E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

15χρονη Μουσουλμάνα εξαναγκάστηκε σε ανήλικο γάμο από την μητέρα της

Τελικά όμως κατάφερε να απαλλαγεί από το μαρτύριο με την βοήθεια του... Facebook!

Δημοσίευση 4/6/2016 | 00:28

15χρονη Μουσουλμάνα εξαναγκάστηκε σε ανήλικο γάμο από την μητέρα της

H Yasmine Koenig διηγήθηκε την ιστορία της στο περιοδικό Seventeen, σοκάροντας τις ανήλικες αναγνώστριες.

Γεννήθηκε στο Σικάγο, όμως η καταγωγή της είναι από την Παλαιστίνη και όπως λέει θυμάται ότι στα έξι της, η μητέρα της έστειλε την μεγαλύτερη της αδερφή πίσω, για να "επισκεφθεί την οικογένεια", όπως έλεγε. Η ίδια ήταν μόλις 4 μηνών όταν ο πατέρας της πέθανε και έτσι η μητέρα τους μαζί με αυτήν και τις άλλες δύο αδερφές της, μετακόμισαν στο υπόγειο του σπιτιού της γιαγιά τους. Η Yasmine μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο με την μεγαλύτερη αδερφή της, η οποία στα 13 της πήγε "ένα ταξίδι" με την μητέρα τους.

Όταν η ίδια τελείωνε το δημοτικό, ρωτούσε την μητέρα της αν την έχει γράψει στο λύκειο και εκείνη της έλεγε πως δεν το είχε κάνει γιατί έψαχνε να την στείλει σε σχολείο θηλέων. Τον Σεπτέμβριο όλοι της οι συμμαθητές ξεκίνησαν το σχολείο εκτός από αυτήν, η οποία ξυπνούσε κάθε πρωί και ασχολούταν με τις δουλειές του σπιτιού, ενώ η μητέρα της της έλεγε ότι ήταν απαραίτητο το να γίνει καλή νοικοκυρά. Ευτυχώς για την ίδια, η μόνη διαφυγή ήταν ο υπολογιστής της και το Facebook όπου μιλούσε με τους φίλους της, χωρίς φυσικά η μητέρα της να ξέρει κάτι. Όταν είπε στους φίλους της για ποιον λόγο δεν πήγαινε σχολείο εκείνοι της είπαν ότι αυτό ήταν παράνομο, αλλά η ίδια δεν ήξερε που να απευθυνθεί. Από το διαδίκτυο κατάφερε να γνωρίσει και ένα αγόρι, όμως όλα τελείωσαν όταν αυτός εμφανίστηκε σπίτι της και την έψαχνε.

Την επόμενη ημέρα η μητέρα της βγήκε για ψώνια αφού την κλείδωσε σπίτι και της ανακοίνωσε ότι θα πάνε στην Παλαιστίνη να επισκεφθούν τις αδερφές της. Υποτίθεται πως θα έμεναν εκεί για ένα μήνα, όμως η Yasmine δε εμπιστευόταν την μητέρα της. Δυο εβδομάδες μετά από την άφιξη τους εκεί, μια μέρα οι αδερφές της πήγαν σε αυτήν και άρχισαν να της φτιάχνουν τα μαλλιά και να τη μακιγιάρουν, κάτι που παλιά ή ίδια δεν έκανε μιας και απαγορευόταν στο σπίτι της και όταν τις ρώτησε γιατί την περιποιούνταν, εκείνες απάντησαν ότι ήθελαν να της γνωρίσουν έναν φίλο τους που θα ερχόταν και ο οποίος κατέφθασε με τη μητέρα του.

Μια εβδομάδα μετά άλλος ένα γαμπρός εμφανίστηκε, τον οποίον οι δικοί της θέλησαν να παντρευτεί μιας και είχε δουλειά και χρήματα, παρά το γεγονός ότι η ίδια ήταν έξαλλη με όλα αυτά. Μίαμιση εβδομάδα μετά, ο γάμος τους κανονίστηκε, με την ίδια να μισεί την οικογένεια της για αυτό, ενώ παράλληλα η μεγαλύτερη της αδερφή της αποκάλυψε ότι και αυτή είχε παντρευτεί παρά την θέλησή της.

Μετά τον γάμο της, το καλό ήταν ότι είχε ακόμα τον λογαριασμό της στο Facebook και έτσι μέσω ενός φίλου της πληροφορήθηκε ότι μπορούσε να κάνει καταγγελία στην πρεσβεία για αυτό που της είχε συμβεί, οπότε και κάλεσε στην πρεσβεία των ΗΠΑ όπου είχε γεννηθεί για να πει τις ακριβώς της συνέβη. Αφού μίλησε με έναν υπεύθυνο κανόνισε να συναντηθεί μαζί του και βγήκε μόλις ο άντρας της έφυγε από το σπίτι. Εκεί συνάντησε τους άντρες από την πρεσβεία οι οποίοι την πήγαν στο αεροδρόμιο της Ιερουσαλήμ για να πάρει την πτήση για Φιλαδέλφεια και μετά για Σικάγο.

Όταν η ίδια μπήκε στο Facebook όπου είχε δύο λογαριασμούς, έναν για τους φίλους και έναν για την οικογένεια, διάβασε ένα γράμμα της αδερφής της, η οποία της έλεγε ότι την θεωρούσε νεκρή. Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, η 15χρονη βρέθηκε με την ανάδοχη οικογένεια που ανέλαβε την κηδεμονία της, οι οποίοι μάλιστα θέλησαν μετά από έναν χρόνο να την υιοθετήσουν. Σήμερα η ίδια ζει ευτυχισμένη στο πλάι της νέας της οικογένειας, ενώ πρόσφατα αποφοίτησε από το λύκειο και όπως δηλώνει νιώθει πιο ευτυχισμένη από ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος που προκάλεσε το μίσος των φοιτητών της Οξφόρδης για 550 χρόνια, χωρίς κανένας τους να ξέρει γιατί

Ιστορικά 03.08.2025
Ο όρκος για το μίσος που ούτε το Πανεπιστήμιο δεν ήξερε γιατί υπήρχε

Τα seχ parties αυξήθηκαν και αυτή η γενιά είναι υπεύθυνη για αυτό

Νέα Εποχή 03.08.2025
Η Γενιά Z και η διαφορετική προσέγγιση στη σεξουαλικότητα

Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος στην Ελλάδα

Νέα Εποχή 03.08.2025
Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη άνοδο στις προσλήψεις το 2024

10 φωτογραφίες που μας δείχνουν πως ήταν η ζωή τον 20ο αιώνα

Ιστορικά 03.08.2025
Απλές στιγμές με πολλή σημασία

Ο ποδοσφαιριστής που έπαιζε παντού στο γήπεδο με την ίδια ευκολία

Αθλητισμός 03.08.2025
Όποιος είχε την τύχη να το δει, μάλλον το γνωρίζει

Explainer: Γιατί οι πλούσιοι Κινέζοι παρατάνε τις ευρωπαϊκές πολυτέλειες

Stories Χτες
Τι συμβαίνει στην κινεζική αγορά πολυτελείας;

Τα μέρη του πλανήτη με τα πιο καταθλιπτικά ονόματα που μπορείς να φανταστείς

Stories Χτες
Μπορεί να είναι απλές πόλεις, κορυφές ή νησιά, όμως οι λέξεις που τις ονομάζουν σε στοιχειώνουν.