E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεύτερο δημοψήφισμα ζητά ο Μπράνσον

Ο όμιλος Virgin έχασε το ένα τρίτο της αξίας του μετά το Brexit

Δημοσίευση 28/6/2016 | 19:23

Δεύτερο δημοψήφισμα ζητά ο Μπράνσον

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου Virgin Group, δήλωσε σήμερα ότι η εταιρεία του έχασε το ένα τρίτο της αξίας της μετά την απόφαση των Βρετανών να ψηφίσουν κατά της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας.

Ο επιχειρηματίας προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα πέσει σε ύφεση και ζήτησε να διοργανωθεί δεύτερο δημοψήφισμα τώρα που οι ψηφοφόροι βλέπουν τι επιπτώσεις θα είχε στην οικονομία της χώρας το Brexit. «Αυτή η χώρα θα πέσει σε ύφεση. Δύο από τις χειρότερες ημέρες που υπήρξαν ποτέ... Το ότι επλήγησαν οι τράπεζες σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δανείζουν χρήματα, θα περάσουμε σε φάση ύφεσης», είπε μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Good Morning Britain.

«Οδεύουμε προς την καταστροφή. Δεν πιστεύω ότι το κοινό συνειδητοποιούσε τι κυκεώνα θα προκαλούσε η ψήφος του», συνέχισε ο Μπράνσον.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε ότι μετά το δημοψήφισμα ο όμιλός του ακύρωσε μια «πολύ μεγάλη» συμφωνία που περιλάμβανε και τη δημιουργία 3.000 θέσεων εργασίας. «Δεν είμαστε σε χειρότερη θέση από τους άλλους, αλλά νομίζω ότι χάσαμε το ένα τρίτο της αξίας μας», υποστήριξε.

Ο Μπράνσον ζήτησε να προκηρυχθεί νέο δημοψήφισμα με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν δοθεί στους ψηφοφόρους τα πραγματικά δεδομένα, αλλά εκείνα που υποστήριζαν το Brexit. «Οι υποστηρικτές του Brexit έλεγαν στον λαό ότι κάποιοι υπερβάλλουν πως θα υπάρξει οικονομική κατάρρευση, αλλά νομίζω ότι αποδείχθηκε πως δεν υπερέβαλαν», είπε.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Guardian, ο Μπράνσον είπε ότι συναντήθηκε με Κινέζους επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στην Αγγλία, αλλά που τώρα όχι μόνο θα σταματήσουν κάθε μελλοντική επένδυση, αλλά σχεδιάζουν επίσης να αποσύρουν και τις υπάρχουσες. «Οι επιχειρηματίες δεν θέλουν να διαλύουν οι πολιτικοί, πέρα για πέρα, τη σκληρή δουλειά που έκαναν για χρόνια και στην ουσία αυτό συνέβη. Ως αποτέλεσμα, θα χαθούν χιλιάδες και χιλιάδες θέσεις εργασίας», υποστήριξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα 10.04.2026
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος 10.04.2026
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος 10.04.2026
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα 10.04.2026
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος 10.04.2026
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος 10.04.2026
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος 10.04.2026
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science 10.04.2026
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Ελλάδα 10.04.2026
Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές