E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα θρυλικά κέντρα διασκέδασης των Αθηνών

Η νυχτερινή Αθήνα άλλων εποχών

Δημοσίευση 22/5/2016 | 00:41

Τα θρυλικά κέντρα διασκέδασης των Αθηνών

Οι μουσικές εκδηλώσεις τα παλιά τα χρόνια, διεξάγονταν κατά κύριο λόγο στα θέατρα και είτε άκουγες ορχήστρες είτε σταρ του λαϊκού πενταγράμμου. Το πραγματικό γλέντι όμως γίνονταν στα κέντρα διασκεδάσεως και στις κοσμικές ταβέρνες. Εκεί ο αριστοκράτης, εκεί και ο απλός λαός! 

Ποια ήταν όμως τα πιο φημισμένα κέντρα διασκέδασης στις δεκαετίες του ΄50 - ΄60;

Η Τριάνα βρισκόταν στη Λεωφόρο Συγγρού. Ξεκίνησε τη λειτουργία της ως ταβέρνα περί το 1948 και ιδιοκτήτης της ήταν ο Βασίλης Χειλάς.

Το όνομά του προέρχεται από το τραγούδι «Πριν το χάραμα μονάχος…».Εκεί ήταν που επαναλήφθηκε η επιτυχημένη συνεργασία Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου, που είχε γίνει μερικά χρόνια πριν, το 1956, στο «Φαληρικόν» στις Τζιτζιφιές.

Τα πρώτα «Δειλινά» βρίσκονταν στα Πατήσια. Το χειμώνα του 1966, η Μοσχολιού μετά από 2,5 χρόνια εμφανίσεων στο πλευρό του Ζαμπέτα αποφασίζει να ακολουθήσει τη δική της ξεχωριστή πορεία!

Η Φαντασία του 1950 και έπειτα βρισκόταν στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Οι αδελφοί του τραγουδιστή Μιχάλη Μενιδιάτη, μαζί με τον ίδιο, ήταν εκείνοι που άνοιξαν τη Φαντασία.

H "Σπηλιά Παρασκευά" βρισκόταν στην Καστέλλα, στη σημερινή πλαζ Βοτσαλάκια. Την δεκαετία του 1920 εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά εντός του Σηραγγίου κοσμική ταβέρνα, η «Σπηλιά του Λαλαούνη» και έπειτα έγινε κοσμικό κέντρο με όνομα «Η Σπηλιά του Παρασκευά»! Εκεί ο Μανώλης Χιώτης με τη Μαίρη Λίντα έγραψαν ιστορία στη νυχτερινή Αθήνα! Κορυφαία στιγμή το γλέντι του Ωνάση με τη Μαρία Κάλλας, τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό και την Γκρέις Κέλλυ!

Η «Νεράιδα» βρισκόταν στην παραλιακή, στο ύψος του Αλίμου, απέναντι ακριβώς από το Συμμαχικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο. Τις μεγαλύτερες δόξες της τις γνώρισε στα μέσα του ΄70 φιλοξενώντας στη σκηνή της τη Βίκυ Μοσχολιού με το Γιώργο Κατσαρό, και εκεί έκανε και τις πρώτες εμφανίσεις του και ο Γιάννης Πάριος. Εκεί μάλιστα μπήκε και τέλος στο έθιμο πλέον, του σπασίματος των πιάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το απίστευτα σπάνιο «Λευκό Σέλας» ‑ Πού και πότε εμφανίζεται

Περιβάλλον 30.06.2025
Ένα ουράνιο φαινόμενο που κάνει τους αστροπαρατηρητές να παραμιλούν;

Σουβλάκι παρακαλώ! Ποια είναι η πιο viral TikToker και τι κάνει στην Αθήνα;

Πρόσωπα 30.06.2025
Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό

Η σκληρή αλήθεια για τον διάβολο της Τασμανίας

Stories Χτες
Για ποιον λόγο, δεν μπορούμε να καταλάβουμε

Πώς ένας έφηβος αποκάλυψε μυστικό 80 ετών από το θλιβερό παρελθόν της οικογένειάς του

Stories Χτες
Βρήκε το κομμάτι που έλειπε από το θλιβερό παρελθόν της οικογένειάς του.

Ποιοι celebrities εχουν στο σπίτι τους ακριβά έργα τέχνης

Stories Χτες
Αυτοί οι διάσημοι δεν βλέπουν την τέχνη μόνο ως διακόσμηση, αλλά και ως επένδυση

Αυτά τα χωριά της Κρήτης κάνουν κάτι μαγικό κάθε καλοκαίρι

Stories Προχτές
Πηγαίνεις Ρόκκα, δε βλέπεις φεστιβάλ. Βλέπεις όραμα!

Ένα κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει σχεδόν 2.000 – Το έχεις χωρίς να το ξέρεις;

Stories Προχτές
Πριν πληρώσεις ή πάρεις ρέστα, ρίξε μια δεύτερη ματιά

Τι είναι η ψευδαίσθηση παρουσίας στον εργασιακό χώρο

Νέα Εποχή Προχτές
Ένα καφεδάκι και φεύγω...

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Stories Προχτές
Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;