E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδές μετανάστριες πωλούνται για 4.000 δολάρια!

Καταγγελία για δουλεμπόριο σε αραβικά κράτη

Δημοσίευση 26/5/2016 | 18:49

Ινδές μετανάστριες πωλούνται για 4.000 δολάρια!

Ο Πάλε Ραγκουνάτα Ρεντί, είναι Ινδός πολιτικός και μάλιστα, υπουργός Υγείας και Οικογενειακής ευημερίας και πρόσφατα προέβη σε μια απίστευτη καταγγελία. Ινδές πωλούνται σαν προϊόντα, για μόλις 4.000 δολάρια στη Σαουδική Αραβία και για 2.000 δολάρια στο Μπαχρέιν. Σύμφωνα με τον υπουργό, γυναίκες από τη νότια περιοχή Άντρα Πραντές, κρατούνται σε άθλιες συνθήκες σε κράτη του Κόλπου, μετά από προσπάθεια να εγκαταλείψουν τους συζύγους ή τους εργοδότες τους.

Σε γράμμα που απέστειλε στον υπουργό Εξωτερικών, ο Ρεντί, απηύθυνε έκκληση στην εθνική κυβέρνηση να προστατεύσει τις γυναίκες από πρακτορεία που υπόσχονται εργασία και τις παρασύρουν. Ινδές μετανάστριες στη Σαουδική Αραβία, πέφτουν θύματα κοροϊδίας και μένουν στη χώρα μετά τη λήξη της βίζας τους και φυλακίζονται για αδιανόητα ασήμαντα αδικήματα, πριν πουληθούν εν τέλει σε νέους πλειοδότες, ισχυρίστηκε ο Ρεντί.

Ειδικοί υπολογίζουν ότι πάνω από 20.000 Ινδές έχουν τεθεί υπό κράτηση σε απίστευτες συνθήκες, προερχόμενες από τις επαρχίες Άντρα και Τελανγκάνα. Έχουν υπάρξει καταγγελίες για κακομεταχείριση και εκμετάλλευση, μη πληρωμή μισθών ακόμα και αγνόηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Ρεντί επιβεβαίωσε ότι 25 γυναίκες που βρίσκονται σε φυλακές σε κράτη του Περσικού Κόλπου, έχουν απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της επαρχίας Άντρα Πραντές τους τελευταίους μήνες.

«Πρέπει να δοθούν εντολές στις πρεσβείες των αραβικών κρατών να επεμβαίνουν σε τέτοια θέματα και να παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια στα θύματα» είπε ο υπουργός Υγείας.

Σε απάντηση των κατηγοριών του Ρεντί, η κυβέρνηση απάντησε ότι θα στείλει υπουργούς στη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν, τον επόμενο μήνα, για να ερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατούνται οι γυναίκες. Παράλληλα η κυβέρνηση της επαρχίας Άντρα Πραντές, ανακοίνωσε ότι είναι εν μέσω διαδικασιών πρόσληψης δικηγόρων για να παράσχουν νομική βοήθεια στις κρατούμενες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το σκοτεινό σκάνδαλο των 17,3 εκατ. ευρώ στο Έβερεστ

Stories 04.04.2026
Μια απάτη που αρνείται να πεθάνει

Το μυστικό του Google Maps που δεν υπάρχει στον χάρτη

Νέα Εποχή 04.04.2026
Η «παγίδα» του Agloe και η γέννηση ενός μύθου

Θα γυρίσουν οι άνθρωποι στην παλιά τεχνολογία;

Νέα Εποχή 04.04.2026
Πολλοί, ναι όπως φαίνεται

Από το μπαλέτο στη Wall Street: Πώς η Luana Lopes Lara έγινε δισεκατομμυριούχος στα 29

Πρόσωπα 04.04.2026
Στα 29 της χρόνια, κατάφερε να γίνει η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος

Ενα βίντεο στο YouTube έφερε δισεκατομμύρια δολάρια: Το success story μιας σακούλας ramen

Stories 04.04.2026
Πώς τα Buldak ramen έγιναν παγκόσμιο φαινόμενο

Tα πιο όμορφα βιβλιοπωλεία στον κόσμο: Πού βρίσκεται το νούμερο 1

Αρχιτεκτονική 04.04.2026
Aποδεικνύει πως ένα βιβλίο και μια κούπα καφέ μπορούν να φτιάξουν τον πιο όμορφο κόσμο - αρκεί να βρεθείς στο σωστό μέρος

Το φαινόμενο των Sephora kids: Γιατί οι ανήλικοι έχουν πάθει τέτοια εμμονή με το skincare;

Stories 04.04.2026
Στο στόχαστρο τα καλλυντικά με αντιγηραντικά συστατικά για ανήλικους – Ξεκινά νέα προσπάθεια απαγόρευσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories 04.04.2026
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Πώς γεννήθηκε το δώρο Πάσχα

Ιστορικά Χτες
«Θέλομεν ολίγα γρόσια διά ν’ απεράσωμεν ταύτας τας εορτασίμους ημέρας»

Εxplainer: Πάσχα με σασπένς ‑ Το Αγιο Φως σε αποστολή… επικίνδυνη

Stories Χτες
Το θρίλερ της μεταφοράς και τα σενάρια

Στα 64 της έκανε το αδύνατο και σήμερα είναι πιο δυνατή από ποτέ

Πρόσωπα Προχτές
Η ιστορία που αλλάζει όσα πιστεύεις για την ηλικία