E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: Δεν αναγνωρίζει αποτέλεσμα και συνέδρους ΟΝΝΕΔ για το συνέδριο της ΝΔ

Σκληρή απόφαση του προέδρου του κόμματος

Δημοσίευση 18/4/2016 | 13:42

Μητσοτάκης: Δεν αναγνωρίζει αποτέλεσμα και συνέδρους ΟΝΝΕΔ για το συνέδριο της ΝΔ

Σε μια σκληρή πολιτική απόφαση προέβη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, με δήλωσή του, αναφέρει πως δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών της ΟΝΝΕΔ και γι'αυτό το λόγο θα εφαρμοστεί η καταστατική διαλταξη και η νεολαία της ΝΔ δεν θα εκπροσωπηθεί στο τακτικό συνέδριο του κόμματος, πράγμα πρωτοφανές στην ιστορία της κεντροδεξιάς παράταξης. Μάλιστα, επικαλούμενος το καταστατικό, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως άμεσα θα αποδοθούν ευθύνες, κάτι που μπορεί να σημαίνει και διαγραφές.

Αναλυτικά η δήλωση Μητσοτάκη:

«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”.

Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό.

Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία.

Ανοιχτή σε όλους τους νέους.

Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες.

Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιθουανία: Εκρήξεις μετά την ανάφλεξη βαγονιών γεμάτων με υγροποιημένο αέριο

Κόσμος 10.09.2025
Τα βαγόνια που πήραν φωτιά ανήκουν στην πολωνική εταιρεία Orlen, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το πρώτο μήνυμα του ΝΑΤΟ στον Πούτιν για την εισβολή των ρωσικών drones στην Πολωνία

Κόσμος 10.09.2025
«Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εδάφους»

Εύα Χαντάβα: Συγκλονίζει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που εγκλωβίστηκε στο Νεπάλ – «Πίστευα ότι θα πεθάνω»

Ελλάδα 10.09.2025
«Σωθήκαμε γιατί το ξενοδοχείο ήταν σαν λαβύρινθος και είχε πολλές εξόδους και καταφέραμε να βγούμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος για 1,5 ώρα», τόνισε η βολεϊμπολίστρια

Θεσσαλονίκη: «Τον χτυπούσαν με μπετόβεργες, έχει τρύπες 15 πόντους στο κεφάλι»

Ελλάδα 10.09.2025
Ξεσπά ο πατέρας του 13χρονου που ξυλοκοπήθηκε

Η OpenAI ξεκίνησε την παραγωγή ταινίας κινουμένων σχεδίων με στόχο τις Κάννες το 2026

Tech + Science 10.09.2025
Το πρότζεκτ αποτελεί μια τολμηρή κίνηση της εταιρείας για να αποδείξει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο και το κόστος παραγωγής

Λευκορωσία: Κατέρριψε ρωσικά drones που μπήκαν στον εναέριο χώρο της – «Είχαν χάσει την πορεία τους»

Κόσμος 10.09.2025
Μετά την Πολωνία και η Λευκορωσία κατέρριψε ρωσικά drones που παραβίασαν εναέριο χώρο της

Πολωνία: Η Βαρσοβία ενεργοποιεί το άρθρο 4 του NATO ‑ 19 παραβιάσεις του εναέριου χώρου

Κόσμος 10.09.2025
Στο πιο κρίσιμο σημείο από τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο η Πολωνία

Κίνημα «Μπλοκάρουμε τα πάντα» στη Γαλλία: Μαζικές συγκρούσεις – Λεωφορείο πυρπολήθηκε

Κόσμος 10.09.2025
Πολλές γαλλικές πόλεις έγιναν θέατρο αποκλεισμών και συγκρούσεων, με προσαγωγές, φωτιές και επεισόδια, σύμφωνα με γαλλικά τοπικά μέσα και την Le Monde

ΕΝΦΙΑ τέλος για 1 εκατομμύριο πολίτες ‑ Πού και πώς θα καταργηθεί

Ελλάδα 10.09.2025
Πρώτα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% το 2026 και στη συνέχεια κατάργησή του το 2027 - Ποιοι οι δικαιούχοι