E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βολές Ζωής κατά Τσίπρα: Η τροπολογία για τις offshore εξυπηρετεί πολιτικούς φίλους

Σκληρή κριτική στους πρώην συντρόφους της

Δημοσίευση 2/6/2016 | 08:14

Βολές Ζωής κατά Τσίπρα: Η τροπολογία για τις offshore εξυπηρετεί πολιτικούς φίλους

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχώρησε στην κατάθεση και ψήφιση της διάταξης για να εξυπηρετήσει κομματικά στελέχη που έχουν έννομο συμφέρον, κάνοντας λόγο για κυβερνητικά στελέχη «που έχουν διατελέσει μέλη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού»

«Το πολιτικό σύστημα όπως αποτυπώνεται σήμερα στη Βουλή αντιστρατεύεται το Δημόσιο και λαϊκό συμφέρον και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπλένει με τα ίδια κόλπα του Σαμαρά αξιόποινες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Το αξιόποινο έστω και για λίγες ώρες αίρεται» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «42 λεπτά».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «ο κ. Παρασκευόπουλος έχει απωλέσει και το πολιτικό και ακαδημαϊκό πλεονέκτημα από πέρυσι το καλοκαίρι που πέρασε το νόμο για τους πλειστηριασμούς».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Βλέπουμε διαρκώς να γίνονται διάφορα παζάρια. Πρόσφατα ο κ. Λεβέντης είχε πει πως ο κ. Τσίπρας του είχε προτείνει πέντε υπουργεία για να μπει στην κυβέρνηση. Ούτε ο Φλαμπουράρης, ούτε ο Τσακαλώτος, ούτε ο Σταθάκης έχουν απαντήσει επαρκώς για αυτά που τους καταλογίζουν. Όλα αυτά είναι σκιές. Η κυβέρνηση έσπευσε να τους εξυπηρετήσει. Η τροπολογία για τις offshore εξυπηρετεί πολιτικούς φίλους. Άξιος συνεχιστής των μνημονιακών κυβερνήσεων η σημερινή κυβέρνηση».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχώρησε στην κατάθεση και ψήφιση της διάταξης για να εξυπηρετήσει κομματικά στελέχη που έχουν έννομο συμφέρον, κάνοντας λόγο για κυβερνητικά στελέχη «που έχουν διατελέσει μέλη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού», ενώ κατονόμασε και στελέχη της κυβέρνησης που δεν έχουν δώσει, όπως σημείωσε, επαρκείς εξηγήσεις για το «πόθεν έσχες» τους και για την περιουσιακή τους κατάστασης, και συγκεκριμένα τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» υπερασπίστηκε το έργο της στη Βουλή για την επιτροπή του πόθεν έσχες λέγοντας πως εκείνη έκανε ότι μπορούσε παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε κάνει δυσκολότερο κάθε έλεγχο και παρά τα συνεχή εμπόδια που έβρισκε μπροστά της. «Αν η κυβέρνηση ήθελε να χτυπήσει την καρδιά του προβλήματος θα έφερνε μια ρύθμιση που θα επωφελούνταν οικονομικά απ όσους κέρδισαν οικονομικά από την πολιτική τους καριέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης λέγοντας: «Δεν μιλάω με κανέναν από αυτούς που έχουν παραμείνει σε αυτό το μόρφωμα που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μόρφωμα αυτό δεν έχει κανένα άλλο εκλεγμένο όργανο μα βάση τις καταστατικές αρχές του. Όσοι ψήφισαν και υπέγραψαν μνημόνια πρέπει να λογοδοτήσουν στον λαό και την ιστορία και δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεργασίας. Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανέναν από αυτούς. Δεν θα το κάνω ούτε για να ρίξω την κυβέρνηση. Στόχος είναι να ρίξουμε το καθεστώς των μνημονίων και όχι να νεκραναστήσουμε άλλους πολιτικούς. Διαφορετικές περιπτώσεις ο Σακελλαρίδης και η Κατριβάνου. Ο Γαβριήλ είναι ένας άνθρωπος που κανιβαλίστηκε από το σύστημα που στηρίζει ο κ. Τσίπρας. Ανεπιτυχώς η κυρία Κατριβάνου προσπαθεί να περάσει προς τα έξω την εικόνα της αντιστεκόμενης».

Για το κόμμα της και τις δημοσκοπήσεις που δίνουν ποσοστά κοντά στο 3% είπε ότι «διεκδικούμε την διακυβέρνηση της χώρας. Όχι απλά να μπούμε στην βουλή. Η γενική μου θέση για τις δημοσκοπήσεις δεν αλλάζει. Δεν εκφράζεται εκεί η λαϊκή βούληση. Εντυπωσιάζομαι όμως από τον πανικό που έπιασε τη κυβέρνηση. Η κοινωνία έρχεται να ενσαρκώσει και όχι να ψηφίσει την Πλεύση Ελευθερίας».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι «η Πλεύση Ελευθερίας έρχεται για να πολλαπλασιάσει και όχι για να διαιρέσει. Θα συμπράξουμε και θα συμπλεύσουμε με όσες δυνάμεις αντιμάχονται την εξουσιομανία και τον καθεστωτισμό, όπως της σημερινής κυβέρνησης. Οι άνθρωποι της Λαϊκής Ενότητας στάθηκαν στα πόδια τους και πάντα θα τους τιμώ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ιαπωνία λένε ότι θα συμβάλουν στην ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ

Ελλάδα 19.03.2026
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ιράν και εκφράζουν την ανησυχία τους για τις κλιμακούμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή

Σοκαριστικό βίντεο από το Λίβανο – Πύραυλος πέφτει σε απόσταση αναπνοής από δημοσιογράφο

Κόσμος 19.03.2026
Το υλικό αποτυπώνει με τον πιο ωμό τρόπο τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι

Ηράκλειο: 16χρονος κατέρρευσε μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε σχολική εκδρομή

Ελλάδα 19.03.2026
Για το περιστατικό συνελήφθη ο 45χρονος ιδιοκτήτης του περιπτέρου

Τι είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars και γιατί η επίθεση του Ισραήλ αποτελεί κλιμάκωση;

Κόσμος 19.03.2026
Η ισραηλινή επίθεση στο South Pars βυθίζει τη Μέση Ανατολή σε νέα ενεργειακή και γεωπολιτική κρίση

Συμφωνία στη συνάντηση Θεοδωρικάκου με βενζινοπώλες: Απομακρύνονται οι κινητοποιήσεις

Πολιτική 19.03.2026
Η συμφωνία περιλαμβάνει επιχορήγηση των πρατηριούχων με voucher 3.000 ευρώ για την αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών, καθώς και δέσμευση για λήξη του πλαφόν στις 30 Ιουνίου

Συναγερμός στη Βρετανία: Αυξήθηκαν σε 27 τα κρούσματα μηνιγγίτιδας

Κόσμος 19.03.2026
Δύο νέοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους - Σε εξέλιξη μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού

Απεργία ταξί: Πώς καλούμε οδηγό για έκτακτο περιστατικό εν μέσω κινητοποιήσεων

Ελλάδα 19.03.2026
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ εξηγεί τη διαδικασία

Ο δήμαρχος του Λονδίνου ζητά επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Βλέπω καθημερινά τη ζημιά που έχει προκαλέσει το Brexit»

Κόσμος 19.03.2026
«Είναι αναπόφευκτη, κάποια στιγμή, η επανένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Αραγτσί προς Αμερικάνους: Ευχαριστήστε τον Νετανιάχου για τον φόρο «Πρώτα το Ισραήλ»

Κόσμος 19.03.2026
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον πόλεμο στο Ιράν

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του διάσημου τραγουδιστή, Νιλ Σεντάκα

Κόσμος 19.03.2026
Τι αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου του

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Παράταση για την έκπτωση 4% λόγω εφάπαξ εξόφλησης

Ελλάδα 19.03.2026
Παράταση δύο εβδομάδων στην προθεσμία για την έκπτωση φόρου 4% στις φορολογικές δηλώσεις του 2026