E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των καναλιών

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Δημοσίευση 26/8/2016 | 16:32

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των καναλιών

Στο κενό έπεσαν τα αιτήματα των επτά τηλεοπτικών σταθμών που είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα αιτήματα απορρίφθηκαν από τον πρόεδρο του ΣτΕ, ενώ την ίδια ώρα προσδιορίστηκαν για τις 16 Σεπτεμβρίου η συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων που επίσης έχουν καταθεσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Στο ακροατήριο του δικαστηρίου σήμερα, το ελληνικό Δημόσιο διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Ιωάννη Μαντζουράνη εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι εκλεκτοί δικηγόροι εκπροσωπούν σοβαρές υποψήφιες εταιρείες, μεταξύ των οποίων όπως είπε ο κ. Μαντζουράνης «δεν υπάρχει ούτε ο γιος, ούτε η κόρη, ούτε ο ίδιος ο... Εσκομπάρ».

Νωρίτερα, τα νομικά τους επιχειρήματα ανέπτυξαν ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κ. Νικόλαου Σακελλαρίου οι νομικοί παραστάτες των τηλεοπτικών σταθμών που κατέθεσαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αιτήματα στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου και όλοι μαζί κατά των κατά του υπουργού Επικρατείας όσο και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Με τα αιτήματά τους οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί – που πέρασαν στο στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών - ζητούν ουσιαστικά να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του εν λόγω Γενικού Γραμματέα. Με την συγκεκριμένη απόφαση εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Η διαδικασία της ακρόασης των εκπροσώπων των σταθμών αλλά και των υπουργείων Επικρατείας και Οικονομικών ξεκίνησε ενώπιον του ΣτΕ στις 10 σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.

Παρόντες στην ακρόαση εκτός από τον προέδρου του ΣτΕ ήταν ακόμη ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ηλίας Μάζος, η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κυρία Ουρανία Νικολαράκου. Ακόμη παραστάθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών του υπουργείου Επικρατείας κ. Ελευθέριος Κρέτσος.

Στις πολυσέλιδες αιτήσεις τους ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός στρέφεται κατά του άλλου κατά το στάδιο της προεπιλογής και εστιάζει σε παραβάσεις των όρων της προκήρυξης του επίμαχου διαγωνισμού. Ακόμη, οι σταθμοί εκθέτουν την οικονομική, φορολογική, διαχειριστική, κ.λπ. κατάσταση των καναλιών τους.

Σε δήλωσή του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ελληικού Δημοσίου Ιωάννης Μαντζουράνης επισημαίνει: «Τον Ιούλιο του 2016, το Συμβούλιο της Επικρατείας με έξι αποφάσεις του, έκρινε ότι: «Ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη βλάβης των αιτούντων, συντρέχουν προεχόντος επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την ταχεία περαίωση του επίμαχου διαγωνισμού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tα υπέροχα σπίτια που αφήνει πίσω της η Diane Keaton κληρονομιά στα παιδιά της

Celebrity Stories 15.02.2026
Τα ακίνητα και η αμύθητη περιουσία

Έξαλλος ο Πασχάλης: «Κι αν βάφω τα μαλλιά μου, λογαριασμό θα σας δώσω; Αν δεν σας αρέσει, μην σας αρέσει»

Tabloid Χτες
«Δεν είναι λίγο σεξιστικό αυτό;», σχολίασε ο Δημήτρης Παπανώτας

J2US – Κι όμως, η Δέσποινα Βανδή έδωσε το παρών στην πρεμιέρα

TV Buzz Χτες
«Πολλά γράφτηκαν και πολλά είπαν κάποιες εκπομπές»

Ακης Τερζόπουλος: «Ήταν εpαστής της γυναίκας μου όταν γνώρισα τον Πέτρο Κωστόπουλο»

TV Buzz Χτες
Η ανατρεπτική εξομολόγηση για την «ανοιχτή» σχέση με την πρώτη του σύζυγο και το παρασκήνιο μιας απρόσμενης συνάντησης στη Μύκονο

Ομπράντοβιτς και Γιασικεβίτσιους τα «έσπασαν» στα μπουζούκια

Tabloid Χτες
Οι δύο προπονητές μαζί με φίλους τους διασκέδασαν μέχρι το πρωί, ενώ ο Σάρας χόρεψε και ζεϊμπέκικο

Ναταλία Γερμανού: «Ο Akylas τα ισοπέδωσε όλα σαν τρακτέρ, είναι άδικο για τους υπόλοιπους»

TV Buzz Χτες
Τη δική της άποψη για τους καλλιτέχνες των δύο ελληνικών ημιτελικών της Eurovision κατέθεσε η Ναταλία Γερμανού

Τζέσικα Αλμπα και Κας Γουόρεν: Οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό τους

Tabloid Χτες
Θα έχουν συνεπιμέλεια των τριών παιδιών τους, ενώ κανένας από τους δύο δεν θα καταβάλει διατροφή στον άλλον

Το tweet που δίχασε το Hollywood: Μια φωτογραφία της Kim Kardashian και η κόντρα που δημιούργησε!

Celebrity Stories Χτες
Πώς ένα tweet μετατράπηκε σε συζήτηση για τα πρότυπα των γυναικών στα media