E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο λόγος που ο Ζούκερμπεργκ κατασκευάζει ένα «σπίτι πανικού» στην Καλιφόρνια

O CEO του Facebook σχεδιάζει κάτι καλύτερο από ένα «δωμάτιο πανικού»

Δημοσίευση 27/5/2016 | 13:28

Ο λόγος που ο Ζούκερμπεργκ κατασκευάζει ένα «σπίτι πανικού» στην Καλιφόρνια

O CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ φαίνεται να σχεδιάζει κάτι καλύτερο από ένα «δωμάτιο πανικού».

Σε έγγραφα που υποβάλλονται στην υπηρεσία σχεδιασμού ακινήτων στην περιοχή Σάλο Πάλο της Καλοφόρνια, αναφέρεται ότι ο Ζούκερμπεργκ θέλει να κατασκευάσει τέσσερα νέα σπίτια προκειμένου να τα αντικαταστήσει με άλλα τέσσερα, τα οποία και αγόρασε πρόσφατα για δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Ένα από αυτά, όμως, θα διαθέτει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία θα συνθέτουν ένα χώρο παρόμοιο σαν ένα «δωμάτιο πανικού».

Σύμφωνα με τα σχέδια, «ένα από αυτά τα σπίτια θα διαθέτει λευκά τούβλα στους τοίχους, σκούρες ατσάλινες πόρτες και παράθυρα, καθώς και σκούρες αψίδες στην οροφή του». Το συγκεκριμένο σπίτι θα είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα τρία σπίτια που σκοπεύει να χτίσει ο Ζούκερμπεργκ, τα οποία θα είναι φτιαγμένα από ξύλο.

Τα σχέδια δεν αναφέρουν ποια θα είναι η χρήση των σπιτιών, όμως πολλοί υποθέτουν ότι το ένα από αυτά, το λεγόμενο «σπίτι πανικού», θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προστασία της οικογένειας Ζούκερμπεργκ σε περίπτωση απειλής της.

Πράγματι, δεν είναι ασυνήθιστο για τους πλούσιους και τους διάσημους ανθρώπους να διασφαλίζονται δημιουργώντας δωμάτια στα σπίτια τους προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που χρειαστεί να εξέλθουν με προστασία από την οικία τους.

Υπάρχει λόγος που ο CEO του Facebook σκέπτεται την ασφάλειά του. Μάλιστα, το 2012 ο ίδιος αγόρασε όλα τα γειτονικά στο σπίτι του οικόπεδα, ώστε να εξασφαλίσει ότι οι γείτονές του δεν θα μπορούν να παρακολουθούν την καθημερινότητα της οικογένειάς του ή την περιουσία του.

Γενικότερα, η ασφάλεια του Ζούκερμπεργκ είναι ένα από τα πρωταρχικά μελήματα του Facebook. Το περασμένο έτος η εταιρεία κατέβαλε πέντε εκατ. δολάρια για την ασφάλεια του CEO της, συμπεριλαμβανομένου της προσωπικής του φρουράς, ενός ιδιωτικού αεροπλάνου, ενώ στο ποσό αυτό υπολογίζονται και τα μέτρα ασφαλείας στην προσωπική του κατοικία.

Στα έγγραφα ακόμη αναφέρεται ότι «στόχος του Ζούκερμπεργκ είναι τα σπίτια και οι κήποι του να δένουν αρμονικά με τη γειτονιά και να μη διαφέρουν από τις υπόλοιπες κατοικίες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ανατριχιαστικό μυστικό των παιδιών των Ίνκας που έμειναν παγωμένα για 500 χρόνια

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Οι μούμιες που μοιάζουν να κοιμούνται: Το εύρημα που συγκλόνισε τους επιστήμονες

Κάθε μέρα σχεδόν δύο παιδιά ‑ 881 άνθρωποι σε έναν χρόνο: Το trafficking στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Το έγκλημα που κρύβεται σε κοινή θέα

Παρίσι: Γιατί οι σοφίτες φτάνουν τους 40°C – Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της μποέμ ζωής γίνεται εφιάλτης

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Οι κάτοικοι στις σοφίτες «ψήνονται» κάτω από τις εμβληματικές στέγες

Γιατί κλείνει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» του Τραμπ;

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ένας high-security «εφιάλτης» μέσα στους βάλτους

Η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία μόλις ξεκίνησε

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Μέχρι το 2048 θα αλλάξουν χέρια 124 τρισ. δολάρια

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τους φονικούς σεισμούς

E-Daily 3.Left Χτες
Το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν οι σεισμοί των 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα.

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left Χτες
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά

40,5%: Το ποσοστό που αλλάζει την εικόνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση του φαινομένου από τη Humanity Greece και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.