E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πρωτοπορία βραβεύΕΤαι!

Ο Ελεύθερος Τύπος καλύτερη σχεδιασμένη εφημερίδα στον κόσμο!

Δημοσίευση 21/2/2009 | 00:00

Η πρωτοπορία βραβεύΕΤαι!

Η καλύτερα σχεδιασμένη εφημερίδα σε όλο τον κόσμο είναι ο «Ελεύθερος Τύπος». Την ανώτατη διάκριση απέσπασε η έκδοση του ΕΤ για το καθημερινό και το κυριακάτικο φύλλο κερδίζοντας το μεγάλο βραβείο «The Best of Newspaper Design» για το έτος 2008 από τη Society for News Design στην ετήσια εκδήλωσή της προχθές το βράδυ στη Νέα Υόρκη. Ο «Ελεύθερος Τύπος» επιλέχθηκε ανάμεσα σε 346 ημερήσιες εφημερίδες από 43 χώρες του κόσμου, εντυπωσιάζοντας την κριτική επιτροπή για την πρωτοτυπία στην ανάδειξη των θεμάτων της δημοσιογραφικής ύλης του. Παράλληλα κέρδισε το «ασημένιο» βραβείο του παγκόσμιου διαγωνισμού σχεδιασμού, ενώ παράλληλα πρόσθεσε στη συλλογή των βραβείων του άλλα έξι στις επιμέρους κατηγορίες για το design ξεχωριστών σελίδων. Συνολικά η επιτροπή ήλεγξε 10.725 σελίδες από τις καθημερινές εφημερίδες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αναζητώντας την πρωτοτυπία, τον ολοκληρωμένο τρόπο ανάπτυξης και ανάδειξης των ρεπορτάζ.

Βραβεία κέρδισαν επίσης οι εφημερίδες «Akzia», δισεβδομαδιαία έκδοση της Μόσχας, «Expresso», εβδομαδιαία εφημερίδα στο Paco de Arcos της Πορτογαλίας, «The News» καθημερινή εφημερίδα της πόλης του Μέξικο και «Welt am Sonntag», εβδομαδιαία εφημερίδα του Βερολίνου. Η παγκόσμια διάκριση για το σχεδιασμό του ΕΤ με το βραβείο «The Best of Newspaper Design» έρχεται ως αναγνώριση της προσπάθειας του ημερήσιου φύλλου που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Το 2007 ο ΕΤ είχε κερδίσει το πανευρωπαϊκό πρώτο βραβείο της «καλύτερα σχεδιασμένης εφημερίδας» μαζί με έξι ακόμη βραβεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η κριτική επιτροπή σύμφωνα με τις δηλώσεις των μελών της εξέτασε με προσοχή τις υποψήφιες εφημερίδες τόσο στο σύνολο της παρουσίας τους όσο και στις επιμέρους σχεδιαστικές παρεμβάσεις των θεμάτων και ρεπορτάζ. Τονίστηκε ότι με εξαίρεση μία εφημερίδα οι νικήτριες εκδόσεις προέρχονται από το σχήμα «broad-loid» (στενότερη εφημερίδα μεγάλου σχήματος). Το παράδειγμα του ΕΤ αναφέρθηκε ως εφημερίδα που «μαρτυρεί» την πετυχημένη μετεξέλιξη των εκδόσεων στην εποχή της ταχύτητας στο Διαδίκτυο ως ένα «magazine-newspaper».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η κόρη του Πάνου Κατσιμίχα, Μαριάνα είναι το επόμενο μουσικό viral

Tabloid 03.04.2026
Eτοιμάζεται για μεγάλη επιτυχία

Secret Lives of Mormon Wives: Πόσα σκάνδαλα μπορεί να αντέξει ένα reality show;

Celebrity Stories 03.04.2026
Στο επίκεντρο βρίσκεται μονίμως η κοινότητα του MomTok

Βερύκιος: «Αγριο χώσιμο» σε Ράδιο Αρβύλα και Λαζόπουλο

Tabloid Χτες
Όσα δήλωσε ο Δήμος Βερύκιος στην εκπομπή του Star

«Μαμά, γιατί είστε διάσημοι;»: Η Κάιλι Τζένερ λύγισε όταν το εξήγησε στην 8χρονη κόρη της

Tabloid Χτες
Tης εξήγησε πως ξεκίνησε το ριάλιτι «Keeping Up With The Kardashians»

Ελεάνα Παπαϊωάννου – Έγκυος στο δεύτερο παιδί

Tabloid Χτες
«Το έμαθα στα Εισόδια της Θεοτόκου, ήταν μια στιγμή πολύ κομβική»

Μοντέλο του OnlyFans και κόρη πεζοναύτη στέλνει δώρα σε στρατιώτες: «Λίγη ανακούφιση από το στρες»

Παράξενα Χτες
Η Madelynn May αποφάσισε να στηρίξει τους στρατιώτες προσφέροντάς τους δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενό της, φωτογραφίες της και μικρά δώρα

Μέχρι και ο Ράσελ Κρόου έκραξε την Εθνική Ιταλίας

Social Χτες
Την απογοήτευση του για τον αποκλεισμό της Σκουάντρα Ατζούρα, από το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, εξέφρασε ο βραβευμένος με Όσκαρ Νεοζηλανδός ηθοποιός

Πιο καυτή από ποτέ στα 47 της, η Τζέσικα Αλμπα μαγνήτισε τα βλέμματα με μπικίνι στη Χαβάη

Tabloid Χτες
Στιγμές χαλάρωσης για την ηθοποιό στην Χαβάη με φίλους και τα παιδιά της

Βασάλος κατά Αλεξάνδρου: Κατινιά και μηνύσιμο, είπε ανυπόστατα πράγματα για την προσωπική μου ζωή

Tabloid Χτες
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου υποστήριξε ότι ο πρώην παίκτης του Survivor είχε παράλληλα δύο γυναίκες στη ζωή του

Τέτα Καμπουρέλη: «Έμαθα για το τρίτο πρόσωπο στον γάμο μου από την τηλεόραση»

Tabloid Χτες
Happy Day: Συνέντευξη στην εκπομπή του Alpha, η οποία προβλήθηκε σήμερα 2/4, παραχώρησε η Τέτα Καμπουρέλη