E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξενοδόχοι σε Τσίπρα για τέλος διανυκτέρευσης: Θα μας καταστρέψει!

Ζητούν να μην εφαρμοστεί

Δημοσίευση 10/5/2016 | 08:41

Ξενοδόχοι σε Τσίπρα για τέλος διανυκτέρευσης: Θα μας καταστρέψει!

Ζητούν να μην εφαρμοστεί -«Θα υπονομεύσει ευθέως όχι μόνο την τρέχουσα τουριστική χρονιά, αλλά και την εν γένει ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού»,τονίζει ο πρόεδρος του ΞΕΕ

Έντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό από τη σχεδιαζόμενη επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης στα ελληνικά ξενοδοχεία, εκφράζει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΞΕΕ).

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης μέσω της επιστολής, ζητά από τον πρωθυπουργό να κινητοποιηθεί προσωπικά «για την αποτροπή, έστω και την τελευταία στιγμή, της λήψης του φημολογούμενου, καταστροφικού για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία μέτρου», που όπως επισημαίνει «θα δώσει τη χαριστική βολή στα ελληνικά ξενοδοχεία και κατ' επέκταση στον ελληνικό τουρισμό».

Ειδικότερα ο κ. Τσακίρης τονίζει ότι το ΞΕΕ -στηριζόμενο πάντοτε σε στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων του Επιμελητηρίου- διαπιστώνει ότι μια ενδεχόμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης, θα υπονομεύσει ευθέως όχι μόνο την τρέχουσα τουριστική χρονιά, αλλά και την εν γένει ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «μετά τον υπερδιπλασιασμό του ΦΠΑ, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, αλλά και τη διατήρηση των πολυάριθμων τελών (πνευματικά δικαιώματα, τέλη χρήσης αιγιαλού κ.α), που επιβαρύνουν επικίνδυνα τη λειτουργία τους, οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αδυνατούν να απορροφήσουν οποιαδήποτε περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση».

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΞΕΕ υπογραμμίζει ότι «η υιοθέτηση οποιουδήποτε περαιτέρω μέτρου αμιγώς εισπρακτικής λογικής, θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερτίμηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και τον αρνητικό επηρεασμό της τουριστικής ζήτησης της χώρας».

Πρόκειται, καταλήγει, για μέτρο «που θα προκαλέσει άμεση μείωση του αριθμού των αφίξεων, δεδομένου ότι η τιμή διάθεσης των ελληνικών τουριστικών πακέτων είναι απόλυτα ανελαστική στο διεθνοποιημένο τουριστικό περιβάλλον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο από τη σφοδρή καραμπόλα στην Ποσειδώνος με τα 7 αυτοκίνητα

Ελλάδα Χτες
Ο υπαίτιος οδηγός είχε θετικό αλκοτέστ

Νέες απειλές Ερντογάν: «Το Ισραήλ κάνει νταϊλίκια, αλλά θα καταλάβει το λάθος όταν θα είναι αργά»

Κόσμος Χτες
«Αντί να ζούμε άτιμα πάνω από το χώμα, να βρεθούμε έντιμα κάτω από το χώμα»

Η παρουσιάστρια της ιρανικής τηλεόρασης απαντά στο Ισραήλ και το βομβαρδισμό σε ζωντανή μετάδοση

Κόσμος Χτες
«Ο εχθρός έκανε για άλλη μια φορά λάθος υπολογισμό νομίζοντας ότι ο κόσμος θα φοβόταν αυτές τις σκηνές. Αλλά θα συνεχίσουμε το έργο μας για να συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια»

Δημοσκόπηση Alco: Μόνο ο ένας στους τρεις ηλιωμένους θα πάει διακοπές φέτος

Ελλάδα Χτες
Πολυτέλεια για τους λιγότερους, είναι πια το αυτονόητο κάποτε προνόμιο των διακοπών στη χώρα του ήλιου και της θάλασσας

Πέθανε ο Leonard Lauder ‑ Ήταν ο κληρονόμος του κολοσσού καλλυντικών Estée Lauder

Κόσμος Χτες
Ο Leonard Lauder πέθανε το Σάββατο, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, σύμφωνα με δήλωση της Estée Lauder.

Κυψέλη: «Έριξα δύο γροθιές στον άνθρωπο, λυπάμαι πολύ και ζητάω συγγνώμη»

Ελλάδα Χτες
Δείτε τι λέει ο 34χρονος που επιτέθηκε στον υπάλληλο καθαριότητας

Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν την κρατική τηλεόραση του Ιράν, δείτε συγκλονιστικό βίντεο

Κόσμος Χτες
Η στιγμή της επίθεσης των Ισραηλινών στην κρατική ιρανική τηλεόραση

Θρήνος για τον 38χρονο Λάμπη που πνίγηκε στη Χαλκιδική

Ελλάδα Χτες
«Ο πιο μάχιμος από όλους μας» γράφουν οι μοτοσικλετιστές φίλοι του

Ο Ακίλε Πολονάρα διαγνώστηκε με λευχαιμία

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ιταλός μπασκετμπολίστας δύο χρόνια μετά την πρώτη περιπέτεια με τον καρκίνο, διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία, ξεκινώντας ειδική θεραπεία

Ισραήλ: Μπορεί ο πόλεμος με το Ιράν να είναι «πρόβα» σύρραξης με την Τουρκία; «Καμπανάκι» Ρούμπιν

Κόσμος Χτες
Πώς η σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν αποτελεί δυνητικά «προετοιμασία» για έναν μελλοντικό πόλεμο με την Τουρκία, σύμφωνα με τον Μάικλ Ρούμπιν