E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δημοσίευση 17/4/2016 | 11:18

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Μια ακόμη μεγάλη γιορτή για το ποδήλατο θα λάβει χώρα στην Αθήνα την Κυριακή 17 Απριλίου. Ο λόγος για τον 23ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας, όπου το κέντρο της Αθήνας αναμένεται να κατακλυστεί από εκατοντάδες φίλους του ποδηλάτου.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Συντάγματος στις 09.30 το πρωί για τη διαδρομή των 11,5 χλμ., στις 09:50 για τα 3 χλμ. και στις 09:45 για τη διαδρομή του 1,1χλμ. για Α.με.Α με εκκίνηση από τα Προπύλαια. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Ποδηλατικός Γύρος αντικατοπτρίζει την κοινωνική προσπάθεια του ΟΠΑΝΔΑ έχοντας φέτος έναν ιδιαίτερο σκοπό: όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν καταβάλλουν για τη συμμετοχή τους 1 ευρώ, με το οποίο ενισχύεται οικονομικά ο ξενώνας των Γιατρών του Κόσμου.

Οι διαδρομές του 23ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας

  • 11,5 χλμ: Εκκίνηση 09:30 στην πλ. Συντάγματος στο ύψος της οδού Ερμού, με κατεύθυνση προς την Οδό Φιλελλήνων:
    Πλ. Συντάγματος - Φιλελλήνων - Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Λ. Βασ. Όλγας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Λ. Βασ. Κωνσταντίνου - (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Λ. Βασ. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Ζαχάρωφ (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Λ. Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Ιουλιανού – Λιοσίων - Μάρνης – Καρόλου - πλ. Καραϊσκάκη - Αχιλλέως - Θερμοπυλών (αριστερά) - Πειραιώς - Σταδίου - πλ. Συντάγματος (τερματισμός)
  • 3 χλμ: Εκκίνηση 09:50 επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή:
    Λ. Αμαλίας - Πανεπιστημίου - Ομόνοια - Σωκράτους (αριστερά) - Πειραιώς (αριστερά) - Σταδίου - πλ. Συντάγματος (τερματισμός)
  • Διαδρομή Α.με.Α. 1 χλμ: Εκκίνηση 09:45 στα Προπύλαια:
    Προπύλαια Πανεπιστημίου - Πανεπιστημίου - Πεσμαζόγλου (αριστερά) - Σταδίου - πλ. Συντάγματος (τερματισμός)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την Κυριακή από τις 7 το πρωί και μέχρι το πέρας του, θα ισχύσουν προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους στο κέντρο της πρωτεύουσας, ως εξής:

  • Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Πλ. Ομονοίας.
  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Πλ. Συντάγματος.
  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της μεταξύ της Β. Αλεξάνδρου και της Λ. Βασ. Όλγας στο ρεύμα προς Καλλιθέα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κωνσταντίνου και Αμαλίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ Ζαχάρωφ και Βασ. Αλεξάνδρου στο ρεύμα προς Καλλιθέα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ Κανάρη και Λ. Βασ. Σοφίας.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ Κοδριγκτώνος και πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα προς Λ. Κηφισίας.
  • Ιουλιανού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Λιοσίων, στο τμήμα της μεταξύ Παρρασίου και πλ. Βάθη και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Μάρνη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Πλ. Καραϊσκάκη.
  • Αχιλλέως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Θερμοπυλών, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Ανώνυμη οδός δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας, σε όλο το μήκος της.
  • Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.
  • ονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ Υψηλάντου και Λ. Βασ. Σοφίας.
  • Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.
  • Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.
  • Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ Π. Κυριακού και Λ. Βασ. Σοφίας.

Επιπλέον, δε θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες και για όσο χρόνο διαρκέσει η εκδήλωση. Εξαιρούνται οι ελεγχόμενοι κόμβοι σε Λ. Αλεξάνδρας-Παπαρρηγοπούλου, Λ. Αλεξάνδρας-Ιπποκράτους, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)-Χαλκοκονδύλη, Σταδίου-Αμερικής, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)-Αμερικής και Λ. Βασ. Κωνσταντίνου-Παυσανίου.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα Χτες
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Ελλάδα Χτες
Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Shutdown και πείνα στις ΗΠΑ: Σε καθεστώς αβεβαιότητας εκατομμύρια Αμερικανοί – «Πράσινο φως» στον Τραμπ να παγώσει τα κουπόνια τροφίμων

Κόσμος Χτες
Συνεχίζεται η δημοσιονομική παράλυση της χώρας - Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν

Κυνική παραδοχή Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»

Κόσμος Χτες
Η Τζόρτζια Μελόνι δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως ότι με τη δεξιά στην κυβέρνηση φόρος στις μεγάλες περιουσίες δεν πρόκειται να επιβληθεί ποτέ

Τέμπη: Με τους συγγενείς των θυμάτων στα έδρανα η δίκη στις 3/3 – Απορρίφθηκε αίτημα του κράτους να αποβληθούν

Ελλάδα Χτες
Ένταση επικράτησε στη δίκη για τα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 με κατηγορούμενους δύο ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους βρέθηκε στα έδρανα της υπεράσπισης

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Ελλάδα Χτες
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Ελλάδα Χτες
Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής

«Με βασάνιζαν επτά φορές τη μέρα για 20 λεπτά»: Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε δύο χρόνια στη Γάζα

Κόσμος Χτες
«Μου έβαλαν πέτρες στα αφτιά και μου έκλεισαν τα μάτια για εβδομάδες» λέει ο 21χρονος Ρομ Μπρασλάβσκι που βίωσε ακραία ψυχολογική και σωματική κακοποίηση

Σοκ στην Πάτρα: Χειροπέδες σε 40χρονο εκπαιδευτικό για πορνογραφία ανηλίκων

Ελλάδα Χτες
Έδειξε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών του σε μαθήτρια