αφιερωμένη στο περίφημο “Pink”, το album που αποτελεί σημείο αναφοράς στη δισκογραφία των Boris. To 2006 το είχε βρει μέσα σε πολλές λίστες με τα κορυφαία της χρονιάς, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Pitchfork. Δέκα χρόνια μετά, το album επανακυκλοφορεί σε expanded μορφή, σε βινύλιο και CD, αναγνωριζόμενο ως ένα από τα επιδραστικότερα ακούσματα της σύγχρονης σκηνής, ανεξάτητα από μουσικά είδη και στυλ.

Η αυθεντική τριάδα (μετά την αποχώρηση του Nagata το 1996) που αποτελεί την μπάντα από το 1996, θα μας το παρουσιάσει ζωντανά, στη σκηνή του Fuzz Live Music Club, σε μία συναυλία που θα αποτελέσει αληθινή εμπειρία για όσες και όσους επιλέξουν να την παρακολουθήσουν, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα – τουλάχιστον όσον αφορά στα club shows – για τον τίτλο του live της χρονιάς!

www.borisheavyrocks.com
www.facebook.com/borisheavyrocks
https://twitter.com/borisheavyrocks
https://www.instagram.com/borisdronevil/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kapten album presentation @Thessaloniki ‑ Eightball Club

Μουσική 12.12.2025
New Date Added!

Super Stereo live στη Θεσσαλονίκη

Μουσική 11.12.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ12/12

Afterglow Party στην Αρχιτεκτονική Live Stage στο Γκάζι

Nightλάιφ 09.12.2025
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ27/128€

ALTERN 8 ‑ 35 years Anniversary Tour ‑ Plex

Μουσική 09.12.2025
Resident Dj’ s: Greg Staikos – Junior SP - Show Starts: 22:00 | Entrance fee: 15€

Το Red Xmas ξαναχτυπά στον παλμό της πόλης!

Nightλάιφ 09.12.2025
Οι εθελοντές του InfinityGreece σε περιμένουν για να διασκεδάσετε παρέα τα Χριστούγεννα με νέους από όλη την πόλη σε ένα πάρτι που δεν έχει προηγούμενο

Battle of the best 2025

Θέατρο+Χορός 05.12.2025
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.14/12

The Meet Market Xmas Edition ‑ 10 μέρες Χριστουγέννων

Cityλάιφ 03.12.2025
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 12/12 έως 21/12

Χριστούγεννα στην Παραμυθοχώρα: Μαγική Απόδραση στη Λουτρόπολη Πόζαρ!

Φεστιβάλ 02.12.2025
Το νέο θεματικό πάρκο Χριστουγέννων στην καρδιά της Βόρειας Ελλάδας, υπόσχεται να σας χαρίσει τις ωραιότερες γιορτινές αναμνήσεις!

Job Fair ELSA Greece

Cityλάιφ 01.12.2025
Ένα διήμερο Job Fair που φέρνει σε άμεση επαφή φοιτητές Νομικής με κορυφαίους νομικούς φορείς και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης

Το Χωριό του Αϊ Βασίλη στα Ιωάννινα

Φεστιβάλ 30.11.2025
12 Δεκεμβρίου 2025 – 4 Ιανουαρίου 2026

Franchise Summit & Expo: Κόμβος επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης

Cityλάιφ 26.11.2025
ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟαπό 03/04 έως 04/04

Super Stereo Live Ίλιον Plus

Μουσική 25.11.2025
ΙΛΙΟΝ PLUS05/12