E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξαλλος ο Παπανδρέου με τον Κώστα Καραμανλή

Κόντρα για το έλλειμμα που έφερε τα μνημόνια

Δημοσίευση 9/8/2016 | 00:04

Έξαλλος ο Παπανδρέου με τον Κώστα Καραμανλή

Την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Κώστας Καραμανλής φέρεται ικανοποιημένος από την απόφαση του Αρείου Πάγου να παραπεμφθεί ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης αναφορικά με την υπόθεση του «διογκωμένου ελλείμματος» του 2009, που είχε ως αποτέλεσμα να μπει η Ελλάδα στον χορό των μνημονίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, ο Κώστας Καραμανλής δεν προχώρησε σε κάποια δημόσια τοποθέτηση, ωστόσο είπε σε συνομιλητή του πως «ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στο φως. Στο τέλος όλα βγαίνουν όλα στο φως».

Η πλευρά των καραμανλικών θεωρεί ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου, δηλαδή να παραπεμφθεί ο Ανδρέας Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, αποτελεί δικαίωση για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, διάστημα για το οποίο το ΠΑΣΟΚ ζητεί την σύσταση εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο πρώτο μνημόνιο.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Κυριακής από το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρεται ότι «παραποίηση των στατιστικών στοιχείων γινόταν συστηματικά μέχρι το Σεπτέμβρη του 2009 από τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, πολύ πριν από την ίδρυση της ανεξάρτητης ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα τη δανειακή κρίση του 2010, την παρ' ολίγον χρεοκοπία και την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης προκειμένου να διατηρηθεί η ομαλότητα στη χώρα. Να συνεχίσουν να υπάρχουν φάρμακα, καύσιμα, τροφές, μισθοί και συντάξεις».

Όπως αναφέρεται: «Σήμερα, μαθαίνουμε από την εφημερίδα Real, ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής, "μίλησε" περί παραποιημένων στατιστικών στοιχείων υποστηρίζοντας ανεδαφικές συνωμοσιολογίες που αναπτύχθηκαν για να καλύψουν τις ευθύνες του.

Ως πηγή «άρρητων ρημάτων» – μπορεί κανείς να την εντάξει σε όποια ιστορική περίοδο θέλει, από την εποχή των Ελευσινίων μυστηρίων μέχρι και αυτή του Αποστόλου Παύλου, ζητά από κάποιους να "μεταφέρουν" τα λόγια του.

Υπάρχει όμως, μια διαφορά. Ο κ. Καραμανλής, είναι πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ. Ούτε σε Ελευσίνια μυστήρια συμμετείχε, ούτε συνομιλητής του Θεού υπήρξε, από όσο μπορούν να γνωρίζουν όλοι. Ας θέλουν κάποιοι να τον βλέπουν σαν Θεό, για να κάνουν τις δουλειές τους».

«Σήμερα, ρωτάμε τα απαραίτητα, μόνο με επιχειρήματα που προκύπτουν από δηλώσεις, αναμφισβήτητα στοιχεία ή κείμενα άλλων. Εκτός μιας ερώτησης, αυτονόητη, για προφανείς λόγους:

Ας πει ο κ. Καραμανλής, ποιος ευθύνεται για την αύξηση του χρέους από 180 δις στα 300 δις Ευρώ, κατά την πενταετή διακυβέρνηση 2004-2009; Είναι προϊόν παραποίησης στοιχείων αυτή η αύξηση του χρέους ή αποκλειστικά ανερμάτιστων πολιτικών, με τις προσλήψεις Παυλόπουλου και τις αχαρτογράφητες δαπάνες, όπως για παράδειγμα, στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα του φαρμάκου;

Όταν και αν εμφανιστεί ο κ. Καραμανλής, θα πούμε και τι έλεγε στις συναντήσεις που είχε στις αρχές του 2009, με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, όπως και γιατί όταν εξήγγειλε το πακέτο μέτρων στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2009, λίγο πριν από την εσπευσμένη αναχώρησή του από την πρωθυπουργία, αυτά στο σύνολό τους, δεν ξεπερνούσαν το 1% του ΑΕΠ, όταν ο εκτροχιασμός του ξεπερνούσε το 15%, ενώ θα είχαν εφαρμογή από τις αρχές του επόμενου χρόνου, δηλαδή το 2010.

Αυτά προσώρας.

ΥΓ. Στον αστερισμό της αριστεροδεξιάς συντηρητικής συναγωγής, προστέθηκαν δύο ακόμη, ο και Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο γνωστός χαμαιλέων, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που και αυτός άρχισε τα «άρρητα ρήματα» – πριν άλλα έλεγε, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ως στέλεχος σε τράπεζα.

Επομένως, ανακεφαλαιώνοντας επί του παρόντος,

Καραμανλής, Παυλόπουλος, Καμμένος, Τσίπρας, Παππάς, Λιβάνης, Στυλιανίδης, Κοτζιάς, Ρουμελιώτης.

Με κάποιους ακόμη, που για την ώρα δεν έχουν εμφανιστεί, θα ολοκληρωθεί και το κάδρο της πολιτικής συναλλαγής» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

EuroBasket 2025: Η Εθνική Ελλάδας νίκησε το Ισραήλ με 84‑79 και πέρασε στους προημιτελικούς

Αθλητικά Νέα Χτες
Με 37 πόντους του Αντετοκούνμπο και καθοριστικές λύσεις από Σλούκα και Παπανικολάου, η Ελλάδα συνεχίζει με στόχο το μετάλλιο

Θρασύτατη ληστεία στην Ηλεία: Μπούκαραν σε σούπερ μάρκετ τα ξημερώματα και «σήκωσαν» ΑΤΜ

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους

Βύθιση σκάφους στον κόλπο του Αγιου Όρους ‑ Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τεσσάρων αλλοδαπών στον κόλπο Αγίου Όρους

Ιστορικό τζάκποτ 1,79 δισεκατομμυρίων έπειτα από τρεις μήνες χωρίς νικητή

Κόσμος Χτες
Δύο τυχεροί παίκτες από το Μιζούρι και το Τέξας κέρδισαν το ποσό των 1,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Απόπειρα αυτοκτονίας στο Ηράκλειο: 23χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο πρόσωπο

Ελλάδα Χτες
Ο 23χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, ενώ αναμένεται να διακομιστεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σιγκέρου Ισίμπα ‑ Ποιοι οι πιθανοί διάδοχοί του

Κόσμος Χτες
«Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση μου στην προεδρία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σιγκέρου Ισίμπα

Πέθανε η φωτογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μαρία Μαρόγιαννη

Ελλάδα Χτες
Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο για την απώλεια της Μαρίας Μαρόγιαννη

Χανιά: Μαχαίρωσαν δύο άτομα μέσα στο σπίτι τους – Αναζητούνται οι δράστες

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες, μετά το περιστατικό αποχώρησαν από το σημείο του εγκλήματος και αναζητούνται

Ζαγόρι: Ανασύρθηκε σορός γυναίκας που είχε πέσει σε χαράδρα

Ελλάδα Χτες
Η σορός παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετά από συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης

Θρίλερ στη Μελβούρνη: Διπλή δολοφονία ανηλίκων από συμμορία νεαρών

Κόσμος Χτες
Δύο αγόρια, 12 και 15 ετών, βρέθηκαν νεκρά μετά από άγριες επιθέσεις με μαχαίρι

Η Ρωσία χτύπησε την έδρα της κυβέρνησης της Ουκρανίας με πάνω από 800 drones ‑ Η μεγαλύτερη επίθεση μέχρι στιγμής

Κόσμος Χτες
«Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022 η οροφή και οι υψηλότεροι όροφοι της έδρας της κυβέρνησης υπέστησαν ζημιές εξαιτίας εχθρικής επίθεσης», τόνισε η πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Σβιριντένκο

Ποιος είναι ο τράπερ που «έπιασε» η ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή ‑ Τον... έκαψε το ρολόι των 116.000 ευρώ

Ελλάδα Χτες
Ο συγκεκριμένος τράπερ είναι από τους πιο γνωστούς με αρκετές προβολές και ακροάσεις σε YouTube και Spotify