E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το καρναβάλι της Πάτρας τρολάρει Τσίπρα και Ντάισελμπλουμ

Το καρναβάλι της πολιτικής και η πολιτική ως καρναβάλι (διαλέγετε και παίρνετε...)

Δημοσίευση 12/3/2016 | 01:00

Το καρναβάλι της Πάτρας τρολάρει Τσίπρα και Ντάισελμπλουμ

Ξεκινώντας τις εκδηλώσεις για την κορύφωση την Κυριακή του φετινού καρναβαλιού της Πάτρας, τα άρματα της παρέλασης έκαναν απόψε το βράδυ την πρώτη τους εμφάνιση στους δρόμους της πόλης. Φτιαγμένα με μεράκι από τους παραδοσιακούς τεχνίτες της Πάτρας με χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή τους, τα άρματα εντυπωσίασαν για ακόμα μια φορά με την ευρηματικότητα και την τεχνική τους αρτιότητα.

Ανάμεσά τους ξεχώρισε ένα άρμα που φέρνει σε πολύ κοντινή «σχέση» τον Τσίπρα με τον Ντάισελμπλουμ. Ο εμπνευστής του άρματος θέλει τους δύο άνδρες να έχουν υπογράψει ένα «σύμφωνο συμβίωσης», πολιτικής υφής για να μην παρεξηγούμαστε, το οποίο τους δένει και θα τους δένει για πάντα.

Ο καλλιτέχνης που εμπνεύστηκε αυτό το ανοίκειο πολιτικό «σύμπλεγμα» να δώσει την απαραίτητη προσοχή στην λεπτομέρεια, όπως για παράδειγμα την εμφανή αντιδιαστολή ανάμεσα στο χαρούμενο (και μάλλον γεμάτο αμεριμνησία) γέλιο στην απεικόνιση του Έλληνα πρωθυπουργού και στο σοβαρό ύφος του προέδρου του Γιούρογκρουπ, την ίδια στιγμή που στο βάθρο της σχέσης τους συνωστίζονται προβλήματα όπως η παιδεία και το ασφαλιστικό.

Όπως και να έχει, είτε λόγω παράδοσης είτε λόγω όλων όσων συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο, το καρναβάλι της Πάτρας αποτελεί μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για ένα πολιτικό σχόλιο με ευρύτερη κοινωνική αποδοχή. Και όπως βλέπουμε τουλάχιστον από το άρμα των δύο «φίλων», οι Πατρινοί φαίνεται να είναι σε μεγάλα πολιτικά (και όχι μόνο) κέφια στο φετινό τους καρναβάλι.

Πηγή: www.ioniantv.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έδωσε μάχη για 20 ολόκληρα λεπτά: 14χρονος πήγε για ψάρεμα και έβγαλε «τέρας» 65 κιλών ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Το ψάρι των 65 κιλών έκανε τον 14χρονο να ξεσπάσει σε δάκρυα μόλις βγήκε στην όχθη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εχω βγάλει 120 εκ. δολάρια σε έναν χρόνο»

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Οι συμβουλές του προς τους νέους

Μαριάντα Πιερίδη: «Όταν μπει το σαράκι, το τέλος είναι κοντά»

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Η Μαριάντα Πιερίδη ήταν καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Η Zara Larsson ξανασυστήνεται στη Gen Z: Πώς ένα meme την έβγαλε από την αφάνεια

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Από τα hits στο απόλυτο προσωπικό brand

Έλα στην ομάδα μας: Θέση για δημοσιογράφους στην Αθήνα

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Digital Content Editor - Full time στην Αθήνα, Hybrid

Μόνικα Μπελούτσι: Στα 61 δεν είμαι πλέον το κέντρο της προσοχής

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με το πέρασμα του χρόνου και δήλωσε πως απολαμβάνει ότι έχει γίνει «θεατής» και δεν τραβάει τόσο τα βλέμματα

Σοφία Καρβέλα: Πόσο χρεώνει τη βιντεοκλήση μίας ώρας μαζί της για συμβουλές styling

E-Daily 3.Left Χτες
Στο επιχειρηματικό βήμα που έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό η Σοφία Καρβέλα αναφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης 26/5 στο «Πρωινό»

Αννα Δρούζα: Πρεμιέρα για τη νέα της εκπομπή στο ΟΡΕΝ – Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αννα Δρούζα επιστρέφει δυναμικά στο OPEN με μια σειρά συναντήσεων αφιερωμένων στην ψυχική υγεία και τον σύγχρονο άνθρωπο