E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρέθηκε εμβόλιο για τον δάγκειο πυρετό με 100% επιτυχία

Ο δάγκειος μεταδίδεται από κουνούπι και σκοτώνει περίπου 25.000 ανθρωπους το χρόνο

Δημοσίευση 17/3/2016 | 11:25

Βρέθηκε εμβόλιο για τον δάγκειο πυρετό με 100% επιτυχία

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ένα νέο πειραματικό εμβόλιο για τον δάγκειο πυρετό, το οποίο δοκίμασαν σε 21 ανθρώπους, αποδείχθηκε 100% αποτελεσματικό.

Όλοι οι εθελοντές προστατεύθηκαν από την μόλυνση με τον ιό του δάγκειου.

Οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, με επικεφαλής τον ιολόγο Στέφεν Γουάιχεντ του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ και την αναπληρώτρια καθηγήτρια 'Αννα Ντέρμπιν της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", εκτιμούν ότι το εμβόλιο μίας δόσης TV003 -που αναπτύσσεται εδώ και 15 χρόνια- θα είναι ευρέως διαθέσιμο από το 2018.

Ο δάγκειος είναι η πιο κοινή λοιμώδης νόσος που μεταδίδεται από τα κουνούπια. Προκαλείται από ιό και πλήττει κυρίως τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Κάθε χρόνο μολύνει σχεδόν 400 εκατομμύρια ανθρώπους σε περίπου 120 χώρες. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν ελάχιστα ή καθόλου συμπτώματα και επιβιώνουν χωρίς πρόβλημα, όμως πάνω από δύο εκατομμύρια ετησίως εμφανίζουν αιμορραγικό πυρετό, που σκοτώνει περισσότερους από 25.000 ασθενείς.

Ο έλεγχος της νόσου αποτελεί προτεραιότητα για τις υγεινονομικές υπηρεσίες εδώ και χρόνια, αλλά έχει αποδειχθεί δύσκολος. Το εμβόλιο έχει δημιουργηθεί από ένα μίγμα τεσσάρων ζώντων αλλά εξασθενημένων στελεχών του ιού. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε Βραζιλία και Μπαγκλαντές. Οι επιστήμονες δήλωσαν αισιόδοξοι ότι η ίδια προσέγγιση που χρησιμοποίησαν για τον δάγκειο, μπορεί να ακολουθηθεί και για τη δημιουργία ενός εμβολίου κατά του ιού Ζίκα, ο οποίος ανήκει στην ίδια οικογένεια ιών και εξαπλώνεται από το ίδιο είδος κουνουπιών.

Μέχρι στιγμής υπάρχει ένα εμβόλιο τριών δόσεων κατά του δάγκειου, το Dengvaxia της Sanofi, όμως έχει εγκριθεί μόνο στο Μεξικό και αφορά άτομα ηλικίας εννέα έως 45 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλο για μκρότερα παιδιά, ούτε για τουρίστες (αφού δεν είναι μιας δόσης). Για το υπό δοκιμή νέο εμβόλιο, τα αποκλειστικά δικαιώματα (εκτός Βραζιλίας) έχει η εταιρεία Merck.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις