E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο John Carpenter Live, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Δημοσίευση 6/4/2016 | 00:35

Ο John Carpenter Live, για πρώτη φορά στην Ελλάδα
ΑΘΗΝΑ - Πειραιώς 117
Πειραιώς 117, Αθήνα
Ημερομηνίες: από 27/5/2016 έως 28/5/2016
ΜΑΙ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ωρα προσέλευσης: 19:00

Τα εισιτήρια ορθίων στην πρώτη φάση της προπώλησης: 39€
Τα εισιτήρια ορθίων στην δεύτερη φάση της προπώλησης: 42€
Τα εισιτήρια καθημένων στον εξώστη κοστίζουν 58€
Τα V.I.P. εισιτήρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο: 78€
Ταμείο: Τα εισιτήρια ορθίων κοστίζουν 45€

«Πόσους σκηνοθέτες – μουσικούς γνωρίζουμε; Λοιπόν, ένας ο Τσάρλι Τσάπλιν, ένας άλλος ο Μάικ Φίγγις, άλλος ένας ο Κλιντ Ίστγουντ, βάλε και τον Ντέιβιντ Λιντς. Βλέπετε, ο Τζον Κάρπεντερ δεν θέλει να τον αποκαλούν μουσικό. Κι ας υπέγραψε μερικά από τα πιο εμβληματικά soundtrack του Φανταστικού, με πρώτο και καλύτερο αυτό του “Halloween” – σημείο αναφοράς για όποιον ασχολείται ιστορικά με τον Τρόμο. Ο ίδιος βέβαια δηλώνει πως απλά παίζει με τις νότες, αναζητώντας τους πιο αγωνιώδεις συνδυασμούς. Το ίδιο κάνει και με τις εικόνες εδώ και χρόνια – ούτε όμως Δημιουργό θέλει να τον αποκαλούν («Τι νόημα έχει; Στη Γαλλία είμαι διάνοια, στην Αμερική ένας περιθωριακός»). Κι όμως παραμένει σπουδαίος και στα δυο. Σχεδόν αξεπέραστος.

Οι δε συνθέσεις που απαρτίζουν το Lost Themes αποτελούν το soundtrack ταινιών που δεν έχουν ακόμα γυριστεί: οι εικόνες που αναδύονται από τη δεξαμενή του ασυνειδήτου, καθώς προσπαθείς στιγμιαία να γεμίσεις τα κενά, έρχονται κατευθείαν από το σινεμά τρόμου που μας μεγάλωσε. Από μόνο του αυτό αξίζει πολλά» – Άκης Καπράνος.

John Carpenter. Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, μοντέρ, συνθέτης μα πάνω από όλα δημιουργός. Αναμφίβολα μια από τις πιο σημαντικές κινηματογραφικές φυσιογνωμίες όλων των εποχών, άλλωστε τα κατορθώματα του στην μεγάλη οθόνη μιλούν από μόνα τους: “Απόδραση από την Νέα Υόρκη”, “Ομίχλη”, “Επίθεση στο σταθμό 13”, “The Thing”, “Christine”, “Starman”, “They Live” και φυσικά το αριστούργημα του “Η Νύχτα με τις μάσκες”.

Το Piraeus 117 Academy θα υποδεχθεί την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου τον John Caprenter και το συγκρότημα του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε δύο μοναδικές παραστάσεις με μουσικά θέματα από τις ταινίες του καθώς και τον προσωπικό του δίσκο.

Oι ταινίες του, τον καθιέρωσαν στη συνείδηση των κινηματογραφόφιλων σαν τον άρχοντα του τρόμου και τον βασιλιά των b-movies. Τα μουσικά θέματα που συνόδευαν αυτές, στοίχειωναν το κοινό με τον ίδιο τρόπο που οι εικόνες του Carpenter έμεναν χαραγμένες στο μυαλό μικρών και μεγάλων. Μετά από 40 χρόνια καριέρας ο Carpenter κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Lost Themes” ο οποίος αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς.

Ένας δίσκος γεμάτος με τα κλασικά μινιμαλιστικά του synth, που συνθέτουν και πάλι τη μοναδική απειλητική ατμόσφαιρα του σύμπαντός του. Μόνο που αυτή τη φορά μας προσκαλεί να χτίσουμε τις ταινίες στο μυαλό μας, δίνοντάς μας απλώς τον ήχο. Μελωδίες, νότες παραμορφωμένες, ήχοι που χάθηκαν από τις ταινίες του και τρύπωσαν στο δίσκο, κάνοντας τους λάτρεις των ταινιών του, να υποκλίνονται άλλη μια φορά στις συνθετικές του ικανότητες.

Συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του πλανήτη, ο John Carpenter κάνει δυο στάσεις στο Piraeus 117 Academy, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου σε δύο μοναδικές μουσικές παραστάσεις, που μας προσφέρει απλόχερα ο άρχοντας του τρόμου! Be there!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Social Innovation Hackathon UoM – Junior Edition 2026»: Ένα καινοτόμο βήμα από το σχολείο στην κοινωνική αλλαγή

Cityλάιφ 13.05.2026
Κυριακή, 17 Μαΐου 2026 (09:30–16:30) στην Αίθουσα Αθλοπαιδιών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

reworks agora: REASONABLE DOUBT: A Motivating Power

Φεστιβάλ 13.05.2026
Το φετινό reworks agora παρουσιάζει ένα τριήμερο πρόγραμμα δράσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που ενώνει τη δημιουργική σκέψη με την ηχητική εμπειρία

Rivo στο Bolivar Beach Club

Μουσική 13.05.2026
BOLIVAR BEACH BAR16/0520

Mayans w/ Coeus στο Bolivar Beach Club

Μουσική 13.05.2026
BOLIVAR BEACH BAR14/05

Στη σκηνή της ECDM Expo οι παγκόσμιοι ηγέτες της Τεχνητής Νοημοσύνης

Cityλάιφ Προχτές
Στο Ολυμπιακό Γήπεδο Φαλήρου, Tae Kwon Do

Thessaloniki Street Food Festival

Φεστιβάλ 08.05.2026
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 20/05 έως 24/05

NEWORLD w/ ARGY & ARTBAT

Μουσική 06.05.2026
Παρασκευή 3 Ιουλίου ARGY και ARTBAT στην Αθήνα με το NEWORLD

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έρχεται τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη!

Μουσική 06.05.2026
ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ10/0620

Oι Megadeth διασκευάζουν Metallica επί σκηνής!

Φεστιβάλ 04.05.2026
Ο Dave Mustaine «τιμά» ένα κλασικό τραγούδι με τη δική του υπογραφή

Tο TEDxMaviliSquare επιστρέφει με ΕΝάΡΓΕΙΑ

Φεστιβάλ 04.05.2026
Ένα πολυεπίπεδο TEDx event