E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

1ο φεστιβάλ Reborn in Athens

Δημοσίευση 27/4/2016 | 00:22

1ο φεστιβάλ Reborn in Athens

Η εταιρεία PRO4 διοργανώνει στο «θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ» για πρώτη φορά ένα φεστιβάλ θεάτρου, χορού και άλλων παραστατικών τεχνών ανοιχτό σε οργανισμούς, ομάδες και δημιουργούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται εκτός των τειχών της πρωτεύουσας.

Με στόχο την ουσιαστικότερη σύνδεση και επικοινωνία της περιφέρειας με το κέντρο και την ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας ανά την Ελλάδα, η PRO4 αποφάσισε να δώσει βήμα σε ομάδες και καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται εκτός Αττικής και αναζητούν τρόπους επικοινωνίας με το ευρύτερο κοινό.

Ταυτόχρονα, όμως, δίνεται και η ευκαιρία στο κοινό, τους επισκέπτες, τους δημιουργούς αλλά και στους παραγωγούς του κέντρου -μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και παράλληλα με τις δράσεις του Φεστιβάλ Αθηνών- να ανακαλύψουν νέους πυρήνες της εγχώριας δημιουργίας, απομακρυσμένους από το κέντρο, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν δυνατές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες θέασης .

Σημείωμα

«Έχοντας βρεθεί στη θέση των εκτός των αθηναϊκών τειχών δημιουργών και μέσα από την πολυετή εμπειρία μου στο χώρο της διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, μπορώ να εγγυηθώ την άρτια διεξαγωγή ενός φεστιβάλ που θα συμβάλλει στην καλλιτεχνική ανταλλαγή και ζύμωση, κάτι που αποτελούσε πάντοτε ένα από τα κυρίως ζητούμενα και που θα μπορεί να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την παρουσίαση των δημιουργιών τους. Στόχος είναι να «συλλέξουμε» όσες περισσότερες προτάσεις υψηλής ποιότητας ώστε το φεστιβάλ αυτό σταδιακά να γίνει θεσμός.»

Μανόλης Σάρδης / PRO4

Πληροφορίες Φεστιβάλ Reborn in Athens

To φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον κλιματιζόμενο χώρο του θεάτρου «θησείον», ο τεχνικός εξοπλισμός και το προσωπικό του οποίου, θα είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων.

Η PRO4 θα αναλάβει την προβολή και επικοινωνία των παραστάσεων, η οποία συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την πρόσκληση και ενημέρωση καλλιτεχνικών διευθυντών θεάτρων, διοργανωτών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και παραγωγών που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες δημιουργικές δυνάμεις της περιφέρειας.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν ομάδες καλλιτεχνών ή μεμονωμένοι καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο του θεάτρου, του χορού και γενικότερα των παραστατικών τεχνών και που έχουν ήδη δημιουργήσει και παρουσιάσει την δουλειά τους εκτός Αττικής. Δεν αποκλείεται, όμως, και η συμμετοχή όσων έχουν ήδη παρουσιάσει τις δουλειές στους στη Αθήνα και θα ήθελαν να πάρουν μέρος στην διοργάνωση.

Απαραίτητος όρος συμμετοχής είναι είτε τα έργα να είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων είτε να υπάρχει η απαραίτητη άδεια από τους δημιουργούς (συγγραφείς, μεταφραστές) για τη δημόσια παρουσίαση του έργου το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην Αθήνα. Η αίτηση συμμετοχής σας θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά μέχρι την 12η Μαΐου 2016 στο [email protected]. Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και για το θέατρο θα βρείτε στο www.pro4.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Please: To blueprint της σύγχρονης pop

Μουσική Χτες
Pet Shop Boys - Please - 40 years anniversary!

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Block 33

Μουσική 19.03.2026
BLOCK 3328/03

Athens Pre Pride Party

LGBTQI+ 18.03.2026
Το Athens Pre Pride Party επιστρέφει για τρίτη χρονιά, το Σάββατο 4 Απριλίου, στην Πειραιώς 260, στον εμβληματικό χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

EmpowerED 2026: Μια ημέρα αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών

Cityλάιφ 04.03.2026
Η συμμετοχή είναι με προεγγραφή και στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους παρευρισκόμενους

Όλη η Ελλάδα τρέχει στα Ιωάννινα ‑ Ιωάννινα Half Marathon ‑ 9 & 10 Μαΐου

Cityλάιφ 02.03.2026
Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αθλητισμό, μία ιστορική πόλη και ένα τοπίο, δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, που κόβει την ανάσα!

Plastiras Lake Festival 2026

Φεστιβάλ 27.02.2026
9-12 Ιουλίου - Line-up to be announced soon

Career Path Youth στις 4 και 5 Μαρτίου στον Δήμο Μοσχάτου‑Ταύρου

Cityλάιφ 27.02.2026
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 04/03 έως 05/03