E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο

Με τη συμμετοχή των Laurie Anderson, Omar Souleyman και άλλων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο

Δημοσίευση 5/4/2016 | 00:25

Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο
ΑΘΗΝΑ - Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα, Tηλέφωνο: +30 2108778396, +30 2108778398
http://www.snfcc.org
Ημερομηνίες: από 23/6/2016 έως 26/6/2016
ΙΟΥΝ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Είσοδος ελεύθερη

Τον Ιούνιο του 2016, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποκτά ζωή μέσα από ένα πρωτοποριακό πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο και μετατρέπεται σε έναν χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους φιλοξενώντας καλλιτέχνες και προγράμματα από όλον τον κόσμο.

Tο ΚΠΙΣΝ “έρχεται στον κόσμο” και παρουσιάζεται στο σύνολό του, καθώς το κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να επισκεφθεί τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, όπως επίσης και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ολόκληρη την έκτασή του.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 23 έως και την Κυριακή 26 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος φέρει την υπογραφή της Limor Tomer, Γενικής Διευθύντριας Συναυλιών & Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, ενώ η διεθνούς φήμης, πολυσχιδής καλλιτέχνης Laurie Anderson, είναι προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του προγράμματος. Επιπλέον, ο Robert Storr, Πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yale, θα επιμεληθεί και φέτος το εικαστικό πρόγραμμα του τετραημέρου, που θα περιλαμβάνει προβολές video-art.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ξεναγήσεις, συναυλίες, εγκαταστάσεις τέχνης και performances,  και ένα παράλληλο πλούσιο εκπαιδευτικό και αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά και οικογένειες, συμπεριλαμβανομένου του βραδινού αγώνα δρόμου SNF Run-Τρέχοντας προς το Μέλλον. Μέσα από το πολυδιάστατο αυτό πρόγραμμα για τέσσερις ημέρες και νύχτες το ΚΠΙΣΝ μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό, κοινό τόπο εξερεύνησης και πειραματισμού, όπου δημιουργοί και επισκέπτες, επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με όχημα τις τέχνες, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ποικίλες τοποθεσίες του έργου, καθώς το ΚΠΙΣΝ φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης μεταξύ Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών διεθνούς φήμης -κάποιοι από τους οποίους θα παρουσιάσουν το έργο τους για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό- και των δημιουργικών μεταξύ τους συνεργασιών.

Μερικοί από τους κλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις είναι οι εξής:

Η Laurie Anderson, η πρωτοποριακή καλλιτέχνης και μουσικός θα παρουσιάσει μια βιωματική performance στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ.

Ο ανατρεπτικός Σύρος μουσικός, Omar Souleyman, θα δώσει μια συναυλία με ήχους συριακής folk μουσικής, εμπλουτισμένης με στοιχεία pop και punk.

Ο Αμερικανο-Ιρακινός μουσικός Amir ElSaffar, μαζί με το συγκρότημα Two Rivers Ensemble, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό «ιδίωμα» της Jazz, φιλτραρισμένο μέσα από τις μελωδίες της παραδοσιακής μουσικής του Ιράκ.

Οι Xylouris White, ο θρυλικός Κρητικός μουσικός Γιώργος Ξυλούρης και ο Αυστραλός Jim White, θα συνθέσουν μελωδίες από έναν φανταστικό κόσμο που δεν υπακούει σε καμιά μουσική νόρμα.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με μία μοναδική συναυλία, ενώ μια σειρά μουσικών happenings σχεδιάζονται σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, μεταξύ των οποίων κορυφαία ονόματα της Ελληνικής τζαζ σκηνής θα παρουσιάσουν τις ιδιαίτερες μουσικές προσεγγίσεις τους.

Επίσης, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο ελληνικό κοινό το Water Passion, after St.Matthew ένα πρωτότυπο σύγχρονο κλασσικό έργο του διεθνούς φήμης Κινέζου συνθέτη Tan Dun.

Οι φετινές εκδηλώσεις έρχονται σε συνέχεια του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε πέρσι τον Ιούνιο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος –το οποίο υποδέχτηκε περίπου 40.000 επισκέπτες- και σηματοδοτούν μια μεγάλη γιορτή για τη δημιουργία ενός σημαντικού έργου για τη χώρα μας, φιλοδοξώντας παράλληλα να μεταδώσουν το μήνυμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να προσκαλέσουν το κοινό όλων των ηλικιών να γνωρίσει την πολυμορφικότητα και τον οικουμενικό χαρακτήρα του έργου.

Όλες οι  εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο, και πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

The Greek Film Festival in Berlin: Πρόγραμμα ταινιών και εκδηλώσεων 2026

Σινεμά 03.02.2026
Το The Greek Film Festival in Berlin θα σηκώσει αυλαία για 11η φορά στον κινηματογράφο Babylon, στις 25-29 Μαρτίου 2026

Athens Fashion Trade Show: Νέες συλλογές SS26 στο Metropolitan Expo

Cityλάιφ 28.01.2026
Η Athens Fashion Trade Show θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, παρουσιάζοντας τις συλλογές Ανοιξη / Καλοκαίρι 2026 (SS26)

Fuckup Nights Thessaloniki επιστρέφει για 2η χρονιά ‑ 4 αληθινές ιστορίες που αξίζει να ακουστούν

Cityλάιφ 28.01.2026
Ετοιμαστείτε για γέλιο, γνώση και δημιουργία από μια κοινότητα που μετατρέπει την αποτυχία σε ευκαιρία για εξέλιξη!

29ο Παζάρι Βιβλίου 2026

Cityλάιφ 20.01.2026
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 23 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου 2026, 200 Εκδότες – Χιλιάδες Βιβλία – Τιμές από 1 €

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Θέατρο+Χορός 07.01.2026
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗαπό 08/01 έως 21/02

Kapten album presentation @Thessaloniki ‑ Eightball Club

Μουσική 12.12.2025
New Date Added!

Super Stereo live στη Θεσσαλονίκη

Μουσική 11.12.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ12/12

Afterglow Party στην Αρχιτεκτονική Live Stage στο Γκάζι

Nightλάιφ 09.12.2025
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ27/128€