E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μουσική και Ποίηση για τους πρόσφυγες

Δημοσίευση 21/3/2016 | 13:49

Μουσική και Ποίηση για τους πρόσφυγες
ΑΘΗΝΑ - Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, Tηλέφωνο: 210 3418550, Fax 210 3418570
http://www.mcf.gr/
Ημερομηνία: 21/03/2016
ΜΑΡ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

“Πρόσφυγες. Διωγμένοι. Ξεριζωμένοι… Όλοι μας σε ανατολή και δύση.
Σε βορρά και νότο. Στην φοβερή εποχή που μας έτυχε να ζούμε.
Όλοι αδέρφια. Σε μια γεμάτη πληγές γη. Κάτω από τον ίδιο ανελέητο ουρανό…”

Την πρώτη μέρα της Άνοιξης και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος και τους Γιατρούς του Κόσμου προστρέχουν στα λόγια μεγάλων μας ποιητών, στις μουσικές που κοσμούν τους δύστροπους καιρούς μας, σε γνωστούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και σε νέους καλλιτέχνες – ηθοποιούς που βιώνουν καταστάσεις πρωτόγνωρες και αγωνιούν για το μέλλον για να συντρέξουν, όσο μπορούν, τα νέα θύματα της εποχής. Όλοι μαζί απευθύνουν πρόσκληση σε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στους πρόσφυγες, ως ελάχιστη συνεισφορά μνήμης και θέλησης.

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στις 21:00, με προσφορά φαρμάκων και τροφίμων, αντί εισιτηρίου, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, ο λόγος των μεγάλων μας ποιητών γίνεται εργαλείο για να θυμίσει ακόμα μια φορά αυτά που μας ενώνουν με τους συνανθρώπους μας, που βιώνουν την προσφυγιά. Σεφέρης, Ρίτσος, Ελύτης, Αναγνωστάκης, Κατσαρός και τόσοι άλλοι γνώριζαν καλά και μιλούν ακόμα, σήμερα, καίρια και από καρδιάς για τα μεγάλα θέματα του κόσμου.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς που είναι αφιερωμένο στον ποιητή Μάνο Ελευθερίου, θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματά του, ερμηνευμένα από τους συνθέτες τους.

Μία ευχή να σταματήσει εδώ το κακό, να τελειώσει ο πόλεμος, να μην υπάρξουν νέοι πόλεμοι. Νέοι ξεριζωμοί. Νέοι πρόσφυγες.



Συντελεστές

Στέλλα Αντύπα, Αντώνης Βαρθαλίτης, Σπύρος Βέργης, Άρης Βλάχος, Γιώργος Βλάχος, Κατερίνα Γεωργάκη, Βερόνικα Δαβάκη, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Αναστασία Έδεν, Χριστίνα Κουλουμπή, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Λεούσης, Έλενα Μιχαλάκη, Θοδωρής Οικονόμου, Αντώνης Παπαδάκης, Στέλλα Παπαδημητρίου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μαριέττα Σαββανή, Παναγιώτα Τσίτσου, Άγγελος Χονδρογιάννης και φοιτητές από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Πέτρος Γάλλιας

Κατάλογος με αναγκαία προϊόντα για τους πρόσφυγες

Φάρμακα: Αντιβιώσεις (ενηλίκων και παιδικές), αντιβηχικά σιρόπια, φαρμακευτικά σκευάσματα για το στομάχι, παυσίπονα, δερματολογικές αλοιφές, κρέμες βρεφικής προστασίας (για το σύγκαμα), ηλεκτρολύτες, φαρμακευτικές καραμέλες για το λαιμό για ενήλικες και παιδιά, παυσίπονα, αμπούλες φυσιολογικού ορού (ρινικές πλύσεις), εισπνεόμενα, κολλύρια, Urobox (ουροσυλλέκτης/δοχείο από το φαρμακείο).

Άλλα είδη: Μπιμπερό, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια και οδοντόβουρτσες για παιδιά και μεγάλους, μωρομάντηλα), αδιάβροχα για ενήλικες και παιδιά, μικρά μπουκάλια νερό και πλαστικά ποτήρια, ΚΑΙΝΟΥΡΓΕΣ κάλτσες/όχι μεταχειρισμένες (για παιδιά και μεγάλους)

Τρόφιμα: γάλα σε σκόνη 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας, μπισκότα (όχι με κρέμα και σοκολάτα), ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, ελαιόλαδο, χυμός τομάτας, βρεφικά γάλατα, καφές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

29ο Παζάρι Βιβλίου 2026

Cityλάιφ 20.01.2026
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 23 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου 2026, 200 Εκδότες – Χιλιάδες Βιβλία – Τιμές από 1 €

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Θέατρο+Χορός 07.01.2026
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗαπό 08/01 έως 21/02

Kapten album presentation @Thessaloniki ‑ Eightball Club

Μουσική 12.12.2025
New Date Added!

Super Stereo live στη Θεσσαλονίκη

Μουσική 11.12.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ12/12

Afterglow Party στην Αρχιτεκτονική Live Stage στο Γκάζι

Nightλάιφ 09.12.2025
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ27/128€

ALTERN 8 ‑ 35 years Anniversary Tour ‑ Plex

Μουσική 09.12.2025
Resident Dj’ s: Greg Staikos – Junior SP - Show Starts: 22:00 | Entrance fee: 15€

Το Red Xmas ξαναχτυπά στον παλμό της πόλης!

Nightλάιφ 09.12.2025
Οι εθελοντές του InfinityGreece σε περιμένουν για να διασκεδάσετε παρέα τα Χριστούγεννα με νέους από όλη την πόλη σε ένα πάρτι που δεν έχει προηγούμενο

Battle of the best 2025

Θέατρο+Χορός 05.12.2025
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.14/12

The Meet Market Xmas Edition ‑ 10 μέρες Χριστουγέννων

Cityλάιφ 03.12.2025
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 12/12 έως 21/12