E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιγκουίνος ταξιδεύει 5.000 μίλια κάθε χρόνο για να βρεθεί με τον άνθρωπο που τον έσωσε!

Ένας υπέροχος δεσμός αγάπης

Δημοσίευση 10/3/2016 | 11:19

Πιγκουίνος ταξιδεύει 5.000 μίλια κάθε χρόνο για να βρεθεί με τον άνθρωπο που τον έσωσε!

Η ιστορία ενός πιγκουίνου Magellanic από τη Νότια Αμερική, που διανύει κολυμπώντας 5.000 μίλια κάθε χρόνο για να συναντήσει τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή σίγουρα δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Ο πρώην ψαράς και συνταξιούχος οικοδόμος Joao Pereira de Souza, που ζει σε χωριό ενός νησιού έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο φαίνεται πως είχε βρει το μικρό ζώο καλυμμένο με λάδια και στα πρόθυρα του θανάτου, πάνω σε κάτι πέτρες σε τοπική παραλία το 2011.

Ο 71χρονος, καθάρισε τον πιγκουίνο από το λάδι και τον τάιζε καθημερινά με ψάρια ώστε να ανακτήσει και πάλι τις δυνάμεις του, ενώ του έδωσε το όνομα Dindim. Μετά από μια εβδομάδα φροντίδας, προσπάθησε να απελευθερώσει το πτηνό στην θάλασσα, όμως εκείνο δεν έφευγε. Όπως ο ίδιος είπε, ο πιγκουίνος έμεινε μαζί του για 11 μήνες, όμως μόλις άλλαξε φτερά εξαφανίστηκε. Λίγους μήνες αργότερα, ο Dindim επέστρεψε και μια μέρα πέτυχε τον Pereira στην παραλία, ενώ στη συνέχεια τον ακολούθησε μέχρι το σπίτι του. Εδώ και πέντε χρόνια, ο Dindim περνάει 8 μήνες τον χρόνο με τον 71χρονο και όπως υποπτεύονται όλοι, το υπόλοιπο διάστημα το περνά ζευγαρώνοντας, στις ακτές της Αργεντινής και της Χιλής. Θεωρείται πως κολύμπα περισσότερα από 5.000 μίλια ετησίως, προκειμένου να βρεθεί με τον αγαπημένο του φίλου.

Ο Pereira από την πλευρά του, δηλώνει ότι αγαπάει το ζώο σαν παιδί του και ότι πιστεύει πως και εκείνο νιώθει το ίδιο. Επίσης, λέει πως δεν επιτρέπεται κανένας άλλος να αγγίξει τον πιγκουίνο εκτός από αυτόν και πως όποιος τολμήσει να το κάνει, τρώει τσιμπιές από το πτηνό. Ο Dindim ξαπλώνει πάνω στον πρώην ψαρά και του επιτρέπει να τον κάνει μπάνιο, να τον ταΐζει, αλλά που και που να τον χαϊδεύει κιόλας.

Μια άλλη άποψη που επικρατεί για το πτηνό, είναι ότι πιθανότατα να πιστεύει ότι ο Pereira, είναι και αυτός πιγκουίνος. Μπορεί όλοι να έλεγαν στον 71χρονο ότι το ζώο δεν θα επέστρεφε ποτέ πίσω σε αυτόν, αντί για αυτό όμως, ο Dindim τα τελευταία χρόνια φτάνει κάθε Ιούνιο εκεί και τον Φεβρουάριο φεύγει. Ο καθηγητής βιολογίας δρ Krajewski, που πήρε συνέντευξη από τον ηλικιωμένο άνδρα, δήλωσε στην Independent ότι δεν είχε ξαναδεί ποτέ του κάτι παρόμοιο και πως ο πιγκουίνος πιστεύει για τον σωτήρα του ότι είναι μέλος της οικογένειας, όπως και ότι ανήκει στο ίδιο είδος μαζί του.

Πάντως κάθε φορά που Dindim βλέπει τον φίλο του, κουνάει τις φτερούγες και την ουρά του, όπως ακριβώς και ένας χαρούμενος σκύλος.

Και κάπως έτσι, ο κόσμος ξαφνικά μοιάζει λίγο πιο όμορφος! 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έδωσε μάχη για 20 ολόκληρα λεπτά: 14χρονος πήγε για ψάρεμα και έβγαλε «τέρας» 65 κιλών ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Το ψάρι των 65 κιλών έκανε τον 14χρονο να ξεσπάσει σε δάκρυα μόλις βγήκε στην όχθη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εχω βγάλει 120 εκ. δολάρια σε έναν χρόνο»

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Οι συμβουλές του προς τους νέους

Μαριάντα Πιερίδη: «Όταν μπει το σαράκι, το τέλος είναι κοντά»

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Η Μαριάντα Πιερίδη ήταν καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Η Zara Larsson ξανασυστήνεται στη Gen Z: Πώς ένα meme την έβγαλε από την αφάνεια

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Από τα hits στο απόλυτο προσωπικό brand

Έλα στην ομάδα μας: Θέση για δημοσιογράφους στην Αθήνα

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Digital Content Editor - Full time στην Αθήνα, Hybrid

Μόνικα Μπελούτσι: Στα 61 δεν είμαι πλέον το κέντρο της προσοχής

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με το πέρασμα του χρόνου και δήλωσε πως απολαμβάνει ότι έχει γίνει «θεατής» και δεν τραβάει τόσο τα βλέμματα

Σοφία Καρβέλα: Πόσο χρεώνει τη βιντεοκλήση μίας ώρας μαζί της για συμβουλές styling

E-Daily 3.Left Χτες
Στο επιχειρηματικό βήμα που έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό η Σοφία Καρβέλα αναφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης 26/5 στο «Πρωινό»

Αννα Δρούζα: Πρεμιέρα για τη νέα της εκπομπή στο ΟΡΕΝ – Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αννα Δρούζα επιστρέφει δυναμικά στο OPEN με μια σειρά συναντήσεων αφιερωμένων στην ψυχική υγεία και τον σύγχρονο άνθρωπο