E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

To Instagram άλλαξε το logo του

Τα smartphones αποχαιρετούν το εικονίδιο με την retro κάμερα

Δημοσίευση 12/5/2016 | 17:44

To Instagram άλλαξε το logo του

To Instagram αποφάσισε πριν λίγες ώρες να αλλάξει το ρετρό εικονίδιο της κάμερας και να επανασχεδιάσει τις εφαρμογές για ios και android, αντικαθιστώντας τες με ένα πιο απλό και φιλικό interface όπου κυριαρχεί το λευκό χρώμα.    

Έτσι, αντί για το γνωστό καφέ με την Polaroid η εφαρμογή απέκτησε πλέον ένα νέο λογότυπο πολύ πιο φωτεινό και πολύχρωμο που ακολουθεί πιστά την επίπεδη τάση σχεδιασμού.  

Το νέο εικονίδιο του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου με τους 400 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες απλοποιήθηκε, ωστόσο έχει ακόμα σαν θέμα του την φωτογραφική μηχανή.   Ο Ian Spalter, επικεφαλής σχεδιασμού στο Instagram, τόνισε ότι το νέο εικονίδιο της εφαρμογής αποτελεί μία παραλλαγή του αρχικού σχεδίου. 

«Σαν μέρος της όλης διαδικασίας, ζητήσαμε από εργαζόμενους της εταιρείας να σχεδιάσουν από μνήμης το εικονίδιο του instagram σε πέντε δευτερόλεπτα. Σχεδόν όλοι αποτύπωσαν το ουράνιο τόξο, το φακό και το σκόπευτρο».  

Το Instagram επανασχεδίασε ακόμη τα λογότυπα των Hyperlapse, Boomerang, και Layout προσπαθώντας να ταιριάξει χρωματικά και τις τέσσερις εφαρμογές μαζί.  

Το redesign του Instagram δεν σταμάτησε μόνο στο εικονιδίου του app, αλλά προχώρησε και στις εφαρμογές για ios και android. Δεν υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά ή φίλτρα, ούτε αλλαγές στα κουμπιά ή το μενού. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πια οι μπλε και μαύρες μπάρες που οδηγούσαν στα διάφορα υπό-μενού του Instragram. Αντιθέτως, κυριαρχεί ένα λευκό, μινιμαλιστικό interface με κουμπιά και κείμενο σε μαύρο χρώμα.  

«Πιστεύουμε ότι το χρώμα θα πρέπει να προέρχεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο της κοινότητας του Instragram και όχι από την εφαρμογή. Αφαιρέσαμε όλα τα χρώματα και τον "οπτικό θόρυβο" από τις επιφάνειες, επιτρέποντας στο περιεχόμενο των χρηστών να μετακινηθεί στο επίκεντρο» έγραψε ο Spalter.  

Ο επανασχεδιασμός του Instagram έχει ήδη διχάσει το κοινό. «Ίσως αποδειχτεί μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της χρονιάς στον τομέα του design» έγραψε ο συντάκτης του περιοδικού Adweek, Tim Nudd. «Το νέο εικονίδιο είναι αδιάφορο και θα χαθεί εύκολα ανάμεσα στα χιλιάδες παρόμοια εικονίδια των εφαρμογών για κινητά. Μπορούμε να το πάρουμε πίσω;»

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Στη σκηνή η τραγουδίστρια Μαλού την ώρα της φονικής συμπλοκής

Ελλάδα 29.04.2024
Ένας άνδρας έπεσε vεκρός ύστερα από καυγά που ξέσπασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής (28.4.2024) και τουλάχιστον δύο άνδρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Μαρούσι: Σoκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική συμπλoκή

Ελλάδα Χτες
Κοντά στη σύλληψη του δράστη η Αστυνομία

Πέθανε ο Κώστας Πάντζιος – Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα Χτες
Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή

Χωρίς σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες ‑ Πότε κλείνουν

Ελλάδα Χτες
Για τρεις ημέρες θα κατεβάσουν ρολά τα σούπερ μάρκετ τον επόμενο μήνα

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ετοιμάζει ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου!

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Ειδικός κυβερνοασφάλειας προειδοποιεί: Μην googlάρετε ποτέ αυτές τις 6 φράσεις

Tech + Science Χτες
Λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά

Σάμος: Ένας vεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε vαυάγιο μεταναστών

Ελλάδα Χτες
Η λέμβος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια

Ρίψη βόμβας μέσω drone σε επιχείρηση στην Κρήτη

Ελλάδα Χτες
Αγνωστοι κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με πυροκροτητή και χρονόμετρα