E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Και οι Times υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ

Άγνωστη παράμετρος οι συνέπειες της δολοφονίας της Τζο Κοξ στην έκβαση της ψηφοφορίας

Δημοσίευση 19/6/2016 | 02:07

Και οι Times υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ

«Θάνατος στους Προδότες, Ελευθερία για το Ηνωμένο Βασίλειο»: με αυτά τα λόγια απάντησε ο δολοφόνος της Τζο Κοξ όταν προσήχθη σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης και του ζητήθηκε να πει το όνομά του, την ώρα που η χώρα βρίσκεται υπό το σοκ της άγριας δολοφονίας, ενώ η εκστρατεία για το δημοψήφισμα παραμένει παγωμένη.

Οι δηλώσεις του αυτές συνεπικουρούν τις μαρτυρίες και τις αποκαλύψεις που έχουν έλθει στο φως από χθες για την ακροδεξιά πολιτική ταυτότητα του δράστη.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο, η απαγγελία κατηγορίας κατά υπόπτου σημαίνει ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν πλέον να δημοσιεύουν τέτοιες πληροφορίες, ιδιαίτερα σχετικά με τα πιθανά κίνητρα του υπόπτου.

Σαράντα οκτώ ώρες μετά τη δολοφονία, η συγκίνηση παραμένει ισχυρή. Κάτοικοι του χωριού Μπέρσταλ συγκεντρώθηκαν σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα με δάκρυα στα μάτια στον τόπο της επίθεσης. Η οικογένεια της Τζο Κοξ ήρθε να τους συναντήσει και να τους ευχαριστήσει. Παρουσία των γονιών της, η μικρή αδελφή της βρετανίδας βουλευτή διάβασε μία μικρή ανακοίνωση φόρο τιμής στην αδελφή της , «μία απίστευτη γυναίκα» . «Ηταν ένα ανθρώπινο ον, ήταν τέλεια», είπε.

Από το Λίβερπουλ ως τη Γλασκώβη οργανώθηκαν συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις.

Στο Λονδίνο, μπουκέτα με λουλούδια έχουν τοποθετηθεί στο ποταμόπλοιο κοντά στο Tower Bridge όπου ζούσε η Τζο Κοξ μαζί με τον άντρα της και τα παιδιά τους. Πλήθος αγνώστων τιμούν με τα λόγια τους τη μνήμη της βρετανίδας βουλευτή, υπερασπίστριας των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών και ένθερμης ευρωπαΐστριας, όπως η 40χρονη Αλις Πουλ που δήλωσε: «Περνάμε μία δύσκολη περίοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σαν να απελευθερώθηκε το μίσος. Η Τζο Κοξ πολεμούσε πάντοτε τις σκοτεινές δυνάμεις».

Οι δύο μήνες της εκστρατείας πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση σημαδεύτηκαν από μία έντονη επιθετικότητα. Το πρωινό πριν από την τραγωδία, ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του ακροδεξιού Ukip, εμφανίσθηκε σε αφίσα με φόντο ένα πλήθος μεταναστών και το σύνθημα «Breaking point». Η αφίσα θεωρήθηκε εμετική ακόμη και στους κόλπους του στρατοπέδου του Brexit.

Πλέον, ο τόνος αναμένεται ότι θα αλλάξει, εκτιμούν οι πολιτικοί αναλυτές,. Αλλά κανείς δεν τολμάει να δώσει πρόβλεψη για τις επιπτώσεις της τραγωδίας στην έκβαση της ψηφοφορίας της 23ης Ιουνίου, τη στιγμή που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τη δολοφονία έφερναν επικεφαλής τους υποστηρικτές του Brexit.

Τηλεφωνική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα The Herald, αλλά πραγματοποιήθηκε πριν από τη δολοφονία, δείχνει το στρατόπεδο του «In» να προηγείται με σχεδόν 7 ποσοστιαίες μονάδες . Διαδικτυακή δημοσκόπηση ωστόσο της BMG θέλει το στρατόπεδο του «Out» να προηγείται με 53,3%, έναντι 46,7% υπέρ του «In»

Και οι Times υπέρ της παραμονής στην ΕΕ

Σήμερα τα δύο στρατόπεδα ακύρωσαν δεκάδες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα συνέλθει εκτάκτως τη Δευτέρα για να αποτίσει φόρο τιμής «σε ένα από τα λαμπρότερα και πιο παθιασμένα μέλη του», σύμφωνα με τα λόγια του Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, ο Τζορτζ Οσμπορν και ο Νάιτζελ Φάρατζ θα εμφανισθούν αύριο το πρωί σε πολιτικές εκπομπές της τηλεόρασης, ενώ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είναι καλεσμένος το βράδυ στο BBC.

Ομως, η εκστρατεία δεν αναμένεται να ξαναρχίσει κανονικά πριν από την Τρίτη, δύο ημέρες πριν από την ψηφοφορία, με μία συζήτηση στο Wembley Arena παρουσία 6.000 θεατών.

Μετά τους Financial Τimes και τον Economist, ήταν σήμερα η σειρά των Times του Λονδίνου να λάβουν θέση υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ενωση. Η εφημερίδα ανήκει στον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ, που είναι επίσης ιδιοκτήτης της The Sun. Αυτή όμως τάχθηκε αυτήν την εβδομάδα υπέρ του Brexit.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Lizzo έκανε πρώτη φορά σeξ στα 30 της: Περίμενε να κερδίσει το πρώτο της Grammy

Social Χτες
Η τραγουδίστρια δήλωσε πως έχασε την παρθενία της το 2020, μετά τη νίκη της στα μουσικά βραβεία

Μαρινέλλα: Οι παρουσίες στην ταφή και στο τραπέζι που έγινε σπίτι της – «Όλα ήταν όπως θα ήθελε»

Tabloid Χτες
Η Μαίρη Αυγερινοπούλου, στενή φίλη και συνεργάτιδα της Μαρινέλλας, αποκάλυψε όλα όσα συνέβησαν στο σπίτι μετά την ταφή της αξέχαστης ερμηνεύτριας

Viral βίντεο από την Κίνα: Κοριτσάκι «κρατά όμηρο» τον αδελφό της με πλαστικό όπλο για να πάρει καραμέλες

Social Χτες
Το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό σχολίων

Ιωάννα Τούνη: «Ζητώ δικαίωση, θέλω να λάμψει η αλήθεια»

Tabloid Χτες
«Είναι οξύμωρο που είναι Πρωταπριλιά η ημέρα της απόφασης, εύχομαι ότι δεν θα υπάρξουν ψέμματα», πρόσθεσε η γνωστή influencer

Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ: Φοράει μονοκίνι και αποκαλύπτει το μυστικό ομορφιάς της

Social Χτες
Το εφαρμόζει από τότε που θυμάται τον εαυτό της

Η άγνωστη ζωή του George Michael: Οι δωρεές εκατομμυρίων και οι πράξεις που κρατήθηκαν μυστικές

Celebrity Stories Χτες
Πίσω από τη λάμψη της παγκόσμιας καριέρας, μια σιωπηλή ιστορία γενναιοδωρίας που αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατό του

Η ξεκαρδιστική ιστορία με τη Μαρινέλλα και την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Βάλτα μέσα χριστιανή μου»

Tabloid Προχτές
Η μεγάλη ερμηνεύτρια είχε μιλήσει με τρυφερότητα για τη φίλη της