Η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής «φόρου Youtube»
Για την αποζημίωση των καλλιτεχνών
Δημοσίευση 11/4/2016 | 18:55

Το ενδεχόμενο επιβολής μιας εισφοράς για τη χρήση των υπηρεσιών του Youtube, όπως το streaming εικόνας και ήχου, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των σχεδίων της για τη μεταρρύθμιση των κανόνων πνευματικής ιδιοκτησίας και την παροχή αποζημίωσης στους καλλιτέχνες, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Politico.
Όπως μάλιστα αναφέρει η ιστοσελίδα, επικαλούμενη πηγή που γνώση των συζητήσεων, την ανωτέρω πρόταση υποδέχθηκε θετικά ο αρμόδιος επίτροπος Günther Oettinger.
Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ακριβώς πως θα μπορούσαν να αποζημιώνονται για το streaming των έργων τους οι καλλιτέχνες, με τα επικρατέστερα σενάρια να αναφέρονται είτε σε μια χρέωση κατά τη διαδικασία ψηφιακής εγγραφής είτε σε μια χρέωση για κάθε φορά που κάποιος κάνει streaming σε ένα τραγούδι ή ένα video-clip.
Γιατί όλοι μιλάνε για το Soft Life; Το trend που φέρνει ηρεμία στην καθημερινότητα
Ο κανόνας ‑ παγίδα που κρίνει τη ζωή σου στη φυλακή ‑ όπως τον εξήγησε ο πιο σκληρός άντρας του Χόλιγουντ
Η ιστορία του πρώτου δισεκατομμυριούχου της Gen Z – πώς έστησε εταιρεία στο μπάνιο του
Πώς η Ιαπωνία ανέτρεψε όλους τους κανόνες της εκπαίδευσης και πέτυχε
Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 01.01.2026






