E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τράμπ ένα βήμα πρίν το χρίσμα των Ρεμπουμπλικάνων

Παραιτήθηκε ο Τέντ Κρουζ

Δημοσίευση 4/5/2016 | 08:40

Ο Τράμπ ένα βήμα πρίν το χρίσμα των Ρεμπουμπλικάνων

Ο βουλευτής Τεντ Κρουζ δήλωσε την παραίτησή του από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία αργά χθες, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στους προκριματικούς της Ιντιάνα.

Με τη σύζυγό του Χάιντι δίπλα του, ο Κρουζ, 45, ανακοίνωσε την παραίτησή του λέγοντας ότι παλαιότερα είχε δηλώσει θα συνεχίσει όσο υπήρχε μια βιώσιμη πορεία προς το χρίσμα, αλλά αυτό δεν ίσχυε πλέον.

"Μαζί τα αφήσαμε όλα στο έδαφος στην Ιντιάνα", είπε στο ακροατήριο των υποστηρικτών του. "Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αλλά οι ψηφοφόροι διάλεξαν άλλο μονοπάτι, οπότε, με βαριά καρδιά αλλά με απέραντη αισιοδοξία για το μακροπρόθεσμο μέλλον της χώρας μας, αναστέλλουμε την καμπάνια μας".

Άνετος νικητής ο Τραμπ

Προηγουμένως ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, που ηγείται της κούρσας στο κόμμα, κέρδισε μια σημαντική νίκη εναντίον του ανταγωνιστή του Τεντ Κρουζ στην πολιτεία Ιντιάνα χθες, μια νίκη που φαίνεται να του ανοίγει το δρόμο για μια σχετικά άνετη πορεία προς την εξασφάλιση του χρίσματος του κόμματός του.

Ο νεοϋορκέζος δισεκατομμυριούχος φαινόταν εξ αρχής ο νικητής των προκριματικών στην πολιτεία, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά μέσα αμέσως μόλις έκλεισαν τα εκλογικά κέντρα στην Ιντιάνα. Ο Τραμπ οδεύει προς την εξασφάλιση του 50% και πλέον των ψήφων, αφήνοντας τον Κρουζ, γερουσιαστή από το Τέξας, πολύ πίσω. Ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ ήρθε τρίτος με απόσταση.

Από τους προκριματικούς των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον φαινόταν αρχικά να προηγείται κατά πολύ του Μπέρνι Σάντερς καθώς συνέχιζε η καταμέτρηση των ψήφων, αλλά αργότερα έχασε το προβάδισμα καθώς τα αποτελέσματα έφεραν τους δύο ανταγωνιστές πολύ κοντά.

Ο Κρουζ βασιζόταν σε νίκη του χθες για να ανακόψει την πορεία προς το χρίσμα του νεοϋορκέζου επιχειρηματία. Αλλά ο Τραμπ είχε πάρει μεγάλη ώθηση με τις νίκες του σε πέντε βορειοανατολικές πολιτείες πριν από μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα την μεγάλη διαφορά από τον Κρουζ, του οποίου ο ιδιαίτερος χριστιανικός συντηρητισμός του αναμενόταν να του χαρίσει ψήφους.

"Ο ψεύτης Τεντ Κρουζ έχει συστηματικά επαναλάβει ότι θα κερδίσει και πρέπει να κερδίσει την Ιντιάνα. Αν δεν το κάνει θα πρέπει να παραιτηθεί από την κούρσα για το χρίσμα - να σταματήσει να σπαταλά χρόνο και χρήμα", είπε ο Τραμπ σε αναρτήσεις του στο Tweeter, πριν από τη νικητήρια ομιλία που αναμενόταν να δώσει στον ουρανοξύστη Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Η ήττα ήταν το επιστέγασμα μιας δύσκολης μέρας για τον Κρουζ κατά την οποία έμπλεξε σε ανταπαντήσεις με τον Τραμπ. Η οργή του πυροδοτήθηκε όταν ο Τραμπ είπε σε τηλεοπτική παρουσίαση ότι ο πατέρας του βουλευτή, ο κουβανός μετανάστης Ραφαέλ Κρουζ, σχετίζονταν με τον δολοφόνο του Τζον Κένεντι, τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ. Ο Τραμπ αναφερόταν σε άρθρο του National Enquirer, μιας εφημερίδας ταμπλόιντ που πουλιέται σε σουπερμάρκετ και αρέσκεται σε κουτσομπολιά για διασημότητες και σε περιστατικά με εξωγήινους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρή για πάνω από 20 ημέρες η 83χρονη στο σπίτι της στη Νικήτη Χαλκιδικής ‑ Καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Η 83χρονη, υπήκοος Γερμανίας με μόνιμη κατοικία στη Νικήτη, βρέθηκε από την κόρη της όταν εκείνη επισκέφθηκε το σπίτι

Μουντιάλ 2026: Οριστικά εκτός με Αϊτή ο Νεϊμάρ – Πότε θα είναι έτοιμος να επιστρέψει

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ο Νεϊμάρ θα παραμείνει στο προπονητικό κέντρο στο Νιού Τζέρσεϊ

Γονείς καταγγέλλουν αστυνομική έφοδο σε σχολική γιορτή στα βόρεια προάστια ‑ Τι πραγματικά έγινε

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Στο σημείο έφτασαν 6 μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με 2 περιπολικά

Αρση ναυτικού αποκλεισμού στο Ιράν – Ουάσινγκτον και Τεχεράνη ανοίγουν τους θαλάσσιους διαδρόμους

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Με εντολή Τραμπ ο ναυτικός αποκλεισμός στα ιρανικά λιμάνια ανήκει επίσημα στο παρελθόν

Ιταλία: 11χρονος ποδηλάτης σκοτώθηκε από απορριματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το αγόρι μόλις είχε βγει από το δημοτικό σχολείο

Εφιάλτης στη Βρετανία: Σύζυγος νάρκωνε και εξέδιδε τη γυναίκα του σε σκηνικό «υπόθεσης Πελικό»

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το θύμα εκτιμά ότι ο αριθμός των εμπλεκομένων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, ενδεχομένως ακόμη και εκατοντάδες άτομα

Μυστήριο στο αεροδρόμιο Gatwick: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στις ρόδες αεροσκάφους μετά την προσγείωση

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Πώς βρέθηκε σορός στο σύστημα προσγείωσης πτήσης από Ταγγέρη - οι Αρχές ερευνούν το περιστατικό

Αποτροπιασμός στη Βρετανία: 30χρονος πέταξε τρίχρονο νήπιο στους κροκόδειλους

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το αγοράκι διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Addenbrooke’s στο Κέιμπριτζ φέροντας σοβαρά τραύματα, με τους θεράποντες ιατρούς να περιγράφουν την κατάστασή του ως κρίσιμη αλλά σταθερή

Ιταλία: Μητέρα σέρνει στα δικαστήρια Facebook και TikTok για το θάνατο της 12χρονης κόρης της

Κόσμος 18.06.2026
Υποστηρίζει ότι τους τελευταίους μήνες της ζωής της εκτιθόταν συνεχώς σε περιεχόμενο σχετικό με την κατάθλιψη

Μητσοτάκης στη Σύνοδο: Αμεσα στις αντλίες η μείωση του πετρελαίου

Ελλάδα 18.06.2026
«Αυτή τη στιγμή η μεγάλη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και παρατηρούμε με μεγάλη προσοχή τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός