E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

F‑16 του Ερντογάν κατέρριψαν ελικόπτερο

17 αστυνομικούς σκότωσαν οι πραξικοπηματίες

Δημοσίευση 16/7/2016 | 02:15

F‑16 του Ερντογάν κατέρριψαν ελικόπτερο

Λίγη μόνο ώρα αφότου το πρακτορείο Reuters μετέδωσε την είδηση ότι ο αρχηγός του πραξικοπήματος παραδόθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας και ότι δόθηκε εντολή στους στρατιώτες να επιστρέψουν στις βάσεις τους, διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν ότι Τουρκικά F-16 κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι πραξικοπηματίες.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, αεροσκάφος F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψε στρατιωτικό ελικόπτερο των πραξικοπηματιών πάνω από την Άγκυρα.

Συγκρούσεις και πυροβολισμοί

Νωρίτερα βρίσκονταν σε εξέλιξη μεγάλες ταραχές μπροστά σε αστυνομικά τμήματα, με συγκρούσεις στρατιωτών και οπαδών του Τούρκου προέδρου.

Ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον φανατικών οπαδών του Ρετζέπ Ταγίπ, οι οποίοι κινήθηκαν εναντίον στρατιωτών φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Το αιματοκύλισμα που ζητούν να αποφευχθεί οι μεγάλες δυνάμεις φαίνεται πως δεν θα αποφευχθεί, καθώς η κατάσταση, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που εκδηλώθηκε την Παρασκευή το βράδυ από μερίδα του στρατού, δείχνει να βγαίνει ολοκληρωτικά εκτός ελέγχου.

Λίγη ώρα αργότερα άρματα μάχης περικύκλωσαν το κτίριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και άνοιξαν πυρ, όπως μετέδωσε το πρακορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, ενώ πυρά ακούστηκαν σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, λίγη μόλις ώρα μετά την είδηση ότι στρατιωτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο στρατός είπε ότι έχει αναλάβει την εξουσία στη χώρα, για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευθύν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, ο στρατός διαβεβαίωσε ότι θα διατηρηθούν οι διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Ο στρατός έκλεισε την κρατική τηλεόραση, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter και YouTube).

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο στρατός έχει καταλάβει το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, ενώ δύο γέφυρες στον Βόσπορο έχουν κλείσει και τανκς έχουν βγει στους δρόμους των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.
Ταυτόχρονα, στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.

Ακόμη, υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στο προεδρικό παλάτι, αλλά και για έκρηξη σε συνοικία της Άγκυρας.

Το Sky News, που επικαλείται τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρει ότι στρατιώτες έχουν εισέλθει στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Κωνσταντινούπολη και ζητούν από τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας κηρύχθηκε σε ολόκληρη τη χώρα από τον τουρκικό στρατό, καθώς και η επιβολή στρατιωτικού νόμου.

Δημοσιεύματα επικαλούνται ευρωπαϊκή πηγή που δεν κατονομάζεται και αναφέρει πως ο στρατός έχει αναλάβει τον έλεγχο αεροδρομίων και στρατηγικών σημείων στην Κωνσταντινούπολη.

Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος δεν γίνεται «μόνο από κάποιους συνταγματάρχες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αυτήν συμμετέχει όλος ο στρατός.

Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είπε πως θα γίνουν τα πάντα για να διατηρηθεί η τάξη στη χώρα ακόμη και αν αυτό σημαίνει νεκρούς.

Πληροφορίες για ομηρία στο στρατηγείο του στρατού

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ακόμη ότι υπάρχει σε εξέλιξη ομηρία στο στρατηγείο του στρατού στην Άγκυρα. Μεταξύ των ομήρων φέρεται, σύμφωνα με το CNN Turk, να βρίσκεται και ο αρχηγός του στρατού.

Πιο αναλυτικά, τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μεταδίδει την πληροφορία ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ κρατείται όμηρος από ομάδα αξιωματικών στο γενικό επιτελείο.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως όλες οι πτήσεις από και προς το «Ατατούρκ» έχουν ματαιωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γάλλος διέσχισε όλη την Ευρώπη με ποδήλατο και έπεσε θύμα κλοπής στην Ελλάδα από Ρομά

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
«Μου πήραν το τσαντάκι με το κινητό μου» λέει ο 22χρονος Γάλλος ποδηλάτης

Κορωπί: Μεθυσμένη κουμπάρα διέκοψε το μυστήριο και φίλησε τον ιερέα στο στόμα!

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Κατά την είσοδό της ενημέρωσε τη νύφη ότι ερχόταν από ολονύχτιο γλέντι, υποστηρίζοντας ωστόσο πως μπορούσε κανονικά να ανταποκριθεί στον ρόλο της, ώστε να κυλήσει ομαλά το μυστήριο

Συναγερμός για φωτιές και σήμερα: Οι περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και σήμερα (6/7) σε περιοχές των Περιφερειών Κρήτης και Βορείου Αιγαίου.

Κρήτη: Νεκρός σκύλος που έφαγε λαγοκέφαλο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ένα συγκλονιστικό περιστατικό έλαβε χώρα σε παραλία της Κρήτης, όταν σκυλίτσα έπεσε νεκρή, αφού έφαγε έναν λαγοκέφαλο που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου.

Το τοξικό νέφος από την πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης έφτασε ως την Κόρινθο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Σε συναγερμό η Θεσσαλονίκη για το τοξικό νέφος που κάλυψε την πόλη από την πυρκαγιά σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και μονάδες ανακύκλωσης στο Ωραιόκαστρο, ενώ οι αρχές προειδοποιούν για προληπτικά μέτρα, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες

Εφιάλτης σε ταξί για τέσσερις ανήλικους: «Δώστε 40 ευρώ ή θα σας πλακώσω»

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Τέσσερις ανήλικοι κατήγγειλαν απόπειρα υπερχρέωσης και λεκτικές απειλές από οδηγό ταξί στη διαδρομή ΚΤΕΛ Κηφισού – λιμάνι Πειραιά.

Νεκρός άνδρας σε διαμέρισμα στο Παγκράτι – Τι κατήγγειλε γειτόνισσα

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Πολίτης κάλεσε τις Αρχές λόγω της δυσοσμίας από το διαμέρισμα - Πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο αδέρφια, που έμεναν μαζί, αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα - Εξετάζονται όλα τα σενάρια

Θρήνος στην Κρήτη: Νεκρή στο ΙΧ της βρέθηκε η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη, ερευνώνται τα αίτια

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Η 46χρονη εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε αυτοκίνητο, σε γκαράζ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη

Μεξικό ‑ Αγγλία 2‑3: Κατέκτησε το Αζτέκα και προκρίθηκε στους «8»

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Σαράντα χρόνια μετά, η Αγγλία πέρασε από το Αζτέκα με ανατροπή, νικώντας 3-2 το Μεξικό παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 54`

Βραζιλία ‑ Νορβηγία 1‑2: Ο Χάαλαντ «έσβησε» τη Σελεσάο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο «φονιάς» των Σκανδιναβών οδήγησε την ομάδα του για πρώτη φορά στους «8» του Μουντιάλ

Μουντιάλ 2026: Τα δάκρυα του Κασεμίρο μετά τον αποκλεισμό – «Τους απογοητεύσαμε όλους»

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
«Θα ειμάστε πάντα η γενιά που δεν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε συντετριμμένος ο Κασεμίρο

Κασσελάκης ‑ Γεωργιάδης έπαιξαν τένις στο Politia Tennis Club

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Αυτή τη φορά Κασσελάκης και Γεωργιάδης ήρθαν αντιμέτωποι σε αγώνα τένις