E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένας 18χρονος από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε ρεκόρ Γκίνες στις έλξεις

Τι λέει ο ίδιος για το κατόρθωμα του

Δημοσίευση 4/7/2016 | 17:34

Ένας 18χρονος από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε ρεκόρ Γκίνες στις έλξεις

Μία ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε ο φετινός χρόνος για τον 18χρονο Τόμας Αροτιουνιάν από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, κάνοντας μονόζυγο, έχοντας πάνω του 18 κιλά. Με καταγωγή από την Αρμενία, ο Τόμας μεγάλωσε και ζει στην Μενεμένη, στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία πέντε χρόνια προπονείται καθημερινά με στόχο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Φέτος, τελείωσε το λύκειο και μαζί με αυτό δεν περίμενε ότι θα γίνει και κάτοχος ρεκόρ Γκίνες!

Βάζοντας στόχους αλλά και την προπόνηση στην καθημερινότητά του, ο Τόμας θέλησε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να «αγγίξει» αυτό που για άλλους θεωρείται ακατόρθωτο. Στη 1 Μαρτίου, ο Τόμας κατόρθωσε να φτάσει το νέο ρεκόρ, κάνοντας 27 έλξεις με 18 κιλά πάνω του, σε διάστημα ενός λεπτού. Αργότερα, στις 8 Ιουνίου του ανακοινώθηκε ότι το ρεκόρ εγκρίθηκε και πλέον είναι κάτοχος ρεκόρ Γκίνες!

Όλα ξεκίνησαν από ένα διαγωνισμό, στον οποίο ο 18χρονος είχε κάνει 16 έλξεις έχοντας πάνω του 20 κιλά. Μετά από αυτό, ο ίδιος άρχισε να αποκτά αυτοπεποίθηση και να συνειδητοποιεί τις δυνατότητες και τις αντοχές του. Ψάχνοντας για το παγκόσμιο ρεκόρ, μπήκε στην ιστοσελίδα του ρεκόρ Γκίνες και βρήκε το ρεκόρ που υπήρχε μέχρι τότε στην συγκεκριμένη κατηγορία.

«Είδα ότι υπάρχει ένα ρεκόρ με τίτλο: Μost pull ups in one minute with a 40 lb pack (40lb = 18kg) - δηλαδή περισσότερες έλξεις σε ένα λεπτό με 40 λίβρες (18 κιλά) - και το τρέχον ρεκόρ τότε ήταν 23 επαναλήψεις. Έβαλα λοιπόν, στόχο να το περάσω και να πάρω μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες», αναφέρει στο thestival.gr o Τομας.

«Εξάλλου είναι θέμα προπόνησης, κανείς δεν γεννήθηκε δυνατός. Αργότερα, κάποιος έσπασε το ρεκόρ με 25 επαναλήψεις, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε κάποιο πρόβλημα, ώστε να τα παρατήσω, αντίθετα, μεγάλωσε τον στόχο μου και με έκανε πιο δυνατό», προσθέτει.

Για τον Τόμας, η προπόνηση έχει γίνει τρόπος ζωής, ενώ του αρέσει να προπονείται σε εξωτερικούς χώρους, όπως πάρκα με μονόζυγο, πολύζυγο και δίζυγο. Έχοντας προπονητή τον εαυτό του, προσπαθεί να αθλείται καθημερινά, ώστε να γίνει καλύτερος αλλά και να είναι συνέχεια σε φόρμα. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε αυτή την προσπάθειά του, ο ίδιος δεν τα παράτησε, αλλά κάθε φορά επέστρεφε καλύτερος.

«Οι έλξεις είναι μια δύσκολη άσκηση, μια άσκηση που δύσκολα ξεπερνάς τον εαυτό σου. Έπρεπε να κάνω αρκετά για να γίνω καλύτερος από το χθες. Κάποιες φορές έβγαζα πληγές στα χέρια μου από το μονόζυγο, αλλά αγαπάω αυτό που κάνω και δεν το θεωρώ δύσκολο», τονίζει ο Τόμας.

Πλέον, νιώθει περήφανος και πιο δυνατός. «Νιώθω πως μπορώ να σπάσω οποίο ρεκόρ θέλω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σκέφτεται να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, σπουδάζοντας Πληροφορική, ενώ μελλοντικά σχεδιάζει να διοργανώσει μία εκδήλωση, στην οποία θα ξεπεράσει ένα ή και περισσότερα ρεκόρ Γκίνες σε μία μέρα. Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρει χορηγούς και υποστηρικτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Μέχρι πότε θα διαρκέσει ο καύσωνας‑ Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Καιρός 27.07.2025
Ο καύσωνας δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα ούτε σήμερα Κυριακή αλλά αυτή φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία μέρα που το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Ζούσε μόνο με μπύρα για 30 ημέρες: Πατέρας βρέθηκε νεκρός δίπλα σε 100 άδεια μπουκάλια

Κόσμος 27.07.2025
Πέθανε μετά από έναν μήνα χωρίς φαγητό, πίνοντας μόνο μπύρα. Η σοκαριστική εικόνα με 100 άδεια μπουκάλια και η τραγική μαρτυρία του γιου του.

Νέοι καυτοί διάλογοι στο «φως» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η συνομιλία «Φραπέ» – Στρατάκου

Ελλάδα 27.07.2025
Νέες αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση

Πανικός σε πτήση της American Airlines: Καπνοί και φωτιά σε Boeing 737 Max πριν την απογείωση

Κόσμος 27.07.2025
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται οι άνθρωποι να εγκαταλείπουν το φλεγόμενο αεροσκάφος

Ισραήλ: Κατέλαβε σε «ζωντανή μετάδοση» το πλοιάριο Handala

Κόσμος 27.07.2025
Στα βίντεο που μεταδίδονταν σε πραγματικό χρόνο, εμφανίζονταν ακτιβιστές καθισμένοι στη γέφυρα του πλοίου με τα χέρια ψηλά

Ωτοστόπ φρίκης στα Χανιά – Πατέρας και γιος συνελήφθησαν μετά από αλλεπάλληλες κλήσεις στο 112

Ελλάδα 27.07.2025
Οι φοιτήτριες κάλεσαν ουρλιάζοντας το 112 ζητώντας βοήθεια

Μπαράζ σεισμών στην Αμοργό

Ελλάδα 27.07.2025
Ο μεγαλύτερος σεισμός είναι 3,4 Ρίχτερ

Φωτιά τώρα στα Κύθηρα: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά ‑ Εκκενώθηκαν οικισμοί ‑ Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Ελλάδα 27.07.2025
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κύθηρα

Φρίκη στο Παλαιό Φάληρο: Ξεβράστηκε σορός κοριτσιού 3 ετών ‑ Φορούσε μαγιό

Ελλάδα 27.07.2025
Σε εξέλιξη η έρευνα από το Λιμενικό και την ΕΛ.ΑΣ για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού

«Έφυγε» από τη ζωή στα 42 του ο Ζαν Μαρί Σιλά

Αθλητικά Νέα Χτες
Είχε αγωνιστεί σε Εργοτέλη, ΟΦΗ, Καλαμάτα και ΠΑΣ Γιάννινα

Βίντεο: Η στιγμή που εθελοντής πυροσβέστης καταρρέει ενώ επιχειρεί στη φωτιά στο Κρυονέρι

Κόσμος Χτες
Φανερά καταβεβλημένος από τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες επιχειρεί, διακρίνεται να ζητάει λίγο νερό από τους συναδέλφους του